BAĞ-KUR'a bağlı serbest meslek çalışanları için gelirlerini gösteren vergi levhaları gelir belgesi niteliğindedir. Emekliler maaş bordrolarını e-devlet üzerinden temin edebilir.
Buna göre; SGK çalışanları, gelir belgesini çalıştıkları kurumdan alabiliyorlar. Kredi veya kredi kartı başvurusu yapacakların maaş bordroları “gelir belgesi” niteliğindedir. Dolayısıyla da bu kişilerin tek yapması gereken şey maaş bordrosunu e-devlet üzerinden çıkartmaktır.
e-Hizmetler'den SGK Tescil ve Hizmet Dökümünü'nü seçin. Barkodlu Belge Oluştur seçeneğini tıklayarak e-posta gönder'e basın, e-Posta alanına [email protected] adresini yazarak SGK dökümünüzü bize gönderin.
İlgili 45 soru bulundu
Gelir durum belgesi, e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Bunun için; e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümünden Hazine ve Maliye Bakanlığı ekranına giriş yaparak en üst sırada yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti alanına tıklanarak gelir durumunu gösteren belge edinilebilir.
Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümüne tıklanarak Hazine ve Maliye Bakanlığı seçilir. Açılan ekranda, bordro işlemleri görülebilmektedir. Buradan, size uygun işlemi seçerek devam edebilirsiniz.
Bu belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor:
1-) İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2-) e-Devlet üzerinden Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti dosyasının çıktısını alarak.
Bu belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor:
1- İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2- e-devlet üzerinden 'Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti' dosyasının çıktısını alarak.
ALO 170 SGK HATTI İLE SİGORTA SORGULAMA
Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait Alo 170 hattını arayarak sigorta sorgulaması yapabilirsiniz.
4A maaş bordrosu, çalışanın maaşının ödeniş şeklini, ödenen vergileri ve diğer yükümlülükleri gösterir. 4A maaş bordrosu almak için, işyerine gitmeniz ve maaşınızı alacağınız tarihte 4A maaş bordrosu talebinde bulunmanız gerekir. 4A Maaş bordronuza E-devlet sistemi üzerinden de bakabilirsiniz.
Herhangi bir belge adına tıklayabilirsiniz. Sistem sizi Tek Pencere Portal Sistemine yönlendirecektir. Tek Pencere portal sisteminden Beyanname İşlemleri / Belge Yükle seçeneği tıklanır . *Kendinize ait beyanname numaranızı giriş yaparak belgelerinizi yükleyebilirsiniz.
GELİR TESTİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR? Test sonucu sorgulaması ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da e-Devlet aracılığıyla yapılır. İlk seçenek olarak başvuru yapılan kuruma giderek sonuç öğrenilebilir. İkinci seçenek olarak ise e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.
- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmından Maliye Bakanlığı'nı seçmeniz gerekir. - Açılan sayfada e-bordo yazarak aile gelir belgesine ulaşabilirsiniz. Bu belgede gelir bilgileriniz yer almaktadır. Aile gelir belgesini isteyen herkes rahatlıkla alabilir.
Bunun için ilk önce sisteme giriş yapın. Ardından "Kurumlar" sekmesinden Sosyal "Güvenlik Kurumu'na" gidin. Açılan sayfadan "Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama" kısmına tıklayın. Daha sonra "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi" seçeneğine basınca çalışma belgenizi alabilirsiniz.
Bordro, işverenin personeline her ay yaptığı iş karşılığında ödediği ücreti gösteren belgedir. Belgede ödenen ücretin yanı sıra bütün vergiler ve kesintiler de yer alır. İlgili doküman personel çalışmaya devam ettikçe periyodik olarak düzenlenir.
Çalışmadıklarına dair evrak nereden alınmalıdır? SGK'dan ya da E-Devlet sisteminden SGK Tescil Hizmet Dökümü temin edilmelidir.
İşveren modülüne erişim https://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do web adresinden sağlanmaktadır. Ayrıca işverenler www.sgk.gov.tr adresinden E-SGK > İŞVEREN > Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi (4A) linkini kullanarak geçici iş göremezlik işveren işlemleri sayfasına geçiş yapabilecekler.
Bu kapsamdaki sigortalılar, çalışmadıklarına dair beyanlarını SGK'nın ilgili ünitelerine müracaata gerek kalmaksızın e-devlet uygulamasındaki, https://www.turkiye.gov.tr/sosyal- guvenlik-is-goremezlik-raporu-calismazlik-beyan-islemleri erişim adresinden elektronik ortamda yapabileceklerdir.
İşten çıkan kişi işverenine giderek çalıştığı işin ne olduğu ve ne kadar süre boyunca bu işte çalıştığına dair belge talebinde bulunabilmektedir. Bu belge işveren tarafından ücretsiz bir şekilde verilmelidir. Kanun kapsamında işçi tarafından talep edilen bu belgede yer alan bilgilerin doğru olması gerekmektedir.
kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan "E-Hizmetler" seçeneğini tıklayın. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başlığını bulun. Altında yer alan seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için "4A Hizmet Bilgisi" ni tıklayın.
* SGK durumunu gösterir belge ile form teslim edilmelidir.(E-devlet şifresi Postaneden temin edilerek,www.turkiye.gov.tr adresinden SGK durumunu gösterir belge alınabilir.)
İşveren işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır.
e-Devlet sistemi içerisinde yer alan e-Bordro uygulaması sayesinde maaş bordroları internet üzerinden sorgulanabiliyor.
E- Bordro Uygulaması üzerinden maaş bordromu almak istediğimde maaş bilgilerimin sistemde kayıtlı olmadığı bildirilmektedir. Bu durumda nereye müracaat etmem gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri