Fazla kilolarından şikâyetçi olanlar, dut yaprağının çayını tüketerek zayıflamaya yardımcı bir takviye sağlayabilirler. Metabolizmayı hızlı çalıştıran ve yağların yakılmasında önemli ölçüde etkili olan bitkinin çayını diyetisyeninizin verdiği dozlarda ve düzende kilo verme işlemini hızlandırabilir.
Dut yaprağının da çay olarak tüketilmesi zayıflamada yardımcı bir takviye olabilmektedir. Dut yaprağı çayı metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlamaktadır ve yağların yakılmasında oldukça etkilidir. Bu sebeple zayıflama konusunda yarar görmek istiyorsanız yemeklerden önce bir bardak içmeniz fayda sağlayacaktır.
Dut yaprağının diğer faydaları şunlardır:
İdrar söktürücü özelliği vardır. Ödem atmaya yardımcıdır.
Dut yaprağının da çay olarak tüketilmesi zayıflamada yardımcı bir takviye olabilir. Dut yaprağı çayı metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar ve yağların yakılmasında etkilidir. Dut yaprağı çayından fayda görmek için yemeklerden önce bir bardak içmeniz kilo verme döneminizde etkili olacaktır.
Dut yaprağı çayı için; 1 litre suyu kaynatın. Kaynayan su içerisine 4 adet kurutulmuş dut yaprağını ekleyin ve ortalama 2 saat demleyin. Hazırlandıktan sonra dut yaprağı çayını, sabah ve akşam birer bardak tüketebilirsiniz. Kilo kontrolü ve form kazanmak için yemeklerden önce içmek faydalı olacaktır.
İlgili 36 soru bulundu
Zeytin yaprağı tokluk hissi verdiği ve insülin direncine iyi geldiği için zayıflatıcı etkisi vardır. Ayrıca yağ yakımı da sağlayan zeytin yaprağıyla zayıflayabilirsiniz.
Taze dut yaprağı çayı nasıl yapılır? Diğer bazı bitki çaylarından farklı olarak dut yaprağı çayı günde iki defa sabah ve akşam olacak şekilde tüketilebilir. Ancak yine de doktor onayı alarak içilmesi tavsiye edilir.
Soğuk algınlığı sonucunda oluşan boğaz ağrısına da iyi geldiği bilinen yaprak, bronşit ve soğuk algınlığı tedavisinde fayda sağlar. Dut yaprağının çayı öksürüğü keserek boğazdaki acı ve ağrıyı dindirdiği bilinir.. Doktorunuzun tavsiyesi ile içebileceğiniz dut çayı, hastalık sürecinin daha rahat geçmesini sağlar.
Kaynayan suyun içerisine 4 adet kurutulmuş dut yapraklarını ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 2 saat boyunca demlenmesini sağlayın. Demleme işlemini gerçekleştirdikten sonra çayınızı akşam ve sabah olmak üzere günde iki bardak tüketebilirsiniz.
- Sindirim sistemine yardımcı olur. İnsan vücudunun günlük ihtiyacının yüzde onunu tek başına karşılayabilen diyet lifi içermektedir. Bu diyet lifi, yiyeceklerin sindirim boyunca hareketini hızlandırarak kabızlık ve şişkinlik gibi oluşumları azaltmaktadır. Ayrıca kramp oluşumlarını da önleyici bir etki göstermektedir.
Dut yaprağından elde edeceğiniz çayı günde 2 bardaktan fazla tüketmeniz durumunda, mide sancıları veya kabızlık problemleri yaşayabilirsiniz. Cildinize devamlı sürmeniz durumunda, bazı tahriş durumlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Aşırı şekilde tüketim, kusma gibi sorunlara neden olabilir.
-Dut yaprağı özellikle şeker hastalığı için oldukça faydalıdır. -Ayrıca tansiyonu dengeleyici özelliği de bulunmaktadır. -Hatta dut yaprağının kötü kolesterolü düşürücü özelliği de bulunmaktadır. -Tam bir karaciğer dostudur.
Vücuttaki yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Kansızlığa karşı etkilidir. İdrar söktürücü özelliği ile vücuttaki ödemi atar. Karaciğer ve böbrekleri zararlı toksinlerden arındırır.
1 tatlı kaşığı (yaklaşık 2 g) veya 2-3 tam kuru yaprak kupa bardağına konulur. Üzerine taze kaynatılmış 200 ml su ilave edilir. 5-7 dakika demlemeye bırakılır. Demleme sonrası süzülerek içilir. Yemeklerden önce günde 3 kez içilmesi tavsiye edilir.
Dut içerdiği demir sayesinde, kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu artırır. Kırmızı kan hücreleri ise doku ve organların oksijenlenmesini artırarak, metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Ayrıca bu sayede kansızlık ve demir eksikliğinin de önlenmesine destek olur.
Zeytin yaprağı içerisinde yer alan oleuropein maddesinden dolayı tüketildiğinde ödem atma görevi görür ve yağ yakımının hızlanmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olur.
Kurutulmuş dut yaprağı faydaları arasında sindirime yardımcı olması, cilt ve saç sağlığını desteklemesi yer alır. Dut yaprakları antioksidan özellikleriyle bilinir. Mide sorunlarına yardımcı olmak için ve Çin tıbbında diyabet ve karaciğer sorunlarını tedavi etmek için kullanılır.
Dut yaprağı, antioksidan ve antienflamatuvar özellikleri ile bilinen bir bitkidir. Bunun yanı sıra, dut yaprağı cilt sağlığına da faydalar sağlar. Dut yaprağı maskesi, cildi besleyerek sıkılaştırmaya, nemlendirmeye ve gençleştirmeye yardımcı olabilir.
Dut yaprağı çayı, 5 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanmaktadır. 1 su bardağı kadar su kaynatılır ve kaynadıktan sonra altı kapatılır. Suyun içine 2 çay kaşığı kurtulmuş dut yaprakları konur ve 3-4 dakika demlenmesi beklenir. Dut yaprağı çayı demlendikten sonra süzerek servis edilebilir.
Dut yaprağının faydaları arasında yer alan öksürük giderici etkisinden yararlanmak için, dut yaprağının çayı yapılmalı ve bu çayın, Sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden önce, aç karnına içilmesi önerilmektedir. Dut yapraklarından oluşan çayı içmek aynı zamanda kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olmaktadır.
Taze dut yaprağı çayı, sağlık açısından birçok fayda sunan lezzetli bir içecektir. Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde vücudu hastalıklara karşı korurken, C vitamini açısından zengin olmasıyla bağışıklık sistemini güçlendirir.
Dut yaprakları cilt beyazlatmada ve leke gidermede etkili olduğu için kozmetik preparatlarda tercih edilir.
Dut, kışın yapraklarını döken bir ağaçtır. Bu yüzden yazın taze dut yaprakları toplanır, kurutulur. Daha sonra dut yaprakları serin ve nem olmayan bir ortamda saklanır. Cam kavanoza konulan dut yaprakları daha uzun süre saklanabilmektedir.
Dut tüketimi Mayıs aylarından itibaren başlamaktadır. Dut yaprakları yaz aylarında olur. Mayıs ayı ve Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında dut yaprağını toplayabilirsiniz.
Dut yaprağıyla yapılan bu sarmaların lezzetine inanamayacaksınız. O kadar güzel ve ekşili oluyorlar ki.. Tam kıvamında ve aromasıyla sizi büyüleyen zeytinyağlı sarmalar yemek istiyorsanız doğru tariftesiniz demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri