Bireysel e-İmza Başvurusu için Gerekli Evraklar Başvuru sahibinin üzerinde T.C. kimlik numarası açıkça yazılı nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve geçerli resmi kimlik belgesinin aslı, TÜRKKEP Nitelikli Elektronik Sertifika Taahhütnamesi ve Başvuru Formu.
e-İmza Fiyatları
1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Teslimat noktalarından aynı gün içerisinde gerçekleşmesi mümkün olan e imza teslimatı sadece şirket sahibi kişilere yapılmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Elektronik imza oluşturma verisine karşılık gelen imza doğrulama verisi (açık anahtar) Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
01.06.2021 tarihi itibarıyla e-İmza başvuruları online ortamda “eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr” adresinden ön başvuru yapılarak alınacaktır.
E-imza başvuruları BTK tarafından onaylanmış Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarına yapılmalıdır. E-imza almak isteyenlerin kimlik kontrolü yaptırması gerekmektedir. Genellikle e-imza için gerekli olan kimlik kontrolleri kurulum adımında ya da noter aracılığıyla yapılmaktadır.
Gönderiniz anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içinde tarafınıza ulaştırılacaktır.
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
E-imzanızı alma süreniz başvurduğunuz hizmet sağlayıcısına göre değişiklik gösterebilir. Eğer bütün belgeleriniz hazırsa, bir saat içerisinde e-imzanızı almanız mümkündür.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
- https://eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr/ adresinden Elektronik Bilgi Güvenliği Anonim Şirketi'ni seçerek e-imza başvurunuzu gerçekleştiriniz. - Ön başvurunuz sonrasında PTT tarafından cep telefonunuza “ Online Ön Başvuru Kodu “ iletilecektir.
Kimler e-İmza Alabilir? Gerekli kimlik bilgilerini ve başvuru formunu ibraz eden herkes bireysel e-İmza alabilir. Özellikle serbest meslek ile uğraşıp, serbest meslek makbuzu kullanacak olan kişilerin e- imza başvurusu yapmaları son derece önemlidir.
Üretilen sertifikalar kuruma faturalandırılır. Kurum yasal süreç içerisinde Kamu SM Vakıfbank ve Ziraat Bankası Kurum Ödemeleri sayfalarından(Banka Şubeleri, İnternet Şube, Mobil Şube) vergi kimlik numarası ile sorgulama yaparak ilgili ödemeyi hesaba yatırır.
E-imza almak için yetkili Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı'lara (ESHS) başvuruda bulunmak gerekir. Gerekli olan Nitelikli Elektronik Sertifikalar için başvurulacak bu hizmet sağlayıcılar, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirim yapmış durumda olmalıdır.
Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
Elektronik imza uygulaması ile banka müşterileri, banka şubesine hiç gitmeden, günün her saatinde kredi başvurusunda bulunup, bir kaç dakika içinde kredi alabilecekler. İstenilen kredi birkaç dakika içinde müşterinin hesabına geçirilecek.
E-Devlet Kapısı üzerinden sunulan yöntemlerden biri tercih edilerek giriş yapılır. Sayfaya giriş yapıldığında NES İşlemleri menüsüne tıklanır. E-Onay İşlemleri menüsüne tıklanır. İlgili açıklamalar okunarak E-Onayı kabul etmek için Devam butonuna tıklanır.
e-İmza seçeneği tıklanır. Daha önce e-Devlet Kapısı e-İmza Uygulaması bilgisayara indirilmemiş ise uygulama bilgisayara indirilir. Bilgisayarın masa üstüne kaydedilen e-Devlet Kapısı e-İmza Uygulaması kısayolu tıklanarak uygulama açılır.
En önemli ayrıntı da, E-İmza ile android, ios veya benzeri uygulama tabanlı Akıllı Cep Telefonları ile Tablet bilgisayarlardan Uyap ve E-Devlet uygulamalarına girilememektedir. Çünkü, akıllı kartın cep telefonuna veya tablet bilgisayara takılması mümkün değildir.
Islak imzayı atmaya yetkili kişi kim ise o kişi e-imza atmaya yetkilidir. Öte yandan firmanızda kimin imza yetkilisi olduğu firmanın kendi sorumluluğundadır.
Elektronik imza nedir? E-imza olarak da bilinen elektronik imza , belgelerinizi dijital olarak imzalamanın etkili bir yoludur. Dijital belgeler üzerinde onay veya rıza almak yasal olarak geçerli bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri