Düdüklü Tencere Kaç Dakika Sonra Açılır? Düdüklü tencerenin altını kapadıktan sonra 10-15 dakika kadar ılımasını beklemek gerekir. Sonra havası alınıp açılabilir.
Buhar çıkışı borusunun buhar çıkış sesinin duyulmasının ardından ocağın altının kısılması gerekmektedir. Ardından 10 dakika beklenmeli ve pişme süresi bittiğinde ocağın altı kapatılmalıdır. Yine 10 dakika daha beklenmesi gerekmektedir.
Ateşe koyduktan ve kapağını kapattıktan sonra düdüğü dik konuma getirmelisiniz.
- Özellikle geleneksel düdüklüleri kullanırken basıncın ve pişirme süresinin dikkatle takip edilmesi gerekiyor. - Çabuk soğuması için tencereyi suyun altına tutmak, pişirme süresini aşmak tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.
Alüminyumlar hem sağlıksız hem de iyi bir pişirme sağlamaz. Düdüklü tencere kullanırken öncelikle dikkat etmeniz gereken tamamen doldurmamanız. Pişerken içerisinde yüksek basınç olacağı için eğer çok doldurursanız güvenli bir pişirme sağlamaz. Maksimum doldurma kapasitesi tencerenin 4'te 3'ü olacak şekilde ayarlanmalı.
İlgili 31 soru bulundu
Pişme süresi sonunda ocağı kapatarak 10 dakika daha beklenmeli ve bu süreçte düdüklü tencerenin buhar çıkış kanalından havası alınmalıdır. Düdüklü tencerenin buhar çıkış borusu aracılığıyla havasının alınmasının ardından kapağını artık açabilirsiniz.
Kapak üzerindeki pişirme ventili “pişirme” yönünde iken tencerede oluşan fazla basıncı içindeki mekanizma sayesinde dışarı atar. Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır.
Düdüklü tencerede yemeğin pişirilme işleminin tamamlanmasının ardından kapağı yemek soğumadan açılmamalıdır. Çünkü bu şekilde yapıldığında buharlaşma olabilir.
Düdüklü tencerenin kapağını hemen açmaya kalkarsanız, hava boşalmadığı için patlamaya yol açabilir. Bu yüzden en az 1 dakika beklemenizi öneriyoruz. Tencerenin içine az su koymak, sadece yemeğin yanmasına değil düdüklü tencerenin patlamasına da neden olabilir. Bu yüzden su dengesinin iyi ayarlanması gerekir.
Düdük ses çıkarmaya başladığında içerideki hava çıkmaya başlar, 30-60 saniye gibi bir süre havanın çıkmasını bekleyin. Sonrasında düdüğü indirip ocağı kısın. Ocağın altını kapattıktan sonra tencereyi ocaktan hemen almayın ve buharının dağılmasını bekleyin. Ocağı kapatmış olsanız bile kaynama ve basınç devam eder.
Birincil ve emniyet valfleri yağ ve gıda parçacıkları nedeniyle tıkandığında, buhar serbest kalacak bir yol bulamaz. Patlamaya neden olan anormal derecede yüksek basınç oluşumuna neden olur. Conta veya kapak mandalları düzgün bir şekilde kapatılmazsa, yüksek basınç ve buhar kapağı zorlayarak patlamaya neden olur.
Düdüklü tencereyi açmak için öncelikle tencerenin kapağı kaldırılıp, düdük kısmının arka tarafındaki küçük metal vidası çıkarılmalıdır. Ardından, tencerenin üstünde bulunan düdük kısmını sağa veya sola doğru çevrilir. Bu çalışma hareketi sayesinde düdüklü tencere açılmış olacaktır.
Kapsül taban tencere, tabanının yüksek ve eşit ısı iletkenliği sağlaması özelliğine sahip bir tenceredir. Alüminyum-kapsül bileşeninden oluşmaktadır. Ayrıca ideal bir düdüklü tencere çeşididir. Düdüklü tencereler, mutfak çeyiz seti listesinde yer alabilen malzemelerdir.
Düdüklü tencere her zaman kısık ateşte kullanılmalı. Ateşe konulduğu an düdüğü dik konuma alınmalı. Düdükten ses çıktıktan sonra düdük kapalı konuma getirilmeli. Yemek pişince kapağı açmak için en 20 dakika kadar beklenmeli ve düdük kaldırılarak tencere içindeki hava boşaltılmalı.
Düdüklü tencereyi her zaman kısık ateşte pişirmeye alın. Ateşe koyduğunuz anda, kapağını kapatın ve düdük aparatını dik konumda bırakın. Şimdi birkaç dakika bekleyin ve düdüklüden ses çıkışını duyun. İşte bu anda düdüğü kapatın ve pişmesi için süre başlatın.
Düdüklü tencerenin içerisinde yeterli su kalmaması. Eğer düdüklü tencerede pişen yemek suyu fazla çekerse bu durum da tencerenin patlamasına sebep olabilir. Düdüklü tencereyi pişim işlemi biter bitmez açmak. En çok yapılan hata budur.
Kuru fasulye yemeği her evde yapılabilen bir yemek türüdür. Severek tüketilen kuru fasulye, düdüklü tencerede 10 ile 15 dakika arasında pişirilir. Tencerede pişirim süresi ise, yaklaşık 40 dakikadır.
1. Fissler Vitaquick Bluepoint. En iyi düdüklü tencere sorusunun cevabını Fissler Vitaquick Bluepoint olarak verebiliriz. Çünkü "Patlamayan düdüklü tencere hangisi?" diye sorarsanız birçok kişi Fissler cevabını verir.
Islanmış nohut düdüklüde 25, tencerede 35 dakikada pişer. Nohut suda ıslatılmamışsa mutlaka daha fazla su çekeceğinden 2-3 parmak daha fazla su koyulmalıdır. Pişirme süresi de düdüklü de 35 tencerede 50 dakika olarak uzar.
Kap ısıtıldığında su buharı kabın içindeki basıncı artırır. Basınç arttıkça suyun kaynama noktası da artar. Normalde 100°C'de kaynayan sıvı, 130°C civarına yükselir. Bu yüzden de düdüklü tenceredeki yemekler çok daha hızlı bir şekilde pişer.
Bu nedenle özellikle de et haşlamasında düdüklü tencere kullanımını tercih etmeliyiz. Eğer dana etinden haşlama yapacaksanız 30 dakika pişirmeniz gerekmektedir. Dana biftek ise 10 dakika, dana dil ise 45 ve 60 dakika arası süreler de pişmektedir.
6 - Düdüklü tencerenizin bakanlıkça saptanan kullanım ömrü 5 yıldır.
Fissler vitaquick düdüklü tencerenin pişirme süreleri hakkında “fissler düdüklüde yaprak sarması kaç dakikada pişer?” için cevap 1. çizgide 7 dakika ve düdüklüde pırasa pişirmek isteyenlerin “fissler vitaquick pırasa düdüklüde kaç dakikada pişer?” sorusuna da 2. kademe 2 dakika cevabı verilmektedir.
Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin. Son olarak baharat, tuz ve suyunu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 20 dakika orta ateşte, 30 dakika da kısık ateşte pişirin.
Düdüklü tencere nasıl açılır diye düşünüyor olabilirsiniz. Kapağın, tencere iyice soğuduktan ve gerekli önlemler alındıktan sonra açılması gerekir. Yemeğin pişirme süresi bittikten ve ocağı kapattıktan sonra tencere içindeki basıncın boşalmasını beklemeniz lazım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri