Özel sektörde çalışanlar maaş bordrosu alabilmek için çalıştıkları kurumun İnsan Kaynakları departmanına başvurarak maaş bordrolarını alabilir. Memurlar bordro sorgulamalarını E devlet üzerinden yapabilir. Sistem üzerinden geçmişe yönelik maaş bilgisi de görüntülenebilir.
Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.
Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.
E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Arama kısmına "Emekli Hizmet Dökümü" veya "Emekli Aylığı Sorgulama" yazarak çıkan sonucu tıklayınız. İlgili bölümde, emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.
EYT BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI
e-Devlet ekranı üzerinden arama kısmına 'DYS (Doküman Yönetim Sistemi)' yazarak çıkan ilk sonuca tıklayın ve 'Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip' sayfasına gidin. Sonrasında karşınıza çıkan ekranda 'Yıl' seçeneğini işaretleyerek 'Sorgula' butonuna tıklayın.
İlgili 44 soru bulundu
EYT BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR? EYT kapsamında emekli maaşınızın bağlandığını e-Devlet "Emekli Aylık Bilgisi" uygulaması üzerinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca maaşınız bağlandığında telefonunuza SMS gelecektir.
EYT ile emekli olacakların aylık maaşlarıyla ilgili bilgi veren Aydemir, şunları söyledi: “Ortalama aylık tutarı SSK'dan emekli olacaklar için 7 bin 797 TL, BAĞ-KUR'dan emekli olacaklar için 5 bin 811 TL, Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar için de 12 bin 389 TL olarak hesaplanıyor. Bunların ortalaması 8 bin 733 TL.
Emekli maaşı net aylık tutarı, emeklilerin aylık gelirlerinin gerçek miktarını gösterir. Emekli maaşı net aylık tutarı, emeklilerin yaşam standartlarını belirlemede ve emekli maaşlarındaki artışların hesaplanmasında da önemli bir parametredir.
SSGK Birikmiş Aylık Tutarı, hem isteğe bağlı hem de zorunlu primler dahil olmak üzere üye tarafından SGK'ya ödenen tüm primlerin toplamıdır. Bu tutar, herhangi bir zamanda Hesabım'a gidip “Aylık Katkı Paylarınızı Güncelleyin” seçeneğine tıklanarak güncellenebilir.
EYT maaşları NE ZAMAN YATACAK? EYT'li vatandaşların bağlanan emekli aylıkları tahsis numarasının (emeklilik sicil) son rakamına göre yatacak. Buna göre 4/a (SSK) için her ayın 17 ila 26'sı arasında, 4/ b / (Bağ-Kur) için ise her ayın 25 ila 28'i arasında hesaplardan çekilebilecek.
Maaş Bordrosu Nasıl Alınır? Özel sektör çalışanları, maaş bordrolarını çalıştıkları kurumun insan kaynakları departmanından alabilirken, e-Devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilmektedirler. Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler.
Genellikle bankalarla olan işlemler de kredi başvurusu yapacağınız sırada bu belge sizden istenebilir. Maaş bordrosunu muhasebe bölümlerinden veya maliye kurumlarından alabildiğiniz gibi internet üzerinden de bu belgeyi elde edebilirsiniz.
Bordro, işverenin personeline her ay yaptığı iş karşılığında ödediği ücreti gösteren belgedir. Belgede ödenen ücretin yanı sıra bütün vergiler ve kesintiler de yer alır. İlgili doküman personel çalışmaya devam ettikçe periyodik olarak düzenlenir.
E-Devlet'ten sorgulama yapmak, emeklileri SGK'ya ya da bankaya gitme zahmetinden kurtarır. E-Devlet emekli maaşı sorgulama işlemi sayesinde ödemelerin yanı sıra kesintiler de görülebilir. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için e-Devlet şifresine sahip olmak gerekir.
Her ayın 14'ünde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü e-Bordro'ları vatandaşlarla paylaşılıyor.
Bilindiği üzere memur maaşları her ayın 15'inde hesaplara yatırılıyor. Bu bağlamda maaşı yatan kamu çalışanları seyyanen zammın ne zaman ödeneceğini merak ediyor.
E-Devlet'e girip Takasbank yazarsanız karşınıza çıkan ekrandan birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer BES bakiyeniz varsa ilgili sigorta şirketine ulaşarak biriken parayı çekmek için talep oluşturabilirsiniz. Bir diğer biriken para öğrenme ekranı ise Şahıs ödemeleri.
SGK'da birikmiş paranın olup olmadığını öğrenmek için e-devlet sistemine girilmesi gereklidir. E-devlete girilmesinin ardından arama kısmına "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi" yazılması gereklidir. Daha sonra, gerekli olan adımlar izlenerek sorgulama işlemi kolaylıkla tamamlanabilir.
Bu hesaplama yapılırken kişiye ait son 10 yıllık kazanç değerlendirilir. Daha sonra bu kişinin 10 yıllık 10' a bölünür ve yıllık ortalama kazanç bulunur. Bu hesaplama sonrasında bulunan değer, gösterge tablosu ile karşılaştırılarak en yakın değer, gösterge rakamı olarak kabul edilir.
Siz de e-Devlet'ten kontrol yaparak biriken paranızı sorgulayabilirsiniz. e -Devlet'te bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz.
4A SGK emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak.
e-Bordro, kişilerin ve kurumlarda çalışanların maaşlarının, işe başladıkları tarihleri ve bunun gibi bilgilerin belge olarak tutulmasını sağlar. e-Bordro üzerinden maaşınızı sorgulayabilir , personel bordro hizmetlerini gerçekleştirebilir ve mesai saatlerinizi kolayca öğrenebilirsiniz.
Peki EYT'liler ne kadar maaş alacak? SGK Danışmanı Bünyamin Esen, “En düşük emekli aylığı şu an da 7 bin 500 TL, yani EYT'liler maaş bağlanma işlemleri tamamlandığında en düşük 7 bin 500 TL maaş alacaklar.
EYT düzenlemesi sonrasında emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar, ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet'ten ya da emeklilik işlemleri sırasında SGK'dan seçebilecek. Böylece EYT'linin emekli maaşı tercih ettiği bankaya yatırılacak.
EYT'li olup ister mart ister mayıs ayında dilekçe verilsin başvuran herkes temmuz ayındaki emekli maaşı zammı, refah payından yararlanacak. Örneğin, EYT'li olup emekli aylığı 7 bin 550 lira olan 9 bin 437 lira, 8 bin lira 10 bin lira, 8 bin 700 lira 10 bin 875 lira aylık alacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri