Trolling (Sürükleyerek Balıkçılık): Trolling, bir tekne veya bot üzerinden sürüklenen yemlerle avlanma tekniğidir. Levrek avcılığında genellikle sürüklenen yapay yemler veya yemler kullanılır. Yavaşça hareket eden tekne, levreklerin ilgisini çekecek şekilde tasarlanmış yapay yemleri suyun yüzeyine veya altına çeker.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
Levrek: Mayıs ayı, levrek avının hareketlendiği bir dönemdir. Denizlerimizin farklı bölgelerinde avlanan levrek, lezzetli eti ile ünlüdür. Kırlangıç Balığı: Akdeniz ve Ege sahillerinde rastlanan kırlangıç balığı, mayıs ayında da avlanabilir.
Ülkemizde genellikle Marmara, Ege ve Ak deniz kıyılarında görülür. Levrek balığı 15 kg kadar büyüyebilir. Sonbahar ve kış aylarında üremek için kıyılara yaklaşırlar. Dere ağızlarında, acı su denilen kısımlarda da sıklıkla bulunabilir.
LEVREK ÇAPARİSİ
Beden sarı veya yeşil renkte misinadan olup 0.60 numaradır. Köstek uzunlukları 35cm olup iğneye bağlanan uçlarına sarma düğüm (çift düğüm) yapılır. İğneler 8 numaradır.
İlgili 16 soru bulundu
Levrek balıkları, canlı yemler veya yapay yemler ile donatılmış oltalarla avlanabilir. Canlı yemler arasında küçük balıklar, karides veya yengeç gibi deniz canlıları bulunabilir. Yapay yemler arasında ise jigler, yemler ve jerkbaitler gibi çeşitli seçenekler vardır.
KIYIDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN MERCAN AVI:
İğne olarak son yıllarda kalitesi tartışılmayan özel lazer kesim, kısa pala çapraz,uzun palalı,paslanmaz ve açılmaz iğneler tercih etmemiz yerinde olur. Kıyıdan Mercan avında kullanacağımız iğneler 1,2.3.1/0 ölçülerinde olması yeterlidir.
Kıyı suları, sahiller, haliçler, lagünler akarsuların denize döküldüğü yerler doğal yaşam alanıdır ve hatta geçici olarak akarsuların içlerine girebilirler. Tüm Akdeniz ve ona bağlı Karadeniz, Marmara, Ege denizlerinde, Akdeniz dışında Norveç ve Senegal arasındaki Doğu Atlantik kıyıları doğal yayılım alanıdır.
Seçeceğiniz renk, avlandığınız meranın yemlik balığına ne kadar benzer ise o kadar çok şansınız artar. İkinci olarak tavsiye ettiğim silikon yemler Savagear Sandeel 12.5cm 23 gr silikon yemlerdir. Gece Avları için Savagear 'ın glow(19) ve Lemon Back (32) renklerini tavsiye ederim.
Teke ile yapacağımız levrek avcılığında iskele gibi yüksek bir zeminde isek farkılı metod,kıyı sularına sıfır seviyede av yapacak isek farklı medot uygulamakta fayda vardır.Her iki avlanma şeklinde de unutulmamalıdır ki levrek avcılığının en verimli zaman dilimi gece yapacağımız avlanmadır.
Levrek Balığının Sevdiği Rüzgar; Poyraz!
Levrek balıkları, tüm Akdeniz'den, İngiltere'nin kuzey sahillerine ve Kanarya Adaları'na kadar yayılım gösterir. Deniz fenogramlarının bulunduğu kumlu, çamurlu-sığ biotoplarda, sıcaklığa ve tuzluluğa karşı gösterdiği toleransı ile nehir ağızlarında ve lagüner bölgelerde yaşayan bir littoral bölge balığıdır.
At çek olta orta büyüklükteki balıkların avlanmasını sağlar. Lüfer, alabalık, somon, sazan, sardalya ve levrek gibi balıklar at çek olta ile yakalanır.
Tavuk eti renk ve yapı olarak karidese çok benzediği için karidese gelen balıkların birçoğu tavuk eti ile de yakalanabilir. Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir.
Genel olarak kayalık, gel-git olayının sık yaşandığı ve bu yüzden yosunlu ayak basacak yeri kaygan bir bölge. Bu tür bölgelerde en az 330cm ideal olarak 350-360cm lik Olta kamışları önerilmektedir.
Daha çok Kıyı Balıkçılığı ve Tatlısu Balıkçılığı gibi balıkçılık türlerinde kullanılan Silikon yemler ile Levrek, Sazan gibi balıkları kolay bir şekilde tutabilirsiniz. Bahsi geçen bu yemlerden ekstra verim sağlamak istiyorsanız kesinlikle spin olta makinası veya trolling olta makinalarını tercih etmenizi öneririz.
Genellikle çipura, mercan, karagöz, mezgit gibi yassı balıklar için karides, midye, kurt ya da mamun kullanılır. İstavrit, tırsi gibi ufak balıklar için ortalama 10 iğneli bir çapari yeterli olurken, büyük balık yakalamak için en ideal yöntem sırtı çekmektir.
Sabah suyu, akşam suyunu herkes bilir ; Güneşli hava- berrak suda , öğlen suyunda avlanmanızı da öneriyorum..
Levrek balığı, ılık ya da serin deniz sularını tercih eden beyaz etli bir balık türüdür. Tatlı su levreği ve kaya levreği yani granyöz olarak isimlendirilmiş farklı çeşitleri bulunmaktadır. Çiftlik levreği de ülkemizde yoğun olarak yetiştirilmektedir.
Levrek sürüleri genellikle sığ, akarsu ağızlarında, kayalık alanlarda ve kuytu yerlerde gezinirler. Özellikle kış aylarında yere çok yakın durup hareketsiz bir şekilde kalabilirler. Marmara ve Karadeniz'de 15 kiloya kadar levrek balıklarını bulmak mümkündür.
Dişileri su kıyısının yakınında alçak su seviyesinde yumurtlarlar. Yumurtadan çıkan yavrular ilk önce su yüzüne çıkıp hava-torbalarını hava ile doldururlar. Bu yavrular akıntıdan derin sulara taşınırlar ve orada plankton'dan beslenirler.
Bence levrek meranın rüzgarı dik ya da dike yakın bir açıyla aldığı ve bunun sonucunda denizde çalkantının olduğu zamanlarda daha iyi av veriyor. Kapalı hava, bulanık su herkesin söylediği etkenler zaten.
Boyları 2.10 / 2.40 / 2.70 cm, aksiyonları ise 7-28 / 15-40 / 10-30 gr olan olta kamışları spin balık avcılığında tercih edilmelidir. Olta makinesinde ise 2500 ile 4000 arası makineler tercih edilmelidir.
Kullanılan yemler ağırlıklı olarak 15-25 gram aralığında ise 10-30 atar değerlerine sahip bir kamış bizim için idealdir diyebiliriz. Eğer yemler 10 ila 20 gram aralıklarında ise 5-25 gram atar aralığına sahip bir kamış bizim için uygun olacaktır.
Çapari ile Hangi Balıklar Avlanabilir? Uskumru, palamut, istavrit, çinekop, torik, lüfer, kolyoz, sarıkanat, tirsi ve sardalya çapari ile avlanabilen balıklarlardan bazılarıdır. Bu balıkların haricinde çapari ile avlanan balıklar grubuna mezgit, zargana, kırlangıç, trakonya, kalamar ve ısparoz da dahil edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri