Makarna, pizza, risotto, hamur işine dayanan birçok tuzlu ve tatlılar, soslarda ise; balzamik sos, fesleğen sos, domates sos, zeytinyağı her yerde bulabileceğiniz vazgeçilmezleri. E bir de tabi ki İtalyan şarabı ve peyniri!
İtalyan mutfağı denildiğinde ilk akla gelen ise pizzadır.
Bölgelere hatta şehirlere göre değişiklik gösteren İtalyan mutfağı; kuzeyde balık, patates, mısır ve peynir çeşitleriyle şekillenirken güneye doğru inildikçe zeytin, enginar, patlıcan, kapari, sardalya, ançüez gibi sebze ağırlıklı yöresel tatlarla zenginleşir.
1- Peynir ve Sos Aşkına: Pizza. Pizza, İtalyan mutfağının en lezzetli ve en bilinen yiyeceğidir. Büyük abi ve ablalarımız pizza için ''Lamborghini ve Ferrari'den daha güzel bir icat'' diye boşuna dememişler.
Yemekten sonra çoğu İtalyan birlikte yürüyüşe çıkıyor, hareketli yaşıyor. İtalyanların beslenme listesi ise sebze, bakliyat, balık, çorba, zeytin yağı, domates, tüm tahıllar, süt ürünleri ve kırmızı şarap. Onlar çok az kırmızı et tüketiyor. Çocuklar gece atıştırmak istediklerinde yoğurt ya da meyve veriliyor.
İlgili 24 soru bulundu
italyanlar kahvaltıda cappuccino ve cornetto dışında cantucci ya da biscottini tagliati adı verilen bademli bisküviler ve çeşitli marmelatları sıklıkla tüketirler.
Grappa alkollü bir içecektir: hacmen yüzde 35 ila 60 alkol içeren üzüm bazlı bir İtalyan brendisidir.
Döner Kebap
En meşhur Türk yemekleri listesinde mutlaka ilk sırada yer alması gereken dönerin lezzetinin yanı sıra hazırlanma şekli de yabancıların ilgisini çeken detaylardan.
Salatayı ana yemek olarak mutlaka ekmekle yiyorlar. Onun dışında neredeyse tüm sebzeleri zeytinyağları ile kızartarak tüketiyorlar. Özellikle kabak, patlıcan ve enginar vazgeçilmezleri.
Dünyanın en sevilen ve en bilinen mutfaklarından biri İtalyan mutfağıdır. Genelde akıllara pizza, makarna ve risotto'yu getirse de aslında çok daha zengin bir yemek kültürüne sahiptir. İtalya'da yemek yendiğinde asla tek bir tabak yemekle sofradan kalkılmaz. En az 2 hatta 3 farklı çeşit tek öğünde servis edilir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İtalya öğle yemeğinde ne yer? Sabah 7.00: Capuccino ve focaccia veya kruvasan. Öğlen 12.00: Çorba, makarna veya risotti, kızartılmış sebze tabağı, et veya balık türü, ekmek, şarap ardından mutlaka bir çeşit tatlı veya meyve. Ara 15.00: Kahve ve bir tatlı çeşidi.
İtalyanlar (İtalyanca: italiani), anayurtları İtalya ve çevre bölgelerde yaşayan bir Romen halkıdır. İtalyanların çoğu İtalyanca veya lehçelerini konuşur, ancak İtalyancadan ayrı yaklaşık 30 adet bölgesel dil de İtalyanlarca konuşulmaktadır.
İtalya'da çoğu Hristiyan, merkezi Roma şehrinde olan Katolik Kilisesi'ne bağlı. Eurobarometer anketine göre İtalya sakinlerinin %76'sı Hristiyan, %14'ü ateist veya agnostik, %7'si ise diğer dinlere bağlı ve cevap vermeyenler.
Akşam Yemeği
Genellikle küçük porsiyonlar halinde mezeler ile açılışlarını yapa İtalyanlar, bunun ardından makarna, pilav veya çorba ile yemeklerine devam ederler. Bundan sonra ise ardından ana yemek olarak etli veya balıklı bir menüye geçerler.
İtalya: Cornetto ve cappucino ikilisi
Yeme alışkanlıkları bölgelere göre farklılıklar gösterse de genelde ponçik isimli içi kayısı reçelli yiyeceğin öne çıktığı İtalyan kahvaltısında, bisküvi ve pastaneden alınma çeşitli tatlı ve tuzlular bulmak mümkün.
İtalya'daki Moena Köyü'nün yerlileri Türklerden daha fazla Türk gibi yaşayan bir topluluk. İşte ilginç gelenekleri ve Türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla Moena Köyü...
Italya'da bulunduğunuz sürede konaklama, yeme-içme, ulaşım ve kültürel aktiviteler dikkate alındığında aylık yaşam masrafı ortalama 850-900 Euro olmaktadır.
Ancak İtalya'da en çok tercih edilen Alfredo soslu fettuccine olduğunu hatırlatalım. İtalyan mutfağının en önemli yemeklerinden risotto, bir pilav türü yani pirinç yemeğidir. Pirincin lapa kıvamı sağlanarak tereyağ ile hazırlanır ve gerçekten eşsiz bir lezzettir. Risotto'nun en önemli noktası pirinç seçimidir.
İtalya Para Birimi
Avrupa Birliği üyesi İtalya'da resmi para birimi olarak “Euro” kullanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri