e-İmza Başvuru İşlemleri Online olarak ön başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra ön başvuru kodunuz ve başvuru belgeleri ile PTT Müdürlüklerimizi ziyaret ederek bireysel e-İmza başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
E-imza başvuruları BTK tarafından onaylanmış Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarına yapılmalıdır. E-imza almak isteyenlerin kimlik kontrolü yaptırması gerekmektedir. Genellikle e-imza için gerekli olan kimlik kontrolleri kurulum adımında ya da noter aracılığıyla yapılmaktadır.
- Elektronik imzanız PTT Kargo ile adresinize teslim edilecektir. - Online Ön Başvuru Kodu ( Online olarak gerçekleştirdiğiniz ön başvuru sonrasında cep telefonunuza PTT tarafından gelen SMS'te yer almaktadır. )
İlgili 45 soru bulundu
e-İmza Fiyatları
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
Kimlik No ve Başvuru Formu Erişim Parolasını girerek giriş yapınız. Başvurunuza uygun sipariş formunu seçiniz(Yeni Başvuru veya Yenileme). NES Başvuru Formunu uygun şekilde doldurunuz. (kurumsal e-Posta alanına 'icisleri.gov.tr' uzantılı kurumsal e-Posta hesabınızı yazınız.)
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
Bireysel e-İmza Başvurusu için Gerekli Evraklar
Başvuru sahibinin üzerinde T.C. kimlik numarası açıkça yazılı nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve geçerli resmi kimlik belgesinin aslı, TÜRKKEP Nitelikli Elektronik Sertifika Taahhütnamesi ve Başvuru Formu.
Gönderiniz anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içinde tarafınıza ulaştırılacaktır.
Teslimat noktalarından aynı gün içerisinde gerçekleşmesi mümkün olan e imza teslimatı sadece şirket sahibi kişilere yapılmaktadır.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
Kimler e-İmza Alabilir? Gerekli kimlik bilgilerini ve başvuru formunu ibraz eden herkes bireysel e-İmza alabilir. Özellikle serbest meslek ile uğraşıp, serbest meslek makbuzu kullanacak olan kişilerin e- imza başvurusu yapmaları son derece önemlidir.
Faturalandırma Süreci
Üretilen sertifikalar kuruma faturalandırılır. Kurum yasal süreç içerisinde Kamu SM Vakıfbank ve Ziraat Bankası Kurum Ödemeleri sayfalarından(Banka Şubeleri, İnternet Şube, Mobil Şube) vergi kimlik numarası ile sorgulama yaparak ilgili ödemeyi hesaba yatırır.
e-İmza / Elektronik İmza Ne İşe Yarar? Elektronik imza verilerin değiştirilmesinin, silinmesinin ve veriye ekleme yapılmasının önüne geçerek imzalanan belgelerin bütünlüğünü sağlar. Dijital ortamda gerçekleştirilen işlemlere resmiyet kazandırır, yasal olarak kayıt altına alır ve inkâr edilmelerini önler.
e-Devlet Kapısında mobil imza kullanmak için herhangi bir ücret talep edilmez.
Elektronik imza nedir? E-imza olarak da bilinen elektronik imza , belgelerinizi dijital olarak imzalamanın etkili bir yoludur. Dijital belgeler üzerinde onay veya rıza almak yasal olarak geçerli bir yöntemdir.
Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
Hesap açılış aşamasında “Kayıtlı imza görseli” bulunmadığına dair uyarı almanız durumunda Ziraat Bankası Şubenize giderek sisteme imza görselinizin tanımlatılmasını sağlamanız gerekmektedir.
Mobil İmza sahibi olmak Türk Telekom'la artık çok kolay! Bireysel başvurular: Türk Telekom İmza'ya başvurmak için üzerinde T.C. Kimlik Numarası yazan nüfus cüzdanı veya ehliyetiniz ile birlikte size en yakın mobil imza vermeye yetkili Türk Telekom Bayisine uğramanız yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri