Düdüklü tencere maksimum seviyesinden fazla doldurulursa içerisindeki basınç patlamaya sebep olur. Yemek pişirme işlemi tamamlandıktan sonra düdüklü tencerenin kapağının hemen açılması patlamaya neden olabilir. Düdüklü tencereye yeterli kadar su koymamak hem yemeğin yanmasına hem de tencerenin patlamasına yol açar.
Düdüklü tencere aşırı şekilde doldurulmamalıdır. İçinde basınç oluşacağından buhar için boşluk gerekir. Bu sebeple içindeki maksimum çizginin üzerine çıkılmamalıdır. Düdüklü tencere içindeki gıda suyunu fazla çekerse patlar.
Düdüklü tencereyi asla ağzına kadar doldurmamalısınız
Bu durum buharın dışarı çıkmasını ve içinde sıkışmasına sebep olabilir. Bu yüzden mutlaka tencerede en az 1/3 oranında boş bir alan kalmasına dikkat edin.
Düdüklü tencere çok fazla doldurulursa ve maksimum çizgi aşılırsa içerisindeki basınç patlamaya neden olur. Düdüklü tencerenin kapağını hemen açmaya kalkarsanız, hava boşalmadığı için patlamaya yol açabilir. Bu yüzden en az 1 dakika beklemenizi öneriyoruz.
Düdüklü Tencere Hava Kaçırıyor Ne Yapmalıyım? Düdüklü tencereniz eski model ve hava kaçırıyor ise yüksek ihtimalle uzun kullanıma bağlı olarak tencerenin ağız bölümündeki lastikler eskimiştir. Bu durumda yapmanız gereken düdüklüyü tava – tencere tamircilerine götürmektir.
İlgili 45 soru bulundu
Ocağı kapatmış olsanız bile kaynama ve basınç devam eder. Düdüklü tencereyi buhar basıncı henüz yüksekken açmak tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. Buhar dağıldıktan, yani yaklaşık 10 dakika sonra düdüğü yeniden dik konuma getirin, düdükten havanın tamamen çıkmasını bekleyin.
“Düdüklüye sıcak su konur mu?” sorusunun cevabı da evet olmaktadır.
Bu düdüklü tencere için kabul edilebilir maksimum basınç değeri 3,0 bar olarak belirlenmiştir. 5-Açma Kapama Tutamağı: Düdüklü tencerenizin kapak kelepçelerini saat yönünde çevirince açan, saat yönünün tersine çevirince kapatmaya yarayan parçasıdır.
En iyi düdüklü tencere sorusunun cevabını Fissler Vitaquick Bluepoint olarak verebiliriz. Çünkü "Patlamayan düdüklü tencere hangisi?" diye sorarsanız birçok kişi Fissler cevabını verir. Kapağın doğru yerleştirilmesi için konum yardımcısına sahip olan bu düdüklü tencere, taban olarak Cookstar'ı kullanmaktadır.
6 - Düdüklü tencerenizin bakanlıkça saptanan kullanım ömrü 5 yıldır.
DÜDÜKLÜ TENCERENİN PATLAMASINI ÖNLEMEK İÇİN
Arızalı contalara, hasarlı valflere, uygun olmayan contalara ve mandallara dikkat edin. Kılavuzunu takip edin ve düdüklü tencereyi açmadan önce buharın dışarı çıkmasına ve tamamen sönmesine izin verin. Düdüklü tencerenin suyu bitmemeli ve kuru olmamalıdır.
Temel prensip; kabın içindeki buhar basıncını arttırarak, yemeğin sıvı kısmının kaynama noktasını yükseltmesi, tencerenin içindeki buhar basıncını kontrol edebilmesi ve basıncın fazlasını kontrollü biçimde tahliye etmesidir.
Suyun kaynama noktası ne kadar yüksek olursa besin maddesi o kadar fazla ısıya maruz kalacaktır. Bu da daha hızlı pişme anlamına gelir. İşte düdüklü tencerenin mahareti burada gizlidir. Düdüklü tencerenin iç basıncı normal hava basıncından daha yüksek bir seviyeye çıkar.
Eğer burası tıkanmış haldeyse tencere içindeki yemek istenilen şekilde pişmez ve düdüklü tencere kazalara neden olabilir. Yemeklere mutlaka yeterli oranda su koymayı unutmayın. Düdüklü tencere içinde buhar oluşması için ilave su gereklidir. Susuz pişme durumunda tencere yanabilir.
Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır. Herhangi bir nedenle pişirme ventili tıkanırsa tencere içindeki basınç 1,4 bar'a ulaştığında emniyet ventili devreye girerek fazla basıncı boşaltır.
Fissler Hangi Ülkeye Ait? Fissler, 6. nesil bir aile şirketidir ve uluslararası olarak Almanya'da üretilen birinci sınıf tencere ürünleri üretmesiyle tanınır.
Az miktarda pişecek yemekler için 3 lt düdüklü tencere gayet uygun bir modeldir. Daha geniş çaplı aileler için ya da kalabalık bir sofra hazırlamak için pişireceğiniz yemeklerde ise 4 lt düdüklü tencere ya da 7 lt ve 10 lt gibi büyük modelleri tercih edebilirsiniz.
Ayrıca, öğünlük yemek çıkaran restoranlar da tercih edebilir. İkili düdüklü tencere modellerinde genellikle küçük olan tencere 4 litre, büyük olan tencere 6 litre olarak kullanıcılara sunulur. 4 litrelik tencere normal, 6 litrelik tencere düdüklü özelliğe sahiptir.
Buhar çıkışı borusunun buhar çıkış sesinin duyulmasının ardından ocağın altının kısılması gerekmektedir. Ardından 10 dakika beklenmeli ve pişme süresi bittiğinde ocağın altı kapatılmalıdır.
Düdüklü tencerede pişireceğiniz yemeklerde mutlaka su kullanmalısınız. Susuz pişirmek tencerenize zarar verebilir.
Etler suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin. Son olarak baharat, tuz ve suyunu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 20 dakika orta ateşte, 30 dakika da kısık ateşte pişirin. Yumuşacık etleriniz hazır.
4) Düdüklü Tencerede 25 Dakika Haşlayın
Nohut düdüklüde kaç dakikada pişer diyecek olursanız 25 dakika pişirme sonunda nohutlar yemekleriniz için hazır hale gelecek. Düdüklüde haşlanan nohut ile birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.
Bir gün önceden kuru fasulyeyi ıslattıysanız kuru fasulyenin düdüklü tencerede pişme süresi için 25-30 dakika yeterli olacaktır. Kuru fasulye önceden ıslanmadı ise bu pişme süresi 1 saati bulabilir. Kuru fasulye genellikle etli yapılır. Et, soğan, yağ ve salçanın önceden düdüklü tencerede kavrulması gerekir.
Serin su yeterlidir. Yanık bölgesinin üzerine yerleştirilen serin bir kompres veya temiz ıslak bez, ağrıyı ve şişmeyi hafifletmeye yardımcı olur. Serin kompresleri 5-15 dakikalık aralıklarla uygulayabilirsiniz. Aşırı soğuk kompresleri kullanmaya çalışmayın çünkü bu yaklaşım, yanıkları daha fazla tahriş edebilir.
Pişme süresi sonunda ocağı kapatarak 10 dakika daha beklenmeli ve bu süreçte düdüklü tencerenin buhar çıkış kanalından havası alınmalıdır. Düdüklü tencerenin buhar çıkış borusu aracılığıyla havasının alınmasının ardından kapağını artık açabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri