Gerçek çaylar arasında en yüksek antioksidan konsantrasyonu beyaz çayda vardır. Çünkü en az işlenmiş çaydır. Bu standarda göre, hepsinin "en sağlıklı" olduğu düşünülebilir. Antioksidanlar söz konusu olduğunda, beyaz çayın ardından yeşil çay, ardından siyah çay gelir.
En sık tercih edilen bitki çayı çeşitleri arasında ise adaçayı, ıhlamur, melisa çayı, papatya çayı, kuşburnu ve biberiye çayı gelmektedir.
Papatya, melisa, rezene, yasemin, ıhlamur çayları gibi. Mide sorunları, şişkinlik-gaz gibi durumlarda anason, zencefil, kekik, nane çayları önerilir. Bağışıklık sistemi için özellikle kateşin içerdiği için yeşil çay, adaçay, ıhlamur, zencefil çayları tercih edilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Poşet çayların mikroplastik konusunda en tehlikeli gıda maddesi olduğunu belirten Doç. Dr. Gündoğdu, “Sallama çayın poşet malzemesinde ciddi kimyasal riski de söz konusu. Bu kimyasalların özellikle hormon bozucu ve kanserojen olduğu da bilinen bir gerçek.
TARÇIN ÇAYI
Vücutta biriken fazla suyun ve toksin maddelerin atımını kolaylaştıran tarçın çayı, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Tarçın çayı sabahları aç karnına 1 fincan şeklinde tüketildiğinde vücuttaki yağları yakıyor. Tarçın çayını zayıflamak için diyet listenize eklemeniz öneriliyor.
Kalp sağlığını artırabilecek bazı önemli otlar arjuna, amalaki, moringa, keten tohumu, alıç, ginkgo biloba ve zerdeçaldır. arjuna, kardiyovasküler sağlığı yönetmeye yardımcı olan harika bir bitkidir. Arjuna kabuğu tozu, kardiyo-koruyucu özelliği nedeniyle kalbi korur.
Kiraz sapı içerisinde bulunan biyoflavanoidler ve potasyum tuzları nedeni ile diüretik etkiye sahiptir. Bu nedenle kiraz sapı çayı iyi bir idrar söktürücü ve ödem atıcı olarak karşımıza çıkar. İçeriğinde bulunan güçlü idrar söktürücü ve iltihap önleyici etkisi ile böbrekleri ve idrar yollarını temizler.
Bitki çayları zayıf etkili olduklarından etkileri kullanıldıkça artar. Bu nedenle, genellikle günde 3-6 defa içilmesi önerilir. Günde tek sefer öneriliyorsa sabahları aç karnına kahvaltıdan 15-30 dakika önce, iki sefer kullanılacaksa sabahları ve akşam yatmadan aç karnına alınmalı.
Doğanın iyilikle donatılmış bitkilerini fincanına taşıyan bu çaylarda, beyin sağlığı için pozitif güce sahip melisa, biberiye, yeşil çay, mate ve zencefil bitkilerini bulabilirsin. Örneğin, melisa içeren bir çay arıyorsan, Sleep Tea, No Stress Tea ve Bodyguard Tea çaylarını deneyebilirsin.
Yeşil çay ve nane çayı gibi çaylar, hafızayı, hatırlamayı iyileştirmek için beyindeki sinirleri uyarmaya yardımcı olabilecek bileşikler içerir. Bu çaylar ayrıca enerji ve uyanıklığı artırmaya yardımcı olabilir, böylece genel beyin sağlığını daha iyi hale getirir.
ÜZÜM VE DUT PEKMEZİ: Her ikisi de hem B12 vitamini hem demir açısından çok zengindir. Kansızlık çekenlerin bol miktarda yemesi gerekir.
Yemesi oldukça keyifli olan ve hemen hemen her mutfakta bulunan leblebi, iyi bir enerji kaynağı olmasına rağmen B12 vitamini içeren kuruyemişlerden bir tanesi değildir. 100 gramında yaklaşık 20 gram protein bulunan leblebiyi, sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz.
Doğadan, bitki çayı üreticisi olan Türk markasıdır. Marka şu an The Coca-Cola Company'nin bir parçasıdır.
En iyi yeşil çay markası arasında yer alan Çaykur, taze çay yapraklarını özenle toplar. Çaykur Burcum Yeşil Çay, bergamot aromasıyla zenginleştirilmiş eşsiz lezzetiyle ödem atmanıza yardımcı olur.
Hangi bitki çayını tüketirseniz tüketin, günde 2 bardaktan fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz. Bu miktar günlük üst sınırı ifade ettiği için, aynı günde birkaç çeşit bitki çayını en fazla 2 bardak tüketmek şeklinde anlaşılmamalı.
Bu hastalıklar arasında; kalp damar hastalığı, kalp krizi, kalp kapak hastalığı, ritim bozukluğu, hipertansiyon, şeker hastalığı, kalp kası iltihabı (miyokardit), akciğer hastalıkları, obezite ve hatta kansızlık (anemi) bulunur. Kalp yetmezliği gelişmesinde genetik nedenler de önemli rol oynar.
Genç insanlarda iş stresi, kansızlık, depresyon veya düşük tansiyon gibi sebepler yorgunluğa neden olurken, daha yaşlılarda diyabet, börek, kalp ve karaciğer sorunları da yorgunluğa neden olabilir. Kronik yorgunluğa sebep olan başlıca durumların başında depresyon gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri