Bu hizmetten faydalanmak isteyen kullanıcılar, e-devlet kapısında yer alan kimlik doğrulama yöntemlerinden biri ile kimliklerini doğrulayıp sisteme giriş yaptıktan sonra, “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” hizmetini seçerek, “Kredi Limit ve Borç Bilgileri” veya “Çek Bilgileri” raporlarından birini talep edebilirler.
Evet, e-Devlet banka borcu sorgulama işlemi ile bu mümkün. e-Devlet banka borcu sorgulama işlemi ile Türkiye Bankalar Birliği'nde adınıza hazırlanmış olan en güncel rapora ulaşabilirsiniz. Kredi limit ve borç bilgilerinin yanı sıra geçmişte yapmış olduğunuz işlemleri de bu raporda görmeniz mümkün.
Kredi başvurusu yapılan bankanın şubesi, başvuru sorgulama hizmeti de verir. Kredi başvuru durum sorgulama işlemi için doğrudan bankanın fiziksel şubesine gidilebilir. Şubelerde genellikle sıra numarası almak suretiyle işlem yürür. Bu nedenle bir süre sıra beklemek gerekebilir.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
e-Devlet Risk Merkezi Raporu'nda kredi notu yer almıyor. Kredi notu öğrenmek için Findeks ya da banka şubelerinden ücret karşılığında hizmet alınabilir.
Kredi notu sorgulama işlemini Findeks üzerinden yapmak mümkün. Findeks üzerinden kredi notuna risk raporunu alarak ya da sadece kredi notu sorgusu yaparak ulaşılabilir. Alınacak risk raporu ile hâlen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişi tek bir raporda görebilir.
Kredi notunuzu Findeks'ten öğrenebileceğiniz gibi, çalıştığınız bankanın internet bankacılığı üzerinden de belirli bir ücret karşılığında öğrenebilirsiniz. Bankamız üzerinden öğrenmek isterseniz Yapı Kredi İnternet Şube'mizi ziyaret edebilirsiniz.
Söz konusu hizmete hak sahiplerimizin ulaşabilmesi için E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra arama kısmına "5543" yazıp arama yaptırması, çıkacak ekrandan "İskan Kanunu Borç Sorgulama" yazısının üzerine tıklayarak çıkacak ekrandan “uygulamaya git” demesi yeterli olacaktır.
Maaş müşterisi iseniz indirimli faiz oranları ile ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut Kredisi kampanyalarından faydalanabilir, başvuru ve değerlendirmede aşamasında da kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.
Kredi başvuru sonucu için yasal süreç 10 iş günüdür. Şube ile Kredi Sonucu Öğrenme Bankalara ait şubelere gidilerek kredi başvurusunun durumu öğrenilebilir. Şubelerde işlem için sıra numarası aldıktan sonra banka personeli kimlik bilgilerini doğruladıktan sonra istenilen bilgileri aktarmaktadır.
Durumu fark eden vatandaşlar borçsuzluklarını ispatlamak için derhal menfi tespit davası açmalılar. Akabinde basiretli bir tacir gibi davranmayan banka aleyhine maddi- manevi tazminat davası da açılabilir.
Başvurunuzun durumunu/sonucunu e-devlet üzerindeki " İletişim Merkezi Başvuru Sonucu Sorgulama " alanından görüntüleyebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı'nın www.turkiye.gov.tr dışında bir adresi bulunmamaktadır. Sisteme erişim için her zaman tarayıcınızın adres çubuğuna kendiniz www.türkiye.gov.tr adresini giriniz.
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
Genel olarak 1500'ün üstündeki kredi notu iyi kabul edilir ve kredi ürünleri için uygundur.
Findeks Risk Raporu; tüm bankalardaki kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarınızın borç ve limit bilgilerini öğrenebileceğiniz, ödemelerinizi ve bu ürünlere dair daha pek çok detayı tek bir yerden takip edebileceğiniz rapordur. Findeks Kredi Notu'nu oluşturan faktörleri bu rapor üzerinde görebilirsiniz.
Türkiye'nin önde gelen dokuz bankasının ortaklığı ile kurulan KKB Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. tarafından hayata geçirilen Findeks, bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanmış yeni finansal hizmet platformudur.
5. e-Devlet üzerinden yapılan rapor başvurusu ücretli midir? Rapor ücretsiz olarak sunulmaktadır. Günde 1 adet, ayda 4 adet, bir takvim yılında ise en fazla 24 adet rapor alma hakkınız bulunmaktadır. 6.
E-devlet şifreniz ile Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu Başvurusu bölümüne girerek, yeni başvuru kısmını tıklamanız gerekiyor. Açılan pencere de aldığınız kredileri ve ödemelerinizi gösteren rapora girebileceksiniz.
Banka hesap hareketlerini görmek için iki yetki bulunur. Bu yetkilerden birisi hesap sahibine aittir. Diğer yetkili ise ilgili bankada çalışan kişilerdedir. Bu sebep ile de üçüncü tarafların banka hesap hareketlerinin görülmesi mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri