e- Devlet Kapısı → Sosyal Güvenlik Kurumu → SGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmından sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıklayarak SGK onaylı üzerinde barkod bulunan hizmet dökümü alabilirsin.
e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilir, daha sonrasında arama butonuna 4A , 4B ve 4C Hizmet Dökümü olarak hangi gruba bağlıysanız ona göre arama yapabilirsiniz. Barkodlu belge oluşturarak belge oluşturabilir ve belgeyi indirebilirsiniz.
SGK hizmet dökümü belgesini herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek veya internet üzerinden e-Devlet sistemi ile alabilirsiniz.
1- e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “ SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi “ yazınız. 2- Açılan pencereden “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneği tıklanır. 3- Oluşturulan belgenin çıktısı alınır. Oluşan belgenin tamamı yazdırılmalıdır.
4A Hizmet Dökümü Nedir? 4A hizmet dökümü SGK'ya bağlı olarak çalışan sigortalıların, sigorta sürecine ve işleyişine dair her türlü bilgiyi alması işlemine verilen isimdir. Hizmet dökümü sigortalı çalışanın sigortasına dair bütün bilgileri görmesidir.
İlgili 31 soru bulundu
SGK 4a hizmet dökümü belgesi bulunulan bölgedeki herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna gidilerek alınabileceği gibi online olarak internet üzerinden E-devlet sistemi aracılığıyla da alınabilir. Size en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu'na giderek 4a hizmet dökümü bilgilerinizi görüntüleyebilir ve çıktısını isteyebilirsiniz.
Bunun için ilkönce sisteme giriş yapmalısınız. Sırasıyla, "Kurumlar" sekmesinden Sosyal Güvenlik Kurumu'na gidip, açılan sayfadan "Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama" kısmına tıklamanız gereklidir. Karşınıza çıkan "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi" seçeneğine basınca çalışma belgenizi yazdırabilirsiniz.
e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan 4A (SSK), 4B (Bağkur), 4C (Emekli Sandığı) SGK bilgileri, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları kapsamında sunulmaktadır ve SGK bilgilerinize ilişkin herhangi bir güncelleme, değişiklik vb. e-Devlet Kapısı üzerinden yapılamamaktadır.
Gelir belgesi, kişinin aylık kazancına yönelik detaylı bilgileri paylaştığı belgedir. Bu belgeleri almak için barkodlu SGK hizmet dökümü, son aya ait olan ve onay barındıran maaş bordrosu, maaş bordrosu yok ise net maaşı tutarını gösteren iş yeri imzalı belge ile gelir belgesi alınabilmektedir.
SGK Hizmet Dökümü, sigortalı çalışanın prim bilgilerinin ayrıntılı bir şekilde yer aldığı belgedir. SGK kapsamında çalışanlar 4A Hizmet Dökümünü, Bağ-Kur'a bağlı çalışanlar 4B hizmet dökümünü, Emekli Sandığı'na bağlı olan kişiler 4C hizmet dökümünü, e-Devlet'ten kolaylıkla temin edebilirler.
E-Devlet Sistemine kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapınız. 2. Arama çubuğuna 4A İşe Giriş Cıkış Bildirgesi yazarak ilgili hizmete ulaşınız. İlgili satırdaki işe giriş belgesi için belge oluştur tuşu ile ilgili belgeye ulaşınız.
SGK İşe Giriş Bildirgesi; işverenin işe aldığı her işçi için SGK'ya yapması gereken yasal bildirimdir. İşverenin işçi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na yaptığı bu bildirim ile işçinin o kurumda ve o işveren adına çalışıyor olması resmi bir nitelik kazanır.
Bu belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor:
1- İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2- e-devlet üzerinden 'Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti' dosyasının çıktısını alarak.
İşe giriş bildirgesine dair detayları, e-Devlet üzerinden görmek mümkündür. İşverenler, bu işlemi yaptıktan hemen sonra ilgili belgeye sistemden ulaşabilir. Çalışanların ise işe başladığı tarihi takip eden ayın 26'sından sonra sigorta giriş tarihine ve diğer detaylara ulaşma şansı olur.
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) çatısı altında toplanan 4A, 4B, 4C sigorta kollarına ilişkin tüm kayıt ve sigortalılık bilgilerini SGK hizmet dökümü belgesinden öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulamanızı e-Devlet kapısı portalından kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
Belgeye ulaşma konusunda sırasıyla izleyeceğin adımlar şu şekilde: e- Devlet Kapısı → Sosyal Güvenlik Kurumu → SGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmından sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıklayarak SGK onaylı üzerinde barkod bulunan hizmet dökümü alabilirsin.
Bu belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor:
1-) İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2-) e-Devlet üzerinden Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti dosyasının çıktısını alarak.
Maaş Bordrosu Nasıl Alınır? Özel sektör çalışanları, maaş bordrolarını çalıştıkları kurumun insan kaynakları departmanından alabilirken, e-Devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilmektedirler. Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler.
İşveren bu bildirgeyi hemen verirse, birkaç gün içinde sistemde de gözükecekken; işçinin beklemesi gereken azami süre de 10 gün civarında olacaktır. Yukarıda belirttiğimiz ve işçinin e-devlet üzerinden sorgulama gerçekleştirebildiği bağlantılardan, işçinin işten çıkış bilgisi de sorgulanabilir.
Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.
YAZI BOYUTU. 4A sigorta özel iş yerlerinde çalışanları, 4B serbest meslek gruplarını, 4C ise memurları kapsar. Temel olarak tüm sigortalar sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak ilerler.
Usulüne uygun olarak yapılan çalışma izni başvuruları, belgelerin tam ve eksiksiz olması kaydıyla Bakanlık tarafından en geç otuz (30) gün içinde sonuçlandırılır.
4857 sayılı İş Kanunu 99.maddesi gereğince; işten ayrılan işçiye Çalışma Belgesi vermemek, belgeye gerçeğe aykırı bilgi yazmak durumunda işverene 2018 yılı için her personel için 167- TL idari para cezası verileceği belirtilmiştir.
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Merkez ve Taşra Teşkilatı Personelinin Hizmet Belgeleri e-Devlet Kapısı Üzerinden Hizmet Erişimine Açıldı.
Eğer özel bir iş yerinde çalışıyorsanız, zorunlu olarak yatırılması gereken sigortanız 4A sigorta üzerinden belirlenen tutarlar karşılığında maaşınızdan kesilerek sigortaya aktarılır. 5510 sayılı kanuna göre bir işveren altında çalışan herkes 4A sigorta ile çalışmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri