Hekim, e-Devlet veya e-İmza girişi yaparak hastanın sağlık verilerine erişim sağlayabilir.
Aynı zamanda KVKK'nın 6'ıncı maddesi kapsamında sağlığa ilişkin veriler, kişinin açık rızası olmadan işlenebilir. Öte yandan, e-Nabız kullananlar tarafından gizlenen bilgiler "e-Nabız Hekim" ekranında şifreli olarak görüntülenir. Doktorun bu bilgileri görüntüleyebilmesi için ekranda bir tıklama yapılması gerekmektedir.
Bununla birlikte; e-Nabız kullanıcısı tarafından kendi profilinde gizlenen sağlık verileri, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesi ve kullanıcının e-Nabız gizlilik tercihi çerçevesinde ilgili sağlık personeli tarafından görüntülenmeye, belirli gizlilik önlemlerine uyulmak kaydı ile devam edecektir.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
e-Devlet Kapısı ile profilinize giriş yaparak “Profilimde Görünmesin” butonuna tıklayıp ziyaretinize ait tüm verilerin profilinizde görünmemesini sağlayabilirsiniz. Gizleme işlemi yalnızca kendi profiliniz için geçerli olur; gizlenen veriler ilgili sağlık tesisinin veya Bakanlığın sunucularından silinmez.
İlgili 40 soru bulundu
Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
Dikkat! e-Nabız hesabınızı kapattığınızda geçmişe dönük tüm verileriniz silinecek ve bir daha bu verilere erişilemeyecektir.
Devlet hastanesinde yapılan tahliller kayıt altına alınır ve ileride birgün sistemde görülür. Özel hastanelerdekilerde hastanenin kendi bünyesinde kaydedilir ve hastaya özeldir, başka kimse bilemez ve göremez.
Eğer özel bir klinikte veyahut psikolojik danışmanlık merkezinde hizmet veren bir Klinik Psikolog, Psikolog ya da Psikolojik Danışman'a gidiyorsanız ya da gitmeyi düşünüyorsanız herhangi bir şekilde sicile işlenmez.
4.1. Hiçbir Hekim Verilerimi Görmesin Kişi e-Nabız sisteminde bu seçeneği işaretlemiş ise hiçbir hekim SMS doğrulaması yapmadan hastanın sağlık verilerine erişim yetkisine sahip değildir.
Hastayla ilgili tıbbi kayıtları ancak doğrudan ilgili kişiler görebilir; diğer sağlık personel dâhil başka birisinin görmesi bu bilgilere ulaşması mümkün olmamalıdır.
Merhaba, Aile hekimleri sistem üzerinden gebe olduğunuzu görebiliyor. Sağlık bilgileri özel nitelikli kişisel veri kapsamında olduğundan, aile hekiminizin bu bilgiyi sizin dışınızda kimse ile paylaşmaması gerekir.
Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, aktarıldığı tarihten itibaren 10 yıl süreyle saklanır.
Devlet zaten geniş çaplı bir araştırma yapıyor guvenlik soruşturmasında. Fuhuş vb konularda şüphe duysalar zaten e nabizdaki kan testine ihtiyaç duymayacak kadar veri toplamalari mümkün.
E-devlet şifresi bulunmayan kişiler için sistem üzerinden şifre alınamaması halinde Sağlık Bakanlığına kayıtlı aile hekiminize giderek e-nabız şifresi alabilirsiniz.
E-NABIZ TAHİL SONUCU SORGULAMA
e- Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra, yaptırmış olduğunuz tüm tahliller ve sonuçlarını tarih ve açıklama bazında referans değerleri ile birlikte bu ekranda listeleyebilirsiniz. Dilediğiniz tahlilin üzerine basarak detaylarına ulaşabilirsiniz.
Sanılanın aksine psikoloğa gitmek ve psikologdan terapi hizmeti almak sicile işlenmemektedir. Sicile işlenme durumu, psikiyatri polikliniklerinden veya psikiyatri hastanelerinden alınan rapor veya yatış kararı sonrası gerçekleşir.
E-Nabız üzerinden şu işlemler yapılabilir: Bütün tahliller ve tahlil sonuçları görüntülenebilir ve cihaza indirilebilir.
Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
Madde 16- Hasta, sağlık durumu ile ilgili bilgiler bulunan dosyayı ve kayıtları, doğrudan veya vekili veya kanuni temsilcisi vasıtası ile inceleyebilir ve bir suretini alabilir. Bu kayıtlar, sadece hastanın tedavisi ile doğrudan ilgili olanlar tarafından görülebilir.
Geçiyor evet. E nabız kullanıyorsan hemen görebilirsin.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Bora, “Tıbben hafızayı silmek mümkün değildir. Burada yapılan hafızaya olumsuz şekilde depolanan anılara karşı kişinin duyarsızlaştırılmasıdır. Terapinin kişiye kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin hayata bakışını bile değiştirir” dedi.
Sağlık kurulunca verilen karar neticesinden silinmesi uygun görülmüşse Sağlık bakanlığı' na resmi yazı yazılarak tanı silme işlemi yapılması sağlanır ve ilgili sağlık kuruluşuna resmi yazılarak tanı/tanıların kayıtlarından silinmesi sağlanır.
Sağlık Bakanlığı'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri