NRVHW belgesi ile değişim ruhsata işlenebilir. Türkiyedeki hiç bir trafik tescil kuruluşu ruhsatına egzozu bağıtıyor gibi bi ibare yazamaz işletme konusu olmaz egzozun..
Abartı egzoz kullanımı trafikte yasaktır. Bu sebeple abart egzoz taktırdığı tespit edilen sürücülere idari para cezası uygulanmaktadır. Ceza ile birlikte, gürültülü egzoz taktırdığı tespit edilen araçlar trafikten men edilir.
Gürültülü egzoz cezası 1367,25TL'dir. VAREX sisteminin varlığı bir otomobilde tespit edilirse bu ceza uygulanır. Yani VAREX sistemi kullanılması yasak olan bir sistemdir. Ancak kumanda vb. araçlarla kontrol edilebildiği için kontrol noktalarında tespiti çok kolay değildir.
Egzoz muayene gecikme cezası 2023 yılı itibariyle 6.227 TL olarak belirlenmiştir. Eğer ilk 15 gün içinde egzoz muayene cezasını ödersen %25 indirimden faydalanarak da ödeme yapabilirsin. Muayene sonucunda egzoz emisyon ölçümünün standartların dışında çıkması durumunda ise 12.561 TL para cezası kesilecektir.
Gürültülü egzoz sisteminden dolayı araç bağlanır mı? Evet, gürültülü egzoz sisteminden ceza alınması durumunda araç, 1.002 TL idari para cezasına ek olarak trafikten men ediliyor. Ceza alan araç çekiciye yükleniyor. Bu süreç polis ekipleri tarafından fotoğraflanarak sisteme yükleniyor.
İlgili 28 soru bulundu
Ancak küçük parçalar egzoz borusundan atılabilirken büyük parçalar egzozu tıkar. Peki, egzoz tıkalı olursa ne olur? Bu durum farklı sonuçlar doğurabilir; Aracın performansı düşebilir ve çekiş gücü azalır.
gider. hiç bir sorun olmaz. ses dayanılmaz olur yanlız. Hızlı sürmediğin sürece egzozun olmamasının zararı yok. 5000 devir üzeri sürersen egzozun olmamasından dolayı yetersiz vakum etkisinden subapların yanabilir.
Araç muayenesi geciktiğinde gecikilen her gün için muayene ücretinin yüzde 5'i kadar gecikme faizi ödenmektedir. Araç muayenesi bir gün dahi gecikse bir günlük gecikme faizi muayene randevusu alınırken muayene ücretine yansıtılır.
VAREX egzoz yasak mı merak ediyorsanız; evet VAREX egzoz kullanımı yasaktır. Bunun sebebi ise trafik kurallarında yer alan gürültülü egzoz cezasıdır. VAREX egzoz, gürültü yarattığı için yasaktır ve kullanımı karşısında gürültülü egzoz cezası uygulanır.
Eğer 30 gün içerisinde ödemezseniz, her ay yüzde 5 faiz binecektir. Bu durumda hem taksitten hem de indirimden yararlanamayacaksınız. Eğer zaman içerisinde faizli tutarda ödenmezse, ne yazık ki maaşa haciz ya da icra işlemleri başlatılacaktır. Kısacası bu ceza her türlü, ceza sahibinden tahsil edilecektir.
Motosiklet egzoz çeşitleri, her bir motora ve her bir kullanıcıya özel olacak şekilde tasarlanabilir. Binilen araçların her birinin kendisine özel motorları ve buna bağlı olarak değişen parça ihtiyaçları olur. Bu parçaların doğru bir şekilde temin edilmesi sayesinde de verimli ve uzun süreli kullanım sağlanabilir.
NRVHW belgesi ile değişim ruhsata işlenebilir. Türkiyedeki hiç bir trafik tescil kuruluşu ruhsatına egzozu bağıtıyor gibi bi ibare yazamaz işletme konusu olmaz egzozun..
Federal Mahkeme eyalet ve belediyelerin dizel araçları trafikten men edebileceğini karara bağladı. Egzoz gazı emisyonundaki nitrik oksit miktarı üst sınırı aşan dizel motorlu araçların trafiğe çıkması yasaklanabilecek.
Belli bir performans kazanımı ve aynı zamanda etkileyici ses çıkarması nedeniyle, günümüzde görüntülü egzoz çok sık kullanılmaktadır. Araç ve motosikletlerde kullanılan bu gürültülü egzoz trafikte yasaktır.
Hiçbir zararı olmaz, bilende yazıyor bilmeyende, katalizörlü susturucuyu kesip açık susturucu tüp takarsanız hava yakıt ayarı değişeceğinden uzun süreli sonrası için sorun olur çünkü motor fakir çalışmaya başlar.
Aracın kendi orijinal egzoz sisteminin üzerinde işlem yapıldığında araç fazla yakar. Aracın katalizörü yoksa motordan çıkan karbondioksit ve karbon monoksit gazları direk dışarıya çıktığı için havayı kirletir. Herhangi bir tıkanmada aracın motoruna ciddi zararlar verir.
TR distribütör faturalı, EC/ECE sertifikalı, model damgalı slip-on egzozlar, katalitik iptal edilmeden no-map (ayar gerektirmeden) yasal olarak kullanılabiliyor. Tüm bu belgeler ile muayeneden geçmesi gerekiyor.
Yeni gerçekleştirilen düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl kadar geciktirmiş olan bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezasının yerine yaklaşık olarak 14,36 lira öder. 5 yıl hiç muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödemesi gereken gecikme bedeli ise, 1.062,71 lira yerine 74,68 lira olarak belirleniyor.
Trafik cezalarını da kapsayan af yasasına araç muayene cezaları da eklendi. Esnaf, hekim, avukat gibi meslek mensuplarının aidat borçları da af kapsamına alındı. AKP'li milletvekillerinin TBMM'ye sunduğu yeni af yasa teklifine, aracının muayenesini yaptırmadığı için cezaya yakalanan araç sahipleri de eklendi.
Egzoz Emisyon Ölçümü Ne Kadar Süre Geçerli? Egzoz emisyon ölçümü, aracın son geçerli ölçüm tarihinden itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Belirli alanlarda garajda bulunan araçların her iki yılda bir yeni bir emisyon muayenesi yaptırması gerekmektedir.
Birçok hava girişi, aracınızın gaz ömrünü artırmanın yanı sıra, hızlı ve uygun fiyatlı araba performansı arttırma yöntemlerinden biridir. Egzozunuzu değiştirmek motordaki kısıtlama miktarını azaltarak egzoz akışını kolaylaştırıyor ve bu da performans artışı sağlıyor.
Motor ömrüne etkisi yoktur.
Yüksek hızdan ziyade yüksek devirde sürekli seyir etmek, yağ sıcaklığının artmasına sebep olur. Yağ sıcaklığı belirli bir seviyeden sonra ise motor içi sürtünmeler zarar verici boyuta gelir. Yüksek hızda seyretmekten çok yüksek hızda sabit devirde ilerlemek motoru yorar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri