E-posta parolası periyodik olarak 60-90 gün arası mutlaka değiştirilmelidir. En az 8 karakter büyük küçük harf, özel karakter ve sayı içermelidir. Böylece kaba kuvvet saldırılarına karşı sağlamla güçlü bir hale gelir. - Güçlü bir şifre seçtikten sonra, İki faktörlü kimlik doğrulaması kullanın.
E-posta güvenlik hizmetleri, şirketlerin e-posta hesaplarını ve iletişimleri siber tehditlerden korumasına yardımcı olur. Şirketlerin e-posta güvenliği uygulamasının en iyi yolu, e-posta kullanımı için bir ilke oluşturmak ve sürdürmek ve bunu çalışanlarla paylaşmaktır.
E-posta güvenliği, e-posta içeriğini ve hesapları yetkisiz erişime karşı koruyan herhangi bir prosedür için kullanılan bir terimdir. E-posta hizmet sağlayıcıları, müşteri hesaplarını ve bilgileri bilgisayar korsanlarından korumak için e-posta güvenlik önlemlerine sahiptir.
İlgili 24 soru bulundu
Gmail. Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından tercih edilen Gmail, en iyi e-posta uygulamaları arasında yer alıyor. 15 GB'a kadar depolama alanı ve gelen kutunuz için yüksek düzeyde güvenlik sunar. Hizmetin dünya genelinde 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı vardır.
Öte yandan, Outlook de güvenlik açısından iyi bir seçenektir ve Microsoft tarafından sağlanan güncellemelerle sürekli güncellenir. Ancak, Gmail'in güvenlik konusunda daha kapsamlı bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Bunu öğrenmek için https://haveibeenpwned.com linkini tıklayıp, e-posta adresi veya kullanıcı şifrenizi yazarak siber korsanların ağına takılıp takılmadığınızı öğrenebilirsiniz. Siber güvenlik uzmanı Troy Hunt'ın hayata geçirdiği site geçen perşembeden beri yayında. Hemen girip deneyin, duruma göre önleminizi alın.
mail browser'ın ve kullanılan web browser'ın güvenlik ayarları ile aşılamayacak bir sorun da değildir. maillerinize web based interface üzerinden bakıyorsanız doğru bir önermedir. nitekim nöyle bir durumda virüs bulaşma ihtimali, herhangi bir web sitesinde gezinirken virüs bulaşma ihtimaline eşittir.
Kişisel bilgiler isteyen e-posta mesajları
Sizden banka hesap numarası, kredi kartı bilgileri, TC kimlik numarası, annenizin kızlık soyadı gibi bilgiler isteyen e-posta mesajları sahtedir. Genellikle kuruluşların web sitelerini taklit eden web sitelerine yönlendirir ve sizden bir form doldurmanızı isterler.
E-posta adreslerinin başında özel bir kullanıcı adı bulunur, ardından e-posta servis sağlayıcı ya da özel alan adı gelir. Örneğin; [email protected] bir çoğu kişinin kullandığı popüler bir Google hizmetidir. Bu servis sağlayıcısının uzantısını taşıyan e-postaya iyi bir örnektir.
Bilgi Güvenliği Nedir
Gizlilik, Bütünlük ve Erişilebilirlik olarak isimlendirilen üç temel unsurdan meydana gelir. Bu üç temel güvenlik öğesinden herhangi biri zarar görürse güvenlik zaafi yeti oluşur.
Gmail, mümkün olduğunda e-postalarınızı otomatik olarak şifreleyerek, yani e-postaları dağıtım sırasında koda dönüştürerek bilgilerinizi korur. Bu güvenlik aracına Taşıma Katmanı Güvenliği (TLS) adı verilir ve e-postalarınızın başka kişilerce okunmasını önlemeye yardımcı olur.
E-posta hesabınız saldırıya uğradıysa, hassas veriler hızlı bir şekilde yanlış ellere geçebilir. Bilgisayar korsanları çevrimiçi ödeme hizmetlerinize erişebilir, sizin adınıza alışveriş yapabilir, şirket sırlarını açığa çıkarabilir ve bulduğu diğer bilgilerle size şantaj yapabilir.
Birinin e-posta hesabımı hacklediğini nasıl anlarım
Parolanız artık çalışmıyor: Hacklenmenin en açık göstergelerinden biri artık e-postanızda oturum açamayacağınızdır. Her zamanki e-posta şifrenizi girerseniz ve işe yaramazsa, başka birinin şifreyi değiştirmiş olması muhtemeldir.
Sizi güya hacklediklerini iddia eden sahte bir mesajdır. Kendilerine ödeme yapmanız halinde sizi rahat bırakacakları yazıyor. Umursamayın ve direkt bu tarz yerlerden gelen mesajları siliniz.
Gmail ile Hotmail arasındaki en önemli fark; Gmail daha sade ve düzensiz bir yapıya sahip, Hotmail ise daha renkli ve sol tarafındaki kutucukları ile daha kullanışlı hale geliyor. Hotmail kullanımı kullanıcı sayısı olarak e-posta hizmeti alanında ilk hizmet veren site olma özelliğini hala taşımaktadır.
Gmail; spam, kötü amaçlı yazılım ve tehlikeli bağlantıların %99,9'unu daha gelen kutunuza ulaşmadan engeller. Şüphe uyandırmakla birlikte meşru da olabilecek bir e-posta geldiğinde Gmail bir bildirim göstererek kararı size bırakır.
Google Hesabınıza gidin. Sol gezinme panelinde Güvenlik'i seçin. Cihazlarınız panelinde Cihazları yönet'i seçin. Google Hesabınızda şu anda oturumunuzun açık olduğu veya son birkaç hafta içinde açılmış olduğu cihazları görürsünüz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri