Sınav süresi 60 dakikadır. Sınavda çıkacak sorular sürücü kurslarının vermiş oldukları kitapçıktan çıkmaktadır. Farklı bir kaynaktan soru çıkmamaktadır. En çok soru sayısı Trafik bölümünden gelir.
Ehliyet sınavında başarılı olan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Ehliyet sınavı soru ve cevapları MEB tarafından yayınlanıyor.
Ehliyet sınav soruları sınav tarihinden yaklaşık 4-5 gün içerisinde yayınlanmaktadır.
Ehliyet sınav soruları zor mu? Ehliyet sorularına bakıldığında bazı sorular bilgi ile rahatlıkla çözülebilecek düzeydedir. Belirli bazı sorular ise adayların mantık yürütmesini hedeflemektedir. Genel olarak bakıldığında sınavın çok zor olmadığı görülmektedir.
Toplamda ilk yardım sorusu 12 , trafik adabı sorusu 6, trafik sorusu 23 ve motor sorusu 9 adet olmak üzere 50 soru bulunmaktadır. E-sınavı ile merkezi ehliyet sınavı arasında soru sayısında değişiklik yoktur fakat E-sınavının süresi 45 dakikadır.
İlgili 35 soru bulundu
En çok soru sayısı Trafik bölümünden gelir. Trafik soruları ağırlıklı olarak trafik işaretlerinden gelir.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Geçmiş dönemde çıkan sorular ile sınava çalışmak oldukça yararlıdır. Ancak bunun öncesinde konu anlatımlarının okunması ve derslere düzenli olarak katılım gösterilmesi gereklidir.
Bu kurala göre yapmanız gereken şudur: Trafiktesin ve önündeki araç bir ağacın ya da herhangi büyük bir cismin yanından geçiyor. Sen de de tam o noktada 88, 89 şeklinde 2 saniye saymalısın. Öndeki aracın geçtiği noktaya 2 saniyeden önce gelmediysen takip mesafeni koruyorsun demektir.
Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
Adayların sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilecek, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak, tespit edilen doğru cevap sayıları ile 100 puan üzerinden hesaplama yapılacaktır. Merkezi sistem sınavında her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahip olacaktır. Bu nedenle her soru 2 puan değerindedir.
Yazılı ehliyet sınavıyla aynıdır. Toplam soru sayısı değişiklik göstermemektedir. Ehliyetim var. Başka ehliyet alsam sınava girer miyim?
2. Motorlu taşıt sürücüleri kursu M, A1, A2, A ve B1 direksiyon eğitimi dersi öğretiminde uygulanacak olan bu program, üç ana konudan oluşmaktadır. İlk konu 2 ders saati, ikinci konu 8 ders saati, üçüncü konu ise 2 ders saati olmak üzere toplam 12 ders saatidir.
Millî Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında yer alan soruları görsel açıdan zenginleştirmek, soruların içeriğini ve sağlayacağı yararı geliştirmek için animasyonlu sorular kullanma kararı almıştı. Hemen ardından adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanıması için deneme sınavları paylaşıldı.
Ehliyet Sınavına Hazırlık Uygulaması
Ehliyet E-Sınav uygulamasında 2013 ile 2018 yılları arasında yapılan tüm ehliyet sınavlarının soruları yer almaktadır. Ehliyet E-Sınav uygulamasındaki geçmiş yıllara ait bu soruları çözerek e-sınava hazırlanabilirsiniz. Ehliyet Sınavına hazırlanırken ihtiyacınız olan tek uygulama.
Teorik sınava hazırlanırken kendinize bir takvim belirleyerek hedefler koymalısınız. 3 dersi aynı anda çalışmak yerine birer ay arayla tek tek çalışmalısınız. Eğer kursa gitmeyecekseniz, yardımcı kitaplar edinerek ve önceden çıkmış olan soruları çözerek deneyim kazanabilirsiniz.
Sürücüler, önlerinde giden araçları, kendi araçlarının km. cinsinden saatteki hızının en az yarısı kadar metre mesafesinden takip etmek zorundadırlar. Örneğin, 90 km./s hızla giden bir aracın öndeki aracı takip mesafesi 45m. dir.
Araç takip mesafesi aynı şeritte arka arkaya giden iki aracın arasındaki mesafeye deniyor. Seyir halinde iki aracın karayolu üzerinde belli bir mesafede ilerlemesi gerekiyor. Çünkü eğer iki araç arasındaki mesafe azalırsa araçların birbirini kontrol etme durumu da azalır.
Araç hızı düştükçe araçlar arasındaki takip mesafesi azalır. Bir başka deyişle takip mesafesi yaklaşık olarak aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu kadardır. Takip mesafesi hızın yarısı kadardır. Örneğin; 90 km hızla giden iki araç arasındaki mesafe 45 metre olmalıdır.
ELEKTRONİK SINAVA GEÇİLDİ! Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama da bundan sonra ki ehliyet sınavlarının elektronik sınav olarak yapılacağı belirtildi. Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak.
Yanar. Kursiyer sınav hakkını elde ettikten sonra sınavına girmek zorundadır. Eğer giremediyse hakkı yanar. Ancak sağlık raporu ile durumunu belgelerse hakkı yanmaz.
Normal teorik sınavlarda sınav süresi 60 dakikadır. Fakat e-sınav'da sınav süresi 45 dakikadır.
L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz.
25 Metre Geri Gitmek
Parkurda 25 metre geri gitme alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmalısınız. Aracı geri vitese alıp, direksiyon düz bir şekilde geri sürmelisiniz. 25 metre tamamlandığı zaman komisyon üyesi sizi uyaracaktır.
Direksiyon tam sol yönde çevrilir araç 45° döndükten sonra direksiyon 9-15 konumuna getirilir ve açı korunarak aracın bir öndeki araç ile hizası sağlanır; yani aracın ön kısmının girebilecek yeterli konuma sahip olması sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri