Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin. 5. e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.
Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.
e-Bordro, online devlet işleri platformu olan e-Devlet aracılığıyla alabileceğiniz elektronik bordro belgesidir. Çalışanların maaş ödemeleri, ücretlerinden yapılan kesintiler, vergi oranları ve net maaş miktarı gibi tüm bilgileri bordro sorgulama yaparak öğrenmesi mümkündür.
Memur olarak çalışan ve ayın 14'ünde maaş alan işçiler e-Devlet üzerinden maaş bordrolarını görebilir. Özel sektörde çalışanlar ise muhasebe departmanı ya da insan kaynakları bölümünden maaş bordrolarını talep edebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Özel sektörde çalışanlar maaş bordrosu alabilmek için çalıştıkları kurumun İnsan Kaynakları departmanına başvurarak maaş bordrolarını alabilir. Memurlar bordro sorgulamalarını E devlet üzerinden yapabilir. Sistem üzerinden geçmişe yönelik maaş bilgisi de görüntülenebilir.
OCAK 2023 E-BORDRO YAYINLANDI MI? Memur maaşları her ayın 15'inde yatırılıyor. e-Devlet üzerinden erişime açılan memur maaşı bordroları ise maaş gününden bir gün önce yayınlanıyor. Ocak 2023 maaş bordoları e-Devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz.
E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Arama kısmına "Emekli Hizmet Dökümü" veya "Emekli Aylığı Sorgulama" yazarak çıkan sonucu tıklayınız. İlgili bölümde, emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.
Bu noktada “e bordro ne zaman yayınlanır?” sorusuna sıkça karşılaşıyoruz. Maaş bordrolarını her ayın 14'ü sabahı itibarıyla alabilirsiniz. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.
Maaş Bordrosu Nasıl Alınır? Özel sektör çalışanları, maaş bordrolarını çalıştıkları kurumun insan kaynakları departmanından alabilirken, e-Devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilmektedirler. Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler.
Memur maaşları her ayın 14'ünde yayınlanır ve memurlar bordro hareketlerini görebilirler. Aynı zamanda e-Devlet üzerinden de e-bordro sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Genellikle bankalarla olan işlemler de kredi başvurusu yapacağınız sırada bu belge sizden istenebilir. Maaş bordrosunu muhasebe bölümlerinden veya maliye kurumlarından alabildiğiniz gibi internet üzerinden de bu belgeyi elde edebilirsiniz.
Aile Hekimliği Maaş Bordrosu Sorgulama ekranı yayınlanmıştır. Sorgulama yapmak için http://sbu2.saglik.gov.tr/ahbordro/giris.aspx adresini kullanabilirsiniz.
E Devlet Kapısı üzerinden bordro sorgulaması yapılabilir.
e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılabilir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden alınır. Giriş yaptıktan sonra e-Devlet bünyesinde yer alan hizmetler arasından 'Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti' seçilir. Bu ekranda kişi e-Bordro dökümü alabilir.
Maaş Bordrosu düzenlemek ve işçiye vermek de yukarıda çok net izah ettiğimiz üzere işveren için iş Kanunundan doğan bir zorunluluktur. Buradan hareketle bu yükümlülüğü ihlal eden işveren için işçi iş akdini haklı nedenle feshedilebilecektir.
Maaş bordrosu, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.
Bilindiği üzere memurlar maaş günlerinde 1 gün önce yani her ayın 14'ünde memur maaşları bordroları yayınlanıyor.
Sisteme Giriyorum Ama Bordromu Açamıyorum? Çalıştığınız kamu kurumu seçtiğiniz dönemin bordrolarını henüz onaylamamış ya da “e-Bordro“ uygulaması üzerinden bordroların görüntülenmesine izin vermemiş olabilir. Kurumunuzun maaş/muhasebe birimine danışınız.
Bilindiği üzere maaşlara yüzde 27,91 oranında zam yapılmıştı. e-Devlet sistemi içerisinde yer alan e-Bordro uygulaması sayesinde maaş bordroları internet üzerinden sorgulanabiliyor.
EK GÖSTERGE NEDİR: Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. Ek göstergelerin yüksek olması emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması demektir.
Yasal zorunluluk gereği maaş bordrolarının aylık olarak düzenlenmesi gerekir.Olası anlaşmazlık durumlarında esas alınmak üzere bordroların doğru şekilde düzenlenmesi ve muhafaza edilmesi esas yükümlülüktür.
Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti kapsamında erişime açılan bordrolara T.C kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet'e giriş yapıldıktan sonra maaş bordrosu görüntülemesi yapılabilmektedir. Memurların Ocak ayı maaş bordrolarındaki hesaplamalar % 16,48 oranı ile yapılmıştır.
Görülebileceği gibi işvereninizin size her ay ücret hesap pusulası, yani bordro vermesi yasal bir zorunluluk iken buna uymaması idari para cezası gerektiren bir durumdur. Yapmanız gereken bu zorunluluğu kendisine hatırlatmak olmalıdır. Aksi halde şikâyet hakkınızı (Türkiye İş ve Çalışma Kurumu'na) kullanabilirsiniz.
Personelin emeğinin karşılığını aldığının bir ispatı olan belgeye bordro adı verilir. Ücret pusulası olarak da bilinir. Yorumlamaya ve değerlendirmeye açık olmayan, kanunlarla sabit bir belgedir. İlgili belge hakkında bilgi sahibi olmak için doküman üzerinde yer alan verileri ve parametreleri öğrenmek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri