Mümkündür fakat profesyonel bir görünüm ve hizmet sağlayamazsanız kimse sitenizden alış veriş yapmaz. 1000 TL den başlayıp isteklerinize, yapacağınız işe göre 100 Bin liraları bulan maliyetler ortaya çıkabilir. Basit manada işe başlayıp ticaret yapabileceğiniz bir sistem ortamala 3000-5000 TL arasındadır.
Kurumsal bir web sitesinin fiyatı ortalama 5.000TL ile 20.000TL arasında değişmektedir. Daha komplike ve büyük projelerde web tasarım fiyatları 20.000 TL - 100.000 TL bandına çıkmaktadır. Fiyatları belirleyen en önemli faktör, proje üzerinde görev alacak kişi ve harcanan süredir.
Kendi kendinize hosting modeli: Domain (alan adı), web hosting ücretleri ve SSL sertifikası için ayrı ayrı ödeme yapmanız gerekir. Bir domainin yıllık maliyeti 200 TL ila 500 TL arasında olabilir. Özel üçüncü taraf hosting seçenekleri size ayda 1.500 TL ila 15.000 TL gibi bir ücrete mal olabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 22.500 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük E-ticaret Uzmanı maaşı 22.500 TL iken, en yüksek ise 75.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Bugün bir e-ticaret sitesi kurmak isteklere bağlı olarak alınacak hizmetler ve yazılımlarla birlikte 1000 TL'den başlayıp yüz binlerce dolara kadar yükselebiliyor. Fakat e-ticaret sitelerinden sadece yüzde 5'i, yılda 1.000 doların üzerinde satış yapabiliyor.
E-ticaret ne kadar karlı? Heyecanlı girişimciler ve büyüyen işletmeler için e-ticaret, işinizin tek odak noktası olarak veya ek bir satış kanalı olarak uyarlamak üzere çok karlı bir model olabilir. Trendler, e-ticaret sektörünün yıldan yıla büyümeye devam ettiğini gösteriyor.
2023 yılına ait listenin ilk üç sırasında Türkiye'nin en büyük iki e-ticaret pazar yeri Trendyol ve Hepsiburada var! Listede e-ticaret odaklı 20 farklı e-ticaret platformu yer alıyor.
E-Ticaret yapabilmeniz için gerekenler
Tabiki ilk olarak internet bağlantısı olan bir bilgisayar ihtiyacınız bulunmakta. Sonuçta işimiz e-ticaret. E-Ticareti gerçekleştireceğiniz bir elektronik sisteme de ihtiyacınız var. E-Ticarette ödeme alabileceğiniz elektronik para transfer sistemleride gerekli.
Kişiler şahıs şirketleri ya da limited şirketleri üzerinden e-ticaret yapabilmektedir. E-ticaret yapanlar vergi mükellefi olduklarından vergi levhası çıkarmak zorundadır ve basit usul vergi hükümlerine tabi olmadıklarından bulundurmak zorundadırlar.
Türkiye'de e-ticaret için en yaygın olarak kullanılan şirket türleri arasında ise şunlar yer almaktadır. Şahıs şirketi, tek bir kişinin sahip olduğu ve yönettiği bir şirket türüdür. E-ticaret için şahıs şirketi kurmak, diğer şirket türlerine göre daha kolay ve daha az maliyetli bir seçenektir.
İnternette herhangi bir platform üzerinden yapılan satışta kazanç sağlayan kişi vergi mükellefi sayılmaktadır. Söz konusu her satış için fatura ve irsaliye düzenlemek gerekmektedir.
Hacmi her geçen gün artan e-ticaret, gelişen teknolojiler sayesinde artık daha kolay yapılıyor. Öyle ki günümüzde evden bile e-ticaret yapabilmek mümkün. Evden e-ticareti, fiziksel bir dükkân ya da mağaza sahibi olmadan internet üzerinden ürün ve hizmet satışı yapmak şeklinde tanımlayabiliriz.
Çevrimiçi alışveriş yaptığınızda, banka veya kredi kartı bilgileri, iletişim bilgileri ve adres gibi hassas bilgileri satıcılarla paylaşmış olursunuz. Bilgisayar korsanları bir e-ticaret web sitesine yetkisiz erişim elde ederse bir veri ihlali durumunda bilgilerinizin açığa çıkma riski vardır.
E ticaret dünyası, son yıllardaki başarısı ve özellikle de pandemi dönemi sonrasında kazandığı ivme ile oldukça dikkat çeken sektörlerden biri hâline geldi. E ticaret para kazandırır mı? Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün.
E-Ticaret için Muhasebeci Gerekli mi? E-Ticaret şirketi kurmak için işletmeler öncelikle bir muhasebeci veya mali müşavir ile anlaşması gerekir. Tüketiciyi korumak ve internet ticaretini kayıt altına için 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren kayıt işlemi zorunlu tutulmuştur.
Stoksuz satışta alıcı, satıcı ve tedarikçi tarafları yer alır. Stoksuz satış yapan satıcı, taraflar arasında aracı rolü üstlenir. Satıcılar stok sayısını tutmadığı ve depolamadığı ürünleri satar. Müşteri bir sipariş verdiğinde, dropshipping firmaları bunu tedarikçiye iletir ve tedarikçi ürünü müşteriye gönderir.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Basit usulde yıllık gelir vergisi, E-Ticaret satıcılarının yılda bir kereye mahsus olmak üzere ödemekle yükümlü oldukları vergi çeşididir. Yıl sonunda E-Ticaret satıcılarının kazançlarına göre yüzde 15 ila yüzde 35 arasında bir oran olarak hesaplanır.
4. Uzun çalışma saatleri: E-ticaret, işletmenizi 24 saat açık tutmaya olanak tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri