Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, uygulamayla kişilerin e-Devlet şifresi için PTT şubelerine gitmeden başvurularını e-Devlet'ten yapabildiklerini ve şifrelerini evlerinde teslim alabildiklerini söyledi.
E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı'na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.
Covid-19 ile mücadele kapsamında; daha önce hiç e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, e-Devlet Kapısı şifrelerini beyan ettikleri adreslerde teslim alabilirler. İlgili hizmete erişmek için lütfen tıklayınız.
Vekilin kimliğini ibraz etmesi, .e-Devlet Kapısı taahhütnamesinin vekil tarafından vekaleten imzalandığının şerh düşülerek imzalanması durumunda e-devlet şifresi vekil olarak alınabilmektedir.
Elektronik imza, mobil imza, internet bankacılığı veya yeni TC kimlik kartı ile de e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilir, giriş yaptıktan sonra kullanıcı menüsündeki “Şifremi Değiştir” sayfasından ücretsiz olarak şifre belirleyebilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz. e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.
Mesajla e-Devlet şifre alma işlemi yapılmamaktadır. e-Devlet giriş yapabilmek için şifre gereklidir. Bu şifreyi sadece ilk defa alacaksanız eğer PTT'ye giderek 2 TL karşılığında almanız gerekir.
e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü kişiler uygulama kapsamında "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, şifrenin adreslerinde kendilerine teslim edilmesini isteyebiliyor. Şifre teslimleri, ilgili kişiyle yüz yüze kimlik doğrulaması gerçekleştirildikten sonra yapılıyor.
e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü vatandaşlar, uygulama kapsamında "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, şifrenin adreslerinde kendilerine teslim edilmesini isteyebiliyor. Koç, hizmetin ilk olarak 17 Kasım 2020'de Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde başlatıldığını hatırlattı.
e-Devlet; T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile girilebilen, vatandaşlara kamu dairelerindeki birçok hizmeti elektronik ortama taşıyarak ayağına getiren web tabanlı bir sistemdir. e-Devlet giriş yaparak nakil, TOKİ başvuru, MHRS, ikametgah, askerlik, SGK hizmet dökümü gibi önemli hizmetlere ulaşmanız mümkün.
Vatandaşları veya 15 yaşını doldurmuş engelli kimlik kartına sahip olan vatandaşlarımız bu hizmeti kullanarak beyan edecekleri adreslerine ücretsiz e-Devlet Kapısı Şifresi gönderimi talebinde bulunabilmekte, başvurularının durumlarını takip edebilmektedir. İnternet Bankacılığı, E-İmza, Mobil İmza ve T.C.
İnternet bankacılığı müşterisi olan kullanıcılar https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris alanından müşterisi oldukları bankayı seçerek giriş yaptıktan sonra E-Devlet Kapısına geçerek şifre oluşturabilirler.
Şifrenin unutulması, kaybedilmesi durumunda e-Devlet Kapısı profiline cep telefonu ve e-posta bilgilerini girmiş kullanıcılar şifre yenilemesi yapabilir. Profilde belirtilmiş cep telefonuna kısa mesaj olarak gelecek onay kodunu sisteme girerek yeni bir şifre oluşturulabilmektedir.
Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.
e- Devlet kapısına turkiye.gov.tr adresinden giriş yapılabilir. e- Devlet kapısına giriş yapılabilmesi için TC kimlik numarası ve şifreye ihtiyaç vardır. e- Devlet kapısının mobil uygulaması cep telefonuna indirilebilir. Mobil uygulamaya da yine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır.
Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. PTT'den ilk kez alınan e-devlet şifre ücreti 2 TL'dir. Unutulması durumunda tekrar alınan her şifre için 4 TL alınır.
Kimlik numarasının yer aldığı nüfus kağıdı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi belgelerden biriyle birlikte ülke içindeki PTT merkezleri ya da müdürlüklerine bizzat müracat ederek e-devlet şifresini alabilir.
Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
e-Devlet KapısıAdrese Teslim Şifre Başvurusu
Talep edilen şifreler PTT aracılığıyla gönderilmektedir. Başvurunuzu tamamladıktan sonra, PTT tarafından gönderinizin oluşturulması durumunda, başvurunuzu iptal edemezsiniz. PTT tarafından oluşturulan gönderinizin süreci tamamlanana kadar yeni başvuruda bulunamazsınız.
Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.
Ölen kişi için e-devlet şifresi tanımlaması yapmak mümkün değildir.
18 yaş altı bireyler de kimlik bilgilerini ve velilerinin iznini sağladıklarında e-Devlet şifresi edinebilirler. Veliler, çocuklarının e-Devlet şifresini almak için PTT şubesine başvuruda bulunabilir veya e-Devlet kapısından gerekli adımları takip ederek şifrelerini edinebilirler.
Üstelik e imza ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş de çeşitli giriş seçenekleri arasında yer almaktadır. Telefon numaranızın kayıtlı olmaması durumunda ise farklı seçenekleri kullanarak şifre yenilemek mümkün olmaktadır.
18 yaşından küçük olan kişiler IMEI kaydı yapamamaktadır. Sayfaya anne veya babaya ait olan şifre ile giriş yapıldığında "Çocuğumun bilgileriyle kayıt yapmak istiyorum" seçeneğini seçerek anne veya babalarına ait olan kullanıcı girişi sonrasında kayıt yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri