“Ejder meyvesi bebeklere ne zaman verilir?” sorusu da merak edilen konular arasında. 12.ayında olan bebeğinizi ejder meyvesinin lezzetiyle tanıştırabilirsiniz.
On Aydan On İki Aylık Bebeğe
Ejder meyvesini bu yaş aralığında artık yavaş yavaş çocuğunuza tanıtabilirsiniz, ancak bebekleri beslemeden önce meyveyi püre haline getirmeniz veya öğütmeniz gerekir. Bu yaştan sonra Ejder Meyvesi bebekler için çok faydalıdır Antioksidanlar bakımından zengindir.
Ancak bebeğiniz için ilk 6 ay anne sütü çok önemlidir ve bu dönemde kesinlikle ek gıda verilmemelidir. Ejder meyvesi bebeklere ne zaman verilir sorusuna gelecek olursak; 10 aylıktan itibaren bebeğinize ejder meyvesi yedirebilirsiniz. Ancak bebeğinize ejder meyvesi yedirmeden önce ezmeli ve püre haline getirmelisiniz.
Ejder meyvesi hangi mevsimde yetişir? Gecenin Kraliçesi de denilen çiçek açma dönemi genel olarak Ejder Meyvesi (Pitaya)'nın yaşına göre ve yetiştirildiği lokasyona göre Mart-Nisan-Mayıs-Haziran zamanlarında olmaktadır.
Ejder Meyvesi Zararları
Çok az kişide alerjik reaksiyona neden olan bir meyvedir. Yine de ilk kez tüketirken tedbirli olmakta fayda vardır. Ejder meyvesinin alerjik reaksiyonları vücudumuzda kendisini geçici kaşıntı ve kızarıklıkla gösterir. Aşırı tüketilmesi durumunda ishal ve karın ağrısına sebep olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Ejder meyveleri yüksek lif içeriğine sahiptir, bu da bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur, sindirim kanalından düzgün geçişi kolaylaştırır, peristaltik hareketi uyarır ve sindirim sularının salınmasını indükler.
Ejder meyvesini sindirim için ideal kılan bir diğer özelliği ise yüksek lif içeriğine sahip olması. Lifli yapısı ile bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı oluyor, sindirim kanalından düzgün geçişi kolaylaştırıyor, kabızlık, kolorektal kanseri ve irritabl bağırsak sendromunun önlenmesine yardımcı oluyor.
Ejder meyvesi ekimi yapıldıktan sonra ağaçlar 30 ve 50 gün süre içinde meyve vermeye başlar. Ağaçlar yeterli bakımı gördükleri takdirde bir yıl içinde birçok kere meyve verebilirler.
Kaktüsgiller ailesinden bir bitkinin meyvesi olan pitaya ya da bilinen diğer bir adıyla ejder meyvesi, pembe, kalın ve farklı kabuğunun altında susama benzer siyah çekirdekleri olan beyaz ya da kırmızı bir meyve.
EkonomiEjder meyvesinin kilosu 80 TL!
Eğer ejder meyvesini aşırı şekilde tüketirsek vücuttaki sıvı oranı artarak kalbi tehlikeye atmış oluruz. Vücuttaki sindirim sistemini fazla çalıştıracağı için ishal ve karın ağrısı şikâyeti görülebilir. C vitamini açısından zengin olduğu için fazla tüketildiğinde bir takım rahatsızlıkları da beraberinde getirir.
Ejder meyvesi, Meksika ve Orta Amerika'ya özgü tropikal bir meyvedir. Tadı kivi ve armut karışımı gibidir. Pitaya, pitahaya ve çilekli armut gibi birçok isimle anılır.
B, C vitamini ve lif bakımından zengin bir meyvedir. İçeriğinde bulunan yüksek kalsiyum değeri sayesinde kemikleri güçlendirir ve kemik gelişimine yardımcı olur. Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.
Ejder Meyvesini Olası Riskleri
Bir de bu meyveyi tükettikten sonra idrar rengi kırmızımsı bir renge dönebilir. Meyve vücuttan tamamen atıldıktan sonra idrarınızın rengi normale dönecektir.
Siyah tohumlarıyla kalbe faydalı omega-3 ve omega-9 yağ asitleri içerir. Yaraların hızlı iyileşmesinde yardımcıdır. Yüksek lif oranı ile tokluk süresinin uzamasını sağlar. Zengin bir C vitamini kaynağıdır.
Karbonhidrat, lif ve protein bakımından zengin olan ejderha meyvesi, ortalama 1,5-2 ay buzdolabında saklanabilir ancak, maksimum 15 gün içinde tüketilmesi önerilir.
İsmine gelince, henüz ülkemizde yeni yeni bilinirliği arttığı için farklı kültürlerin etkisiyle pitaya, pitahaya, ejder meyvesi, çilek armudu, kaktüs meyvesi ya da dragon fruit olarak anılabiliyor. Pitaya bitkisinin hiç bir zararlısı olmadığı için zehirli tarım ilaçları ile mücadele gerektirmez.
Pitaya, bilimsel anlamda Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin (tatlı pitaya) olarak adlandırılan meyvesidir.
Ejder meyvesi hakkında bilmeniz gerekenler
İçeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor. Yüksek kalsiyum miktarı ile kemik gelişimine destek oluyor. Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan ejder meyvesi, yüksek tansiyon riskini önlüyor.
Ejder meyvesi, antioksidan bakımından zengindir. İç kısmı kiviye benzeyen bu meyve ülkemizde de tüketiliyor. Tropikal bir meyve olan ejder meyvesinin tüketirken dikkat edilmesi öneriliyor. Çünkü içeriğinde barındırdığı fruktozdan ötürü, aşırı tüketilmesi halinde kilo artışına neden olabilir.
Ejder meyvesi aynı zamanda bazı çeşitli toplumlarca çilek armudu gibi adlarla da anılmaktadır. Meksika ve Orta Amerika kökenli olan tropikal meyvenin tadı kivi ve armutun karışımına benzetiliyor.
Genellikle içi beyaz olan ejder meyvesine sıklıkla karşılaşmak mümkündür ancak içi kırmızı olan ejder meyvesini de rahatlıkla tüketebilir, aynı lezzeti alabilirsiniz. Ejder meyvesini ilk defa tüketecekseniz dış kısmındaki kabuğunu soyarak etli kısmını ayırabilir, çiğ şekilde yiyebilirsiniz.
Beyaz olanın tadı genel olarak tam olgunlaşmamış armut ve kiviye benzemektedir. Kırmızı olanı ise daha tatlı meyveler olan çilek, muz, kavun, şeftali ve kiviye benzemektedir ve çok lezzetlidir. Sarı olan diğer iki cinsten daha aroması yoğun ve farklı bir lezzeti vardır.
1. Yubari kral kavunu. Yetiştirildiği yer Japonya olan bu kavun türü neredeyse araba fiyatına satılıyor. Bu kavunun iki tanesi ise yaklaşık olarak 26 bin dolar.
Bağırsakları çalıştırır: Ejder meyvesi, bağırsaklardaki sağlıklı bakterilerin büyümesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir: Ejderha meyvesindeki C vitamini ve karotenoidler, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve beyaz kan hücrelerinizi hasardan koruyarak enfeksiyonu önleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri