Bu doğrultuda tavuk düdüklü tencerede yaklaşık olarak 25 dakika içerisinde pişer. Tabii bu durum düdüklü tencere de geçerlidir. Eğer normal bir tencere üzerinden pişirmek isteniyor ise o vakit yaklaşık 45 veya 50 dakika kadar pişirmek gerekir.
Öncelikle tavuklarımızı parçalayıp bol suda yıkıyoruz. Düdüklüye koyup üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup ağzını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz.
Parçalı tavuk 15, bütün tavuk 25 dakikada tüketime hazır olur. Kırmızı et için pişirme süreleri değişkendir. Etin cinsine göre pişirme süreleri 30 dakika ile 1,5 saat arasında değişebilir. Sebze yemekleri ise 10-15 dakikada pişer.
Bir kaseye 1 yemek kaşığı salçayı, baharatlarını ve sıvı yağı ekleyip, tenceremize döküp, düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz. Fışlayınca, düdüğünü indirip küçük ocak gözünde (kahve gözünde) 30 dakika pişiriyoruz.
Düdüklüde Köy Tavuğu Tarifi Nasıl Yapılır? Patates ve soğan ve havucu iri iri doğrayın. Bütün malzemeleri düdüklüye yerleştirin. Tavuğun yarısına gelecek şekilde su ilave edin, kaynadıktan sonra düdüklünün kapağını kapatın 1 saat kadar pişirin.
İlgili 40 soru bulundu
Tavuk göğüslerini parçalara ayırın. Patatesi havuçları ve sarımsakları istenilen şekilde doğrayıp malzemeleri düdüklü tencereye alın. Tuzunu, baharatını atıp düdüklü tencerede 20-25 dk pişirin.
“Düdüklüye sıcak su konur mu?” sorusunun cevabı da evet olmaktadır.
Kümes hayvanları söz konusu olduğunda “fissler düdüklüde bütün tavuk kaç dakikada pişer?” sorusu sorulmakta ve 2. kademe 25 dakika yanıtı alınmaktadır.
Düdüklü tencereye ekleyeceğiniz su miktarı, normal tencerede yaptığınızda eklediğinizden az olabilir, çünkü bu su normal tenceredeki haşlama işleminde olduğu kadar buharlaşmayacaktır. Bu nedenle dilerseniz sadece tavuğun üzerini geçecek kadar su koyabilirsiniz.
Çorbalık parça tavuğu (yemek için) düdüklü tencere yerine, tencerede ve en düşük ısı da 1.5 saat haşlarsanız tadına doyamazsınız. Suyu için haşlarsanız, orta ateşte (ağırlığına göre) düdüklü tencerede 15-20 dakika arasında haşlarsınız.
3. Tavuğu haşlayarak tüketecekseniz haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğun hem kolay pişmesine hem de lezzetli olmasına yardımcı olur.
Özellikle de haşlanarak tüketilirse... Ancak tavuk haşlamak uzun saatler alıyor diyorsanız düdüklü tencere burada imdadınıza yetişiyor. Çünkü düdüklüde tavuk haşlamak oldukça pratik ve uzun bir zaman dilimine de ihtiyaç duymuyor.
Ocağın altını açtıktan sonra su kaynayana kadar harlı ateşte tutun. Su kaynadıktan sonra altını kısıp tencerenin kapağını yarım kapatın. Butlar kemikli etler olduğu için yaklaşık 40 – 45 dakika içerisinde haşlanacaktır. Bu sürenin sonunda bir çatal yardımıyla kontrol ederek pişme süresini dengeleyebilirsiniz.
Düdüklü tenceremize dana kuşbaşımızı alıyoruz harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Üstüne tereyağımızı atıp eritiyoruz. Baharatlarımızı ve suyumuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp 10 dk pişiriyoruz.
Bu nedenle özellikle de et haşlamasında düdüklü tencere kullanımını tercih etmeliyiz. Eğer dana etinden haşlama yapacaksanız 30 dakika pişirmeniz gerekmektedir. Dana biftek ise 10 dakika, dana dil ise 45 ve 60 dakika arası süreler de pişmektedir.
Isıtıcıda kaynattığımız kaynar suyu tavukların üzerine dökelim. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağı yüksek ısıda açalım ve tavukları pişmeye bırakalım. Düdüklünün düdüğü fıslamaya başlayınca tencerenin altını kısalım ve yaklaşık 30 dk. pişirelim.
Düdüklü tencerenin kapağını hemen açmaya kalkarsanız, hava boşalmadığı için patlamaya yol açabilir. Bu yüzden en az 1 dakika beklemenizi öneriyoruz. Tencerenin içine az su koymak, sadece yemeğin yanmasına değil düdüklü tencerenin patlamasına da neden olabilir.
Ateşe koyduğunuz anda, kapağını kapatın ve düdük aparatını dik konumda bırakın. Şimdi birkaç dakika bekleyin ve düdüklüden ses çıkışını duyun. İşte bu anda düdüğü kapatın ve pişmesi için süre başlatın.
Düdüklü tencereyi asla ağzına kadar doldurmamalısınız
Bu durum buharın dışarı çıkmasını ve içinde sıkışmasına sebep olabilir. Bu yüzden mutlaka tencerede en az 1/3 oranında boş bir alan kalmasına dikkat edin.
Patatesleri 10 dakika pişirin. Sonra tavuğu da tepsiye ekleyip tavuk tamamen pişene ve patatesler kıtırlaşana kadar 30 dakika pişirin. Limon dilimleriyle servis edin.
Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlamayı unutmamalısınız. Pişirme işlemi boyunca tencerenin kapağını kapalı tutmalı ancak taşma ihtimaline karşı aralarda kontrol etmelisiniz.
Bagetleri de tencerenin içerisine alıp üzerine tuz ve karabiberi ekleyin. Sebzelerin ve tavuk etinin üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler ve tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin. Son olarak bir kase içerisinde limon suyu, un ve suyu karıştırın.
Tavuk haşlarken; sıcak su kullanırsanız beyaz rengini kaybeder. Bu nedenle soğuk su kullanmalısınız. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
İç sıcaklığın 75-80°C olması gerekmektedir. - Mutfak termometresi yoksa tavuğa çatal batırılarak pişip pişmediği anlaşılabilir. Çatal batırıldığında çıkan su berraksa tavuk pişmiş demektir. - Emin olmak için bir parça tavuk eti tabağa alınıp kesilerek pişip pişmediği anlaşılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri