Eczacılık eğitimi hazırlık programı haricinde 5 yıldır. Yeni öğrenciler isterlerse, bilgisayar dersleri de verilen bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Sınıfına girmek için başvurabilirler. Hazırlıkta geçen süre normal öğrenim süresine dahil değildir.
Eczacılık Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Eczacılık Fakültesi, aynı isimli fakülte kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık lisans bölümüdür. Eczacılık Sayısal puan türünden elde edilen sonuca göre tercih edilir.
Eczacılık Fakültesi'nden mezun eczacılık faaliyetlerini yürütmeye yetkili sağlık meslek mensubuna ise ''Eczacı'' denir. Eczacılık Fakültesi, teorik ve pratik dersleri kapsayan, öğrenim süresi 5 yıllık bir lisans programıdır.
Eğitim süremiz genel eğitim programının ve zorunlu stajların tamamlanması dahil toplam 5 yıldır. Fakültemizde eğitim programı Temel Eczacılık Bilimleri, Eczacılık Meslek Bilimleri ve Eczacılık Teknolojisi bölümleri kapsamındaki derslerin organizasyonu sağlanarak yürütülecektir.
Yüksek Öğretim Kurumu Genel Kurulu'nun kararıyla Türkiye'deki tüm eczacılık fakültelerinde eğitim süresi 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı. Ege Üniversitesi'nde hazırlık sınıfı ile birlikte süre 6 yıl olarak uygulanacak.
İlgili 25 soru bulundu
Eczacılık bölümü mezununun iş olanakları oldukça fazladır.Ar-ge de, Serbest eczacılık yaparak, hastane eczacılığı, ilaç fabrikaları, yardımcı eczacı, mesul müdür , akademisyen ve daha bir çok alanda çalışabilir.
Eczane hizmetleri bölümü de sağlık meslek yüksekokulu bünyesinde yer alır. 2 yıllık bir ön lisans programı olan bölümün amacı ilaç firmalarında, ilaç üretilen laboratuvarlarda veya ilaçların satış kuruluşlarında çalışabilecek, görev alabilecek ve ilaçlar hakkında her türlü bilgiye sahip olacak insanlar yetiştirmektir.
Eczane Hizmetleri Bölümü Taban Puanları 2023
Eczane Hizmetleri bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Eczane Hizmetleri bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Eczacı, doktor ve diğer sağlık profesyonelleri tarafından reçete edilen ilaçları hazırlayıp satmak ve hastalara ilaç kullanımı hakkında bilgi vermekle yükümlüdür.
Sonuç olarak, eczacı olmak için öncelikle Eczacılık bölümünü tamamlamak gerekiyor. Eczacılık mesleğini icra etmek için gereken diğer koşullar hakkında ise, meslek kanununu incelemeniz faydalı olacaktır.
Eczane açmak ve işletmek ile ecza deposu mesul müdürlüğü yapmak için eczacı olmak şarttır. Eczacı; ilaç üretim tesisi, kozmetik imalathanesi, ilaç Ar-Ge merkezi gibi müesseseleri açabilir veya bu tür resmî ya da özel müesseselerde mesul müdürlük yapabilir.
Herhangi bir eczanede çalışmak için ilköğretim mezunu olmanız yeterlidir. Tabi ki sadece lise mezunu olmak yeterli değil, aynı zamanda eczacı kalfası kurslarından yararlanarak belge almanız gerekir.
Diş hekimliği, eczacılık, mühendislik de dahil: Artık hiçbir bölümde iş garantisi yok. İş garantili denilerek en çok tercih edilen diş hekimliği, eczacılık ve bilgisayar mühendisliği de işsizlik kıskacında. Diş hekimliğinde gerekenin tam 6 katı mezun veriliyor.
Kamu sektöründe çalışan eczacıların maaşları, Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen maaş skalasına göre belirlenir. Bu skalaya göre, 2023 yılı itibarıyla en düşük maaş 19.583 TL, en yüksek maaş ise 48.000 TL arasında değişebilir.
Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
Eczacı olmak isteyenler 5 yıllık eczacılık lisans programından mezun olmaları ve zorunlu stajlarını tamamlamaları gerekmektedir. 6 aylık zorunlu stajlarını yapmayanlar mezun olsalar dahi eczane açamaz ve hastanelerde eczane teknisyeni olarak çalışamazlar.
Eczacılık eğitimi kaç yıldır ve ders içerikleri hakkında bilgi alabilir miyim? Eczacılık eğitimi hazırlık programı haricinde 5 yıldır.
Eczacı Teknisyeni Ne Kadar Maaş Alır? Eczacı Teknisyeni olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Eczacı Teknisyeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 15.800 TL civarındadır.
Eczacılık Bölümü Taban Puanları 2023
Eczacılık bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Eczacılık bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, eğitim programını Ulusal Eczacılık Çekirdek Eğitim Programı ile uyumlu hâle getiren ve “Modüler Eğitim Programı” adı altında uygulayan ilk eczacılık fakültesidir.
Yasa, şirketlerin ecza deposu açması için eczacının ortak olma koşulunu kaldırmıştır. Yapılan tek değişiklik budur. Eczane sahip ve mesul müdürlerinin eczacı olması zorunluluğu konusunda bir değişiklik olmamıştır."
"Yardımcı eczacı" tanımı getirilen yönetmeliğe göre, 2013 ve sonrasında eczacılık fakültesine girenler, mezuniyet sonrası serbest eczane açmak veya mesul müdür olmak isterse bir yıl süreyle yardımcı eczacı olarak çalışacak. Eczane açmak, işletmek ve ecza deposu mesul müdürlüğü yapmak için eczacı olma şartı getirildi.
Toplam staj süresi 130 (yüz otuz) iş günüdür. Stajlar; Staj I, Staj II, Staj III ve Staj IV olmak üzere dört (4) dönemden oluşur. Bir ay 20 (yirmi) iş günü, bir hafta beş (5) iş günü ve bir iş günü en az altı (6) saatlik çalışmayı kapsar. Hafta sonları staja dahil değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri