Özel hastanedeki hemşire maaşları 2500 TL ile 4800 TL arası değişilmektedir. Ebe maaşları da derece ve kademeye göre değişmektedir. Örneğin 8/1 derece ile mesleğe yeni başlamış bir ebenin maaşı 4550 TL'dir. 2/1 derecesinde 15 yıl deneyimli bir ebenin maaşı ise 5000 TL'dir.
Ebe Maaşı 2023
Memur maaş artışları ebe maaşlarında da artış sağladı. 2023 yılında gerçekleşen % 30 memur maaşları ile en düşük ebe maaşı 12.350 TL'ye yükseldi. Lisansüstü uzman ebelerin ortalama maaşı 16.770 TL civarındadır.
Doğuda ebe maaşları da ortalama 17.500 TL ile 30.000 TL (özel hastane) arasında değişmektedir. Devlette ise net maaşına yansıyan döner sermaye ile ortalama 30.000 TL doğuda ebe maaşı olmaktadır.
Genel olarak, Türkiye'de ebe maaşları, yaklaşık olarak 13.500 TL ile 27.500 TL arasında değişmektedir. Ancak, özel hastaneler veya klinikler gibi özel sektör kuruluşlarında çalışan ebe maaşları daha yüksek olabilir.
Gebeyi normal doğuma teşvik eden hekim, ebe ve sağlık çalışanına, bakanlık tarafından 2 kat fazla ücret ödenecek.
İlgili 37 soru bulundu
Yapılan Ocak zammı ile 2023 Hemşire maaşı 13 bin 115 liraya yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir üniversite mezunu bir hemşirenin mevcut maaşı 13 bin 115 lira Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 26 bin 440 lira oldu. Ocak zammından sonra yeni başlayan Hemşire maaşları ortalama 26.440 lira bandındadır.
Sağlık Bakanlığı, yayımladığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'yle doktor, ebe, hemşire gibi sağlık çalışanlarının zorunlu hizmet süresini 2 yıla çıkardı. Buna göre; 500 gün olan süre, 730 gün oldu.
2023 yılı itibari ile 258 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Ebe maaşları 14930 TL'dir. En düşük Ebe maaşı 11940 TL iken, en yüksek Ebe maaşı 32900 TL'dir. Güncel Ebe maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Madde 48 – Hemşire, ebe ve hemşire yardımcılarının nöbetleri: A) Bünyesinde doğum servisi bulunmayan kurumlarda, hemşire, ebe ve hemşire yardımcısı (başhemşire dahil) toplamı ikiden fazla ise, bunlar arasında nöbet uygulanır.
Ebelik atama puanları da atanmak istediğiniz yere göre değişebilir ama diğer bölümlere nazaran daha düşük bir puanlar kolaylıkla atanabiliyorsunuz. Özel sektörde de kolaylıkla iş bulunabilecek bir bölüm olduğunu da söyleyebiliriz. Ebelik çalışma koşulları tüm sağlık sektörü çalışanlarında olduğu gibi zordur.
Hemşirelik ile ilgili yapılan başka yasal düzenlemelerde (2007 ve 2012) en az üç yıldan beri yataklı tedavi kurumlarında fiilen hemşirelik görevi yaptığını resmi belge ile belgelendiren ebelerin, hemşirelik yetkisi ile görevlerine devam edebilecekleri bildirilmektedir (Tablo 1).
Doğum sırasında, ebeler, annenin doğum sürecini takip eder ve doğumda yardımcı olurlar. Ebeler, doğum sonrası dönemde de annelerin sağlık durumunu takip eder, bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlamak için emzirme ve bebek bakımı konusunda danışmanlık sağlarlar.
Zorunlu doğu görevi yok.
Madde 48 - Hemşire, Ebe ve Hemşire Yardımcılarının Nöbetleri
Başhemşire ile beraber dörtten fazla hemşire, ebe ve hemşire yardımcısı bulunan kurumlarda başhemşire nöbete girmez, herhangi bir sebeple sayıları dörtten aşağı inerse başhemşire de nöbete dahil olur.
Ortaöğretim hemşire olarak çalışan kişiler üniversite mezunu hemşirelere oranla daha düşük maaş alırlar. Ayrıca bu kişiler işe başladıklarında da kıdem dereceleri üniversite mezunlarına göre düşüktür. Ortaöğretim hemşire maaşları 2022 Ocak itibariyle ortalama 5898-6186 TL arasındadır.
Puan ve başarı sıralaması açısından kıyaslayacak olduğumuzda hemşirelik bölümünü okumanın ve hemşirelik mesleğini yapmanın ebelik bölümü ve mesleğinden ya da zor, daha iyi olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca ebelik sadece doğum bölümünde çalışabilirken hemşirelik sağlık sektörünün her alanında ve bölümünde çalışabilirler.
− Ebelerin öncelikle aktif olarak çalıştığı süre belirlenmiş- tir. Devlet Memurları Kanunu'nun 99. maddesine göre haftalık çalışma süresi 40 saat olarak düzenlendiğinden araştırma kapsamında ebe ihtiyacı hesaplamalarında haftalık çalışma süresi 40 saat olarak ele alınmıştır.
Ebelik, gebelik teşhisi ile gebeliğin gözetimini yapmak ve normal doğum yaptırmak için görevli kişilerin yürüttüğü tıbbi bir görevdir.
Sağlık Bakanlığı alımı kontenjanlarına göre, Atama yapılacak 30 bin sözleşmeli sağlık personelden 15 bin 537'si tıbbi sekreterler, 5 bin 831'i hemşire, 1470'i ise ebe olacak. Sağlık Bakanlığı alımı için başvurular da başladı.
Sağlık Bakanlığı, lisans mezunu ebelerin meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim almaları ile ilgili düzenleme yaptı Lisans üstü eğitimini alarak uzmanlaştıktan ve diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edildikten sonra ebeler 'uzman ebe' olarak çalışacak.
göreve başladığı tarihten ayın 14'üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
Fizyoterapist olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Fizyoterapist maaşı 2023 verilerine göre ortalama 22.200 TL civarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri