İnternetten satış yapmak firmanıza düşük maliyetlerle yüksek kazançlar elde etme olanağı sağlar. E-ticaret, müşteriler için ise uygun fiyatlarla ve herhangi bir mağazaya gitmek zorunda kalmadan alışveriş yapmak anlamına gelır. Bu açıdan, online mağaza açmanın iyi bir iş fikri olduğunu söylemek mümkündür.
Heyecanlı girişimciler ve büyüyen işletmeler için e-ticaret, işinizin tek odak noktası olarak veya ek bir satış kanalı olarak uyarlamak üzere çok karlı bir model olabilir. Trendler, e-ticaret sektörünün yıldan yıla büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Amazon'un satış hacminin büyümesi de bu bilgiyi destekliyor.
E-ticaret, çevrimiçi para kazanmanın en önemli yöntemlerinden biridir. Kendi işini kurmak isteyenlerin ilk tercihi olan bu sistem, popüler olduğu kadar para da kazandırır. E-ticaret yaparken imkanlarınıza uygun yöntemler deneyebilir, yolunuzda emin adımlar ile yürüyebilirsiniz.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir. Şirkette pay sahibi olanlar, şirkete yalnızca sahip oldukları pay kadar sorumlu olurlar.
Hacmi her geçen gün artan e-ticaret, gelişen teknolojiler sayesinde artık daha kolay yapılıyor. Öyle ki günümüzde evden bile e-ticaret yapabilmek mümkün. Evden e-ticareti, fiziksel bir dükkân ya da mağaza sahibi olmadan internet üzerinden ürün ve hizmet satışı yapmak şeklinde tanımlayabiliriz.
İlgili 35 soru bulundu
E-ticaret her geçen gün büyük bir hızla gelişir ve yaygınlaşır. Özellikle yüksek kira giderleri ödemek istemeyen birçok girişimci e-ticareti tercih eder. E-ticarette şahıs üzerinden yapılan ticaret faaliyetleri Gelir Vergisi, tüzel kişiler üzerinden yapılanlar Kurumlar Vergisi kapsamında yer alır.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Evden e-ticaret yapmak, büyük sermaye gerektirmeyen, işlerinizi evinizde bilgisayarınızdan yürütebileceğiniz, normal bir işletmeden çok farklı olmayan ancak giderler bakımından daha ekonomik olan bir iş koludur.
Ya da hangi durumlarda depolama yapmalısınız? Hemen cevaplayalım: E-ihracata başlamak için yurt dışında depo tutmanıza ya da depolama hizmeti almanıza gerek yok. Ürünlerinizi yurt dışı kargo hizmet veren lojistik firmaları üzerinden gümrük vergileri ödendikten sonra rahatlıkla ulaştırabilirsiniz.
Yeni nesil yapay zekayla bilgisayar teknolojilerini birleştirerek ağırlıklı olarak e-ticaret alanında uzmanlaşan Amazon, rakipleri arasındaki lider konumunu korumaktadır. Bezos, Temmuz 2021 itibariyle şirketin CEO mertebesinden ayrılarak, yerini Andy Jassy'e bırakmıştır.
Günümüzde birçok kişi internetten gelir elde etmek için Trendyol'da para kazanma konusuna yönelmektedir. Kişiler Trendyol üzerinden satış yaparak ya da Trendyol ile iş birliği yaparak para kazanabilmektedir.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
E-ticaret riskleri arasında bulunanlardan biri de sosyal sorunlar yani sitenin yeterince fonksiyonel olmaması ve ön plana çıkamaması sorunudur. Eğer siteniz yeterince ön plana çıkmazsa alıcının gözüne de çarpmaz. Dolayısıyla istediğiniz satış oranlarını yakalayamayabilir ve iflasa kadar giden bir yola girebilirsiniz.
Aynı zamanda vergiler satışı yapılan ürün ve hizmetlere göre farklılıklar doğurmaktadır. Ayrıca vergi bedeli, ürün faturasının %1'i, %8'i veya %18'i oranında hesaplanır. İhracat faaliyetlerinde KDV muafiyeti söz konusu olması söz konusudur. Ayrıca bu muafiyetin sağlanması için GİB'e başvuru yapılması gerekir.
Soruya net bir cevap gerekirse e-ticaret göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Genel manada normal ticaret ne kadar zorsa e-ticaretinde kendine göre farklı farklı zorlukları bulunuyor. Tabii ki her sorunun bir çözümü olduğu gibi e-ticaretin içerisinde bulunan sorunlarında çözümleri bulunuyor.
İnternet üzerinden satış yapılması durumunda Gelir Vergisi Kanunu ticaret kazançları hükümleri kapsamında vergi talep edilmesi gerekir. Bu nedenle e-ticarette de şirket kurmak zorunlu tutulmuştur.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Girişim yapabilen herkes e-ticaret yapabilir denilebilir. Girişim; fikir bulma, müşteriye ulaşma, gelir elde etme, ürün geliştirme, takım kurma, takım yönetme, rekabet etme, analiz yapma gibi bir çok başlıktan oluşmaktadır. E-ticarette fikir çok değerli ve önemlidir.
Bir Etsy satıcısı olarak şirketiniz olması durumunda fatura kesmek zorunda olduğunuzı söylemek isteriz. İster şahıs ister limited şirketi olsun mutlaka satışlarınız için fatura kesmeniz gerekir. Bunu kağıt ya da e-arşiv fatura ile yapabilirsiniz.
Yapılan yasal değişiklikle, 1 Ocak 2021'den itibaren elde edilen gelirlere uygulanmak üzere evlerde üretilen malların internetten satışında esnaf muaflığı tanındı.
E-ticaret İşletmeleri İçin Fatura Düzenleme Süreci
E-ticaret yapan kişiler internet üzerinden her satış yaptığında fatura kesmelidir. 2023 yılı düzenlemelerine göre e-ticaret fatura kesmeme cezası her belge için minimum 2200 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri