ELEKTRONİK SINAVA GEÇİLDİ! Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama da bundan sonra ki ehliyet sınavlarının elektronik sınav olarak yapılacağı belirtildi. Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak.
Toplamda ilk yardım sorusu 12 , trafik adabı sorusu 6, trafik sorusu 23 ve motor sorusu 9 adet olmak üzere 50 soru bulunmaktadır. E-sınavı ile merkezi ehliyet sınavı arasında soru sayısında değişiklik yoktur fakat E-sınavının süresi 45 dakikadır.
Sınav randevu saatinizden en az yarım saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulununuz. Sınav başladıktan sonra gelen hiçbir aday sınava alınmaz. Sınava gelirken yanınızda SINAVA GİRİŞ BELGESİ ile birlikte NÜFUS CÜZDANI, PASAPORT veya önceki sertifika türünden EHLİYET bulundurmayı unutmayınız.
3. Sınava girecek adaylar sınav başladıktan sonra geç kalan adaylar sınav salonuna alınmazlar. uçlu kurşun kalemden başka kalem kullanmayınız.
Sınava geç kalan aday sınava alınmaz ve başarısız sayılır. Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız.
İlgili 35 soru bulundu
Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş), şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır.
Sınava girerken yanınıza elektronik cihaz almayınız. Kimlik belgeniz mutlaka yanınızda olsun. Sınavdan en az yarım saat önce gireceğiniz binada hazır bulunmanız gerekir. E-sınav kılavuzuna göre sınava geç kalırsanız ve o sırada sizden önce çıkan bir aday olursa sınava alınmayacağınız belirtilmektedir.
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
Bunların 12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 tanesi motor ve 6 tanesi trafik adabı alanlarında oluyor. Ehliyet sınavını geçmek için en az 35 soruya doğru cevap verilmesi gerekiyor.
ELEKTRONİK SINAVA GEÇİLDİ! Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama da bundan sonra ki ehliyet sınavlarının elektronik sınav olarak yapılacağı belirtildi. Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
25 Metre Geri Gitmek
Parkurda 25 metre geri gitme alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmalısınız. Aracı geri vitese alıp, direksiyon düz bir şekilde geri sürmelisiniz. 25 metre tamamlandığı zaman komisyon üyesi sizi uyaracaktır.
L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz.
Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
Ehliyetini 4 ay sonunda geri alabilmen için de psikoteknik değerlendirme raporuna tabi tutulursun. Söz konusu raporda ilgili kişinin ehliyetini geri alabileceği belirtilirse sürücü belgesi 4. ayın sonunda geri alınır. Bir yıl içinde 3. kez 100 ceza puanını doldurursan da sürücü belgene süresiz olarak el konulur.
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
Geçmiş dönemde çıkan sorular ile sınava çalışmak oldukça yararlıdır. Ancak bunun öncesinde konu anlatımlarının okunması ve derslere düzenli olarak katılım gösterilmesi gereklidir.
Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz. Ehliyet fiyatları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
2023 Ehliyet Sınavı Ücreti ve Ehliyet Fiyatları
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
En çok soru sayısı Trafik bölümünden gelir. Trafik soruları ağırlıklı olarak trafik işaretlerinden gelir.
ÖSYM adayların özel eşyalarını emanet almamaktadır. Bu nedenle sınav merkezlerinde ve okul binalarında emanetçi bulunmamaktadır. Ancak sınav binalarının yakınlarındaki büfe, bakkal, kırtasiye ve benzeri işletmeler adayların özel eşyalarını belli bir ücret karşılığında emanet almaktadır.
Sınav günü adayı tanımada önemli rol oynayacak, fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır.
Sınavlara girmeden önce, “Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (isra suresi;80) okunmalıdır. Ardından sınav için sıraya oturduktan sonra ise, "Rabbi'şrah li Sadri ve yessir li emri,va'hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî." okunur.
Her araçta dörtlü ikaz lambalarını yakabilmek için özel bir buton bulunur. Bu buton genelde kırmızı üçgen renktedir. Butona basıldığında ön ve arkadaki 2'şer lamba aynı anda yanmaya başlar. Dörtlü lambaların çalışması için motorun çalışır durumda olması gerekmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri