soğumaktan kasıt, suyun 100 derece altına inmesi, bu da en fazla 15 dakika sürer. - düdüklüyü hemen açmak için soğuk suyun altına tutmak teorik olarak sakıncalı değil ama 120 derecedeki bir tencereyi elinizle tutup başka bir yere taşımayın derim. eliniz yanar, düşürürsünüz falan allah korusun.
- Özellikle geleneksel düdüklüleri kullanırken basıncın ve pişirme süresinin dikkatle takip edilmesi gerekiyor. - Çabuk soğuması için tencereyi suyun altına tutmak, pişirme süresini aşmak tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.
Düdüklü tencerenin kapağını hemen açmaya kalkarsanız, hava boşalmadığı için patlamaya yol açabilir. Bu yüzden en az 1 dakika beklemenizi öneriyoruz. Tencerenin içine az su koymak, sadece yemeğin yanmasına değil düdüklü tencerenin patlamasına da neden olabilir. Bu yüzden su dengesinin iyi ayarlanması gerekir.
Düdüklü tencerede yemeğin pişirilme işleminin tamamlanmasının ardından kapağı yemek soğumadan açılmamalıdır. Çünkü bu şekilde yapıldığında buharlaşma olabilir.
Düdüklü Tencereye Sıcak Su Konulur mu? “Düdüklüye sıcak su konur mu?” sorusunun cevabı da evet olmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Düdüklü tencerede ise buhar dışarı kaçamadığından tencerenin içindeki basınç gittikçe artar, dolayısıyla su 100 derecede kaynamaz, tenceredeki sıcaklık 125 °C (257 °F) dereceye kadar çıkar.
Düdüklü tencere neden su damlatır? Düdüklünüzün pişme esnasında yanlardan su damlatması, içerisinde gereğinden fazla su koyduğunuzun bir işaretidir. Bir sonraki kullanımda maksimum su miktarını geçmemeye özen göstermeli ve onu asla ağzına kadar doldurmamalısınız.
Düdüklü tencerelerde patlama tehlikesine karşı, basınca, dolayısıyla pişme derecesine göre ayarlanabilen bu subap, basınç artınca düdük hava kaçırarak tencerenin patlamasına engel olur. Düdüklü tencere ismini de bu nedenle almıştır.
Düdük ses çıkarmaya başladığında içerideki hava çıkmaya başlar, 30-60 saniye gibi bir süre havanın çıkmasını bekleyin. Sonrasında düdüğü indirip ocağı kısın. Ocağın altını kapattıktan sonra tencereyi ocaktan hemen almayın ve buharının dağılmasını bekleyin. Ocağı kapatmış olsanız bile kaynama ve basınç devam eder.
Pişme süresi sonunda ocağı kapatarak 10 dakika daha beklenmeli ve bu süreçte düdüklü tencerenin buhar çıkış kanalından havası alınmalıdır. Düdüklü tencerenin buhar çıkış borusu aracılığıyla havasının alınmasının ardından kapağını artık açabilirsiniz.
1. Fissler Vitaquick Bluepoint. En iyi düdüklü tencere sorusunun cevabını Fissler Vitaquick Bluepoint olarak verebiliriz. Çünkü "Patlamayan düdüklü tencere hangisi?" diye sorarsanız birçok kişi Fissler cevabını verir.
Buhar çıkışı borusunun buhar çıkış sesinin duyulmasının ardından ocağın altının kısılması gerekmektedir. Ardından 10 dakika beklenmeli ve pişme süresi bittiğinde ocağın altı kapatılmalıdır. Yine 10 dakika daha beklenmesi gerekmektedir.
6 - Düdüklü tencerenizin bakanlıkça saptanan kullanım ömrü 5 yıldır.
Kap ısıtıldığında su buharı kabın içindeki basıncı artırır. Basınç arttıkça suyun kaynama noktası da artar. Normalde 100°C'de kaynayan sıvı, 130°C civarına yükselir. Bu yüzden de düdüklü tenceredeki yemekler çok daha hızlı bir şekilde pişer.
Islanmış nohut düdüklüde 25, tencerede 35 dakikada pişer. Nohut suda ıslatılmamışsa mutlaka daha fazla su çekeceğinden 2-3 parmak daha fazla su koyulmalıdır. Pişirme süresi de düdüklü de 35 tencerede 50 dakika olarak uzar.
Düdüklü tencereyi her zaman kısık ateşte pişirmeye alın. Ateşe koyduğunuz anda, kapağını kapatın ve düdük aparatını dik konumda bırakın. Şimdi birkaç dakika bekleyin ve düdüklüden ses çıkışını duyun. İşte bu anda düdüğü kapatın ve pişmesi için süre başlatın.
Kuru fasulye yemeği her evde yapılabilen bir yemek türüdür. Severek tüketilen kuru fasulye, düdüklü tencerede 10 ile 15 dakika arasında pişirilir. Tencerede pişirim süresi ise, yaklaşık 40 dakikadır.
Basınç fazla olunca içerideki hava supaptan dışarı çıkmakta ve duyulan düdük sesi yemeğin piştiğini haber vermektedir. Basıncı düşürmeden tencerenin kapağını açmaya çalışınca kazalar meydana gelmektedir.
Düdüklü tencerelerin yüksek sıcaklıkta olmasından dolayı özellikle sebzelerin besin değerini etkilediğini belirten Dr. Dizdar, “Düdüklü tencere gıdanın içindeki hassas bileşenlerin ortadan kalkmasına neden oluyor, vitaminlerini öldürüyor ve besin değerini düşürüyor” diye konuştu.
Düdüklü tencerede et kaç dakikada pişer sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Normal şartlarda saatlerinizi alabilecek olan bu işlemi, düdüklü tencere ile ortalama 40 dakika gibi bir sürede tamamlayabilirsiniz.
Taze fasulyeyi düdüklüye yerleştirdikten ve malzemeleri içerisine koyduktan sonra yemeğin kaynaması beklenir. Yemek kaynamaya başlayınca tencerenin düdüğü indirilir ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır.
Tencere kapağını sıcak suya daldırarak veya üzerine sıcak su dökerek genleşmesini sağlayabilir ve böylece kapağın kolaylıkla açılması sağlanabilir. Bu yöntem, düdüklü tencere hava vermiyor veya düdüklü tencere kapağı açılmıyor gibi durumlarda oldukça işe yarar.
Aynı zamanda “Düdüklü tencere lastiği nasıl temizlenir?” sorusu için de tencerenin kullanım kılavuzuna bakılması önerilir. Kapak kısmının bulaşık makinede yıkanabiliyor olması temizlik için yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri