PTT'ye yatan para sorgulama işleminde olduğu gibi ilk olarak e-devlet kapısına giriş yapılmalıdır. e-Devlette yer alan arama butonuna, PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri yazılmalıdır. Çıkan sonuçlardan uygun olanına tıklanmalıdır. Uygun sonuca tıklandığı zaman, e-devlet sistemi ödemeleri ekrana yansıtacaktır.
Böylece iş yerlerindeki yoğunluğun azalması ve müşterilerin zamandan tasarruf etmesi sağlanıyor. PTT'nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri, adlarına yatırılan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
Şahıs ödemeleri sorgulama yapmak için gerekli adımlar ise şöyle; e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
PTT bakiye sorgulama işleminizi T.C kimlik numaranız ile beraber en yakın şubeye giderek öğrenebilirsiniz. Bu yöntem genellikle müşterisi olmayan vatandaşlar tarafından kullanılmaktadır.
PTT'den ödeme almak için en yakın PTT şubesine giderek başvuru yapmak gerekiyor. Kimlikle giderek sistemden ödeme olup olmadığını sorgulatmak mümkün.
İlgili 40 soru bulundu
e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor. Kart şifresi olarak kimlik çıkartılırken nüfus müdürlüklerinden verilen PIN şifresi giriliyor.
Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilir.
PTT'nin yeni cep uygulaması ile cep telefonunuzdan internet bankacılığı işlemlerini yapabilirsiniz; -Posta çeki hesap bakiyenizi sorgulayabilir hesap bilgilerinize ulaşabilirsiniz, -Posta çeki hesap hareketlerini izleyebilirsiniz.
Siz de e-Devlet'ten kontrol yaparak biriken paranızı sorgulayabilirsiniz. e -Devlet'te bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz.
Başvurunuzu yapmış olduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfından veya Alo 144 Sosyal Yardım hattı aranarak bilgi edinilebilir.
Ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını vatandaşlar e-devlet üzerinden öğrenebilecekler. e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.
7.500.-TL – 10.000.-TL arası olanlara 4.500.-TL, 10.000.-TL'den fazla olanlara 5.000. -TL verilecek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı PTT Sosyal Yardım Parası 1300'ken, 950 TL Olması Arkadaşlar Aile sosyal yardım'dan yararlanıyorum geçen ay onaylandı ve Kasım ay'ı için 1300 TL yatırılmıştı.
PTT EFT işlemini ister PTT işyerlerimize gelerek ister PTTBank Mobil veya İnternet Bankacılığı uygulamalarımızı kullanarak kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında yapacağınız PTT EFT işlemleri aynı gün içerisinde gerçekleştirilmektedir.
PTT AŞ ÜZERİNDEN YAPILAN KURUM ÖDEMELERİNİN SORGULANMASI VE HESABA AKTARILMASI İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Hak sahipleri adına yapılan ödemeler, e-Devlet sisteminde “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma" hizmeti aracılığıyla PTT hesaplarına ya da başka banka hesaplarına EFT yapılabiliyor.
Eğitim, engelli ve muhtaçlık bakım yardımı adı altında yapılan sosyal yardım ödemelerinde yeni bir kolaylık getiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği yapan PTT, bakanlığın tüm sosyal yardımlarını artık PTT KART ile ödeyecek.
PTTkart şifreleri adrese gönderilmemekte olup, kart hesap sahibinin eline ulaştıktan sonra herhangi bir PTT İşyerine müracaat edilmesi gerekmektedir. PTT İşyerince kimlik doğrulama işlemi yapılır ve kart şifresi verilir.
Elektronik imzanız veya mobil imzanız yok ise Online Ön Başvuru bölümünden PTTKEP hesabı ön başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra PTT Müdürlüklerimize şahsen/kanuni temsilciniz vasıtasıyla müracaat ederek sözleşme imzalama işlemlerinin tamamlanması sonrasında PTTKEP hesap sahibi olabilirsiniz.
· Şifrenizi 444 1 788 PTT Çağrı Merkezi'ni arayarak ya da size en yakın PTT işyerinden alabilirsiniz. Şifrenizi PTT İşyerinden veya Pttmatik'lerden değiştiriniz. Güvenliğiniz için kartınızın şifresini diğer kişilerle paylaşmayınız.
PTT AŞ tarafından Türkiye'de ilk defa başlatılan uygulamayla, sosyal yardım ve doğum yardımı ile İŞKUR ödemelerini alacak vatandaşlar, bu işlemlerini PTT ATM'lerinde çipli TC kimlik kartlarıyla gerçekleştirebilecek.
PTT ATM 'lerinden kartsız para çekme işlemi yapabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: PTT ATM'sine gidin ve ekran üzerinde "Kartsız İşlemler" seçeneğini seçin. Ardından "Para Çekme" veya benzer bir seçeneği seçin. ATM size bir işlem kodu veya referans numarası verecektir. Bu kodu veya numarayı not alın.
Müşterisi olunan bankanın mobil uygulamasına girilir. QR işlemlerinden para çekme seçeneği ya da para çekme menüsünden QR ile para çekme seçeneğine tıklanır ve çekilecek miktar tuşlanır. Daha sonra ATM ekranında görülen QR kod telefonun kamerasına okutularak para çekme işlemi tamamlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri