✓ Kabızlığa birebir: Öğle yemeğinden önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler.
Özellikle meyve ve sebzelerden oluşan lif açısından zengin bir beslenme birçok kronik hastalık riskinin azalmasına katkıda bulunur. Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler.
Yeşil elma hafif yaşam idealinde destekleyici bir meyvedir. Düzenli tüketildiğinde sindirim sistemini destekler, bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Hazımsızlık, kabızlık gibi sindirim problemlerinde bağırsakları harekete geçmesi için destekler, rahatlamanızı sağlayabilir.
Kabızlığa Faydalı Elmanın faydalarından biri de kabızlıga iyi gelmesi. 100 gramında 2 gram lif içeren bu lezzetli meyve, içerdiği çözünen ve çözünmeyen lifler sayesinde bağırsak hareketlerini tetikliyor ve hızlandırıyor.
Elma tüketimi, tansiyonun dengelenmesine ve dolayısıyla çeşitli kalp rahatsızlıklarından korunmaya yardımcı olur. Günde 1 adet elma tüketmek; bağırsakta oluşan çeşitli parazit ya da bakterilerin atılmasına önemli ölçüde yardımcı olur, elma sayesinde daha rahat çalışan bir sindirim sistemine sahip olursunuz.
İlgili 18 soru bulundu
Elma, üzüm, avokado, erik gibi lifli ve kabızlığa iyi gelen meyveler, kabızlığı önlemektedir. Elmalar diyetinizde lif içeriğini arttırmanın ve kabızlığı hafifletmenin kolay yollarından biridir. Armut lif bakımından zengin, kabızlığa iyi gelen bir başka meyvedir.
Ara öğünlerde tüketilen elma sayesinde ana öğüne kadar tok kalabilirsiniz. Gece uyku öncesinde tüketilen elma ise; ani açlık krizlerini bastırır. Uykuda metabolizmanın çalışmasını sağladığı için gece elma yemenin zararı yok faydası vardır.
Günde 3 adet elma yemenin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı belirtiliyor. Her türlü hastalığa iyi gelen elmanın, ihtiva ettiği organik asitler, soda ve fosfor ile beyin, karaciğer ve mideye son derece faydalı olduğu belirtildi.
Günde bir ya da iki elma yiyebilirsiniz. Daha fazlası içerdiği lif nedeniyle şişkinlik ya da kabızlık gibi sindirim sorunlarını tetikleyebilir. Ayrıca karbonhidrat açısından zengin olduğu için kan şekerinizin aniden yükselmesine veya kilo almanıza neden olabilir.
Sabahları aç karnına tüketeceğiniz yeşil elma vücudun ihtiyaç duyduğu şeker miktarını azaltıyor ve vücudu şeker hastalığına karşı koruyor.
✓ Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. ✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar.
Aç karnına tüketildiği takdirde atardamarlarda plak olmasını engeller, kalp kasını güçlendirir, kalpte iltihap oluşumunu engeller. Beyin sağlığına iyi gelir. Dişte plak oluşumunun önüne geçer. pH seviyesi yüksek olan bu meyve ağız kokusuna karşı da savaşır.
Bağırsaklarınızda şişkinlik gibi sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olan iyi bakteriler vardır ve araştırmalar elmaların (özellikle organik elma) sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu koruyabildiğini göstermektedir. Elmalar, bir prebiyotik olan çözünür lif türü pektini içerir.
Öğle yemeğinden önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler. Elmadaki C vitamini vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Bunun sonucu olarak soğuk algınlığı virüsleri vücuda giremezler.
Sarı Elmanın Faydaları
Sarı elmalar, lif ve vitamin ve mineral konusunda diğer elmalardan daha zengindirler. Diğerlerine göre daha fazla faydaları olduğunu söylemek mümkün. - Sarı elma, yeşil elmalar gibi zayıflamak isteyenler için fayda sağlar. Sindirimin daha kolay olmasını ve sağlıklı hale gelmesine yardım eder.
Antioksidan çeşitliliği kabuklarda daha fazla.
Bilhassa kırmızı elmaların kabuğunda yüksek miktarda bulunan antosiyaninlerin etkinlik çeşitliliğinin daha geniş olduğu gösterilmiş (peroksit radikallerine karşı daha etkili). Yani, elmayı kabuğu ile tükettiğimizde koruyuculuk kapsamı da genişliyor.
Elma karbonhidratlı bir yapıya sahip, lifli bir meyvedir. Yapısında bulunan pektin ve sorbitol nedeniyle gaza, şişkinliğe ve özellikle bebeklerde ishale neden olabiliyor. Bu nedenle yemeklerle birlikte yenmemesi, öğün veya ara öğün olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Kavun, elma, erik, vb. bazı sebzelerin gaz yaptığı bilinmektedir. Bu nedenle karın ağrısına sebebiyet vermemeleri için fazla tüketilmemeleri önerilir. Acı biber tüketimi ishale neden olarak karın ağrısına yol açabilmektedir.
Mide gazına iyi gelen şeyler şu şekildedir: Fasulye, Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, elma, şeftali, erik, tam buğday ve kepek, enginar gibi besinler mide de gaz oluşumuna neden olur. Yüksek lifli gıdalardan uzak durmalıyız.
Gür ve güçlü saçlar için kırmızı elma tüketimi ideal seçenektir. – Mide sağlığını koruyabilir. Düzenli tüketilen kırmızı elma, hazımsızlığı giderir, mide kramplarının engellenmesini sağlar. – Kolesterolü düzenleyici etkiye sahiptir.
Fazla elma yemenin fazla meyve şekeri alacağınızı düşünürsek kilo almanızı sağlayabilir. Bunun haricinde elmanın herhangi bir zararı şu an için yoktur.
Kısa zaman içinde yolculuk planınız varsa sizlere elma tüketmenizi önereceğiz. Uzun yolda uykuyu ne açar sorunuzun yanıtı elma oluyor. Elmada bulunan fruktoz kısa zamanda kana karışır ve uyku halini ortadan kaldırır.
Elbette var! Elma ve yoğurt beslenme programlarımızda ayrı ayrı tükettiğimiz sevilen iki faydalı besindir. Her iki besin de yağ yakıcı özelliklere sahip olduğundan kilo verme konusunda favori diyet şekli olabilir. Mideye ağır gelmeyen ve tok tutan yoğurdu elma ile beraber tüketerek kısa zamanda kilo verebilirsiniz.
Elma, sindirim sisteminin çalışmasına faydalı bir meyve olmasına rağmen içeriğindeki bir çeşit karbonhidrat olan pektin nedeniyle gaza, şişkinliğe ve hatta nadir de olsa ishale neden olabilmektedir.
Yeşil elma içerisinde bol miktarda lif bulundurduğu için kabızlığın ve hazımsızlığın önüne geçer. Her sabah aç karınla tüketmek, özellikle kronik kabızlık problemine büyük miktarda fayda sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri