Personel ve Yük Yükseltici (Manlift) ehliyetinin kodu 105.35 dir. Loder (Yükleyici) belgesi kodu 105.11 dir.
2021 yılı Şu an Türkiye de iş makinesi operatör belgesi verilen makinelerin Ehliyet kodları aşağıdaki tabloya göre verilmektedir. Personel ve Yük Yükseltici (Manlift) Kodu Nedir? Personel ve Yük Yükseltici (Manlift) operatör belgesi G sınıfı ehliyet kodu; 105.67 dır.
Ekskavatör ehliyeti kodu: 105.04, Vinç (Lastik Tekerlekli) ehliyeti kodu: 105.10.
Beko loder Ehliyeti Kodu nedir; Beko loder Kazıcı yükleyici türü iş makinelerini kullanmak için alınan operatörlük belgesi Sürücü belgesine G sınıfı ehliyet olarak işletildiğinde Beko loder kepçe ehliyeti kodu 105.02 dir.
Forklift belgesi- ehliyeti kodu: 105.06, Tavan-mobil vinç belgesi- ehliyeti kodu: 105.32, Makaslı platform belgesi- ehliyeti kodu: 105.35, Araç kurtarma- çekme- taşıma belgesi- ehliyeti kodu: 105.41.
İlgili 37 soru bulundu
104. Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir.
Kişilerin görme keskinliğinin yetersiz olduğuna ve/veya göze ait bir hastalığa dair bir şüphe söz konusu olduğunda, uzman tabip tarafından muayene edilir.” hükmü yer almaktadır. (01.01), gözlük veya kontakt lensle (01.06) kod numaraları kullanılabilir.
Raporda otomatik vites ve el tertibatlı araç kullanabilir gibi ibareler var. Bunlara bağlı kodlar bulunuyor. Buraya kadar sorun yok. Ancak 102 kodu olarak Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz şeklinde bir ibare daha eklenmiş.
103.03 yılda bir sağlık kontrolü kodu. -- Bunun etkisi yok, ehliyet ile ilgili daha çok. İl sağlıktan ehliyet için aldığınız raporu yenileyip yanınızda taşımanız lazım.
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
Sadece otomatik vitesli araç kullanmak üzere sürücü belgesi alanların, aynı sınıf manuel vitesli araç kullanmak üzere sürücü sertifikası getirmesi halinde, harç alınmaz. İndirimsiz değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı tam olarak alınır. Sürücü belgesi kısıt kodu (104) kaldırılarak yeni sürücü belgesi verilir.
12) Yabancılara verilen ülkemiz sürücü belgeleri üzerine kod tablosundan "Ticari Araç Kullanamaz" kodu işlenir. Bu hüküm 5203 sayılı Kanun kapsamında düzenlenen “Mavi Kart" sahiplerine uygulanmaz.
10.02 araç uyarlama kodu, yani aracın özelliği. 78 yönetimsel bir kısıt, yani sürücüye verilmesi gereken kısıt kodu. Aslında 78 kısıt kodu verilen birine 10.02 araç uyarlama kodu da verilmeli ama çoğu heyet bunu anlamadığı için vermiyor. Sadece 10.02 kodu varsa kişi engelsiz olup, otomatik vitesli araç kullanabilir.
Gözünüzün derecesi kaç olursa olsun gözlükle düzeltilebildiği için sağlık raporu almaya dolayısı ile araç kullanmaya engel değildir. Yalnızca ehliyetinizde gözlüklü yazacağı için aracınızı kullanırken gözlük takmak zorundasınız. Eğer gözlüksüz araç kullanırken yakalanırsanız gözlüksüz araç kullanmaktan ceza yersiniz.
Ekskavatör ehliyeti kodu 105.04 dür. Beko Loder (Kanal Kazıma Makinesi) ehliyetinin kodu 105.02 dir.
"32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi" demektir. Bu donanımın olmadığı hiç bir aracı kullanamazsınız.
F Sınıfı Ehliyet
Traktör kullanma yetkisi verir. F sınıfı ehliyet alabilmek için yaş sınırı 18'dir. F sınıfı ehliyet ile M sınıfı araçlar kullanılabilir.
Kod 95, bir uluslararası nakliye şirketinde çalışmak için zorunlu belgelerden biridir. Böyle bir belgeyi elde etmek için kısa veya uzun kursu tamamlamanız gerekir. Mark'ın Varşova'daki sürücü kursu, Avrupa KOD 95'i almak için mükemmeldir. Okul arazisinde, sürücüler rahat koşullarda eğitilecektir.
Yeni tip ehliyet numarası ehliyetin ön yüzünde yer alan 5 no'lu alanda bulunmaktadır. Bu bölümde yer alan 6 haneli sayı ehliyet numarasıdır. Yeni ehliyet numarası aynı zamanda sürücü sicil numarası olarak da adlandırılmaktadır. Yeni tip ehliyetlerin arka tarafında bir de QR kod okuyucu bulunmaktadır.
Bu kısımda yer alan ve 4a denilen bölümde; sürücü belgesinin veriliş tarihi yazıyor. 4b ile karşılık bulan kısımda ise sürücü belgesinin geçerliliğinin biteceği tarihi görmek mümkün oluyor.
Sınava otomatik vitesli araçla girer ve başarılı olursa ehliyet belgesinde otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi yazacaktır.
Otomatik vites ehliyeti ve normal ehliyet arasında herhangi bir yaş sınırı farkı bulunmamaktadır. Her iki ehliyet türü de B sınıfı olarak kabul edilmektedir.
En sık kullanılan sınıf olan B sınıfı ehliyet, otomobil ve kamyonet için geçerli olurken B1 dört tekerlekli motosiklet kullanmaya uygundur. BE ise römorklu otomobil ve kamyonet kullanımına uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri