Dış kabuk kısmı genelde pembedir ve iç et kısmı kırmızı, pembe ve mor olan farklı lezzetlerde bir çok daha farklı çeşitleri bulunmaktadır. İç et kısmı beyaz olup dış kabuk kısmı pembe ve sarı olan birçok çeşitler daha mevcuttur.
Beyaz ya da kırmızı diyoruz, çünkü pitayanın iç kısmının hangi renkte olacağı türünden türüne göre değişiklik gösteriyor.
Genellikle içi beyaz olan ejder meyvesine sıklıkla karşılaşmak mümkündür ancak içi kırmızı olan ejder meyvesini de rahatlıkla tüketebilir, aynı lezzeti alabilirsiniz. Ejder meyvesini ilk defa tüketecekseniz dış kısmındaki kabuğunu soyarak etli kısmını ayırabilir, çiğ şekilde yiyebilirsiniz.
Meyve olgunsa, kaşık sayesinde kabuğundan kolayca ayrılacaktır. Elde ettiğiniz beyaz etli kısmı, sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Ejder meyvesi, özellikle soğukken çok lezzetli bir meyvedir. Bu yüzden buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Ejder meyvesinin iç rengi nasıl anlaşılır? fazla tuketildiginde ishale neden olabilir. icinin rengine gore beyaz ve kirmizi olabilir. disinin rengi genellikle kirmizidir ama sari olanlari da vardir.
İlgili 20 soru bulundu
İçi kırmızı renkli olan ejder meyvesi kanser, kalp hastalığı ve düşük tansiyonla savaşan likopen içerir. Sindirime yardımcı olur.
Biraz içe doğru çöküyorsa muhtemelen olgunlaşmıştır. Çok fazla yumuşaksa fazla olgundur ve içi o kadar da iyi olmaz. Sertse yemeden önce birkaç gün beklet. Üzerinde koyu lekeler ve kahverengi kuru noktalar varsa veya dalları kuruysa alma.
-Meyve dış rengi pembe-kırmızı, iç rengi beyazdır. - Pitaya, tatlı, kremamsı ve çok güzel, sıradışı bir aromaya sahiptir. - Olgunlaşmış bir pitahaya meyvesi kavun ile kivi karışımı bir tada sahiptir.
Filiz genelde saçaklı uçları kırmızı cinslerde kırmızı beyaz cinslerde koyu yeşil olur. Tomurcuk ise kırmızılarda da beyaz cinslerde de sarımsı açık yeşil bir renkte ve nohut başı gibi olur biraz daha büyüdüğünde nohutu andırır.
Bitkiye verilecek tuzlu su kök bölgesinde tuz fazlalığına neden olarak bitkinin topraktan su ve besin almasında zorlanmasına ve “fizyolojik kuraklık” denen durumun ortaya çıkmasına yol açar. Oluşacak tuz stresi koşullarındaki bitkilerde enzim aktiviteleri ve zar geçirgenlikleri azalır.
Beyaz ve kırmızı olmak üzere iki çeşidi vardır. Meyve dış rengi olarak değil, iç rengi olarak ikiye ayrılır.
Dış kabuk kısmı genelde pembedir ve iç et kısmı kırmızı, pembe ve mor olan farklı lezzetlerde bir çok daha farklı çeşitleri bulunmaktadır. İç et kısmı beyaz olup dış kabuk kısmı pembe ve sarı olan birçok çeşitler daha mevcuttur.
Bunun sebebi bitkinin yetiştiği bölge, toprak, iklim, hava koşulları, kullanılan gübre ve cinsi gibi hususlardır. Tüm bu şartlara rağmen bitkinin beyazı, kırmızısı ve dışı sarı olanının aralarında aroma yoğunluğu bakımından farklılıkları vardır. Her yendiğinde de farklı bir tat ve his vermektedir.
İsmine gelince, henüz ülkemizde yeni yeni bilinirliği arttığı için farklı kültürlerin etkisiyle pitaya, pitahaya, ejder meyvesi, çilek armudu, kaktüs meyvesi ya da dragon fruit olarak anılabiliyor. Pitaya bitkisinin hiç bir zararlısı olmadığı için zehirli tarım ilaçları ile mücadele gerektirmez.
İç et kısmı beyaz, kırmızı, mor, pembe gibi renklerden oluşan muhteşem lezzetlere sahip bir çok çeşidi mevcuttur.
Ejder meyvesi fidanının kırmızı ve beyaz ejder meyvesi olmak üzere 2 çeşidi vardır. Ejder meyvesinin dışı pembe kabukludur.
Karbonhidrat, lif ve protein bakımından zengin olan ejderha meyvesi, ortalama 1,5-2 ay buzdolabında saklanabilir ancak, maksimum 15 gün içinde tüketilmesi önerilir. Ayrıca 7derecede %80 -%90 nemli bir ortamda muhafaza edilmesi tavsiye edilmektedir.
Kaktüsgiller ailesinden olan Pitaya (Ejder Meyvesi), pembe bir dış kabuğa, beyaz ya da pembe et yapısına sahiptir. Pitaya'nın (Ejder Meyvesi) meyve etinin hangi renkte olacağı türünden türüne göre değişiklik gösterir. Ejder meyvesi, sadece geceleri çiçek açar.
Güneydoğu Asya'nın eski zamanlara dayanan güzellik pratiklerinde de kendine yer bulan ejder meyvesinin, bir parça ezildikten sonra yüze uygulanması durumunda yaşlanmayı geciktirdiğine ve daha genç bir görünüm sağladığına inanılıyor. Ayrıca bu yöntem sivilce ve güneş yanığı gibi cilt sorunları için de oldukça etkili.
Ejder Meyvesinin Tadı Nasıldır? Ejderha meyvesi lezzet açısından hafif bir meyvedir. Taze ejderha meyvesinin tadı, kivi ile karıştırılmış armut lezzetini çağrıştırır. Diğer meyvelerle karıştırıldığında harika tadı olan lezzetli bir meyvedir.
Ejder meyvesi kabuğu kesinlikle yenememelidir. Eğer yenilirse, karın ağrısına neden olur. Kalp basıncını düşürerek yüksek tansiyon hastalığının önüne geçer. İçeriğinde bol miktarda bulunan likopen sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini büyük oranda azaltır.
Karbonhidrat, lif ve protein bakımından zengin olan ejderha meyvesi, ortalama 1,5-2 ay buzdolabında saklanabilir ancak, maksimum 15 gün içinde tüketilmesi önerilir. Ayrıca 7derecede %80 -%90 nemli bir ortamda muhafaza edilmesi tavsiye edilmektedir.
Ejder meyvesi neden çürür? Ejder Meyvesi Kök Çürümesi çok karşılaşılan bir sorundur. Aşırı sulama, taze-asitli hayvan gübresi, kökleri yiyen kurt, aşırı tuzlu toprak ya da aşırı gübre kullanımlarından kaynaklanabilen kök çürümesi ile karşılaşılmaktadır.
Doğru koşullarda saklanan bu meyveler buzdolabında 1.5-2 aya kadar dayanır. Kesilmiş ve kabuğu soyulmuş olanları ise hava almayan kilitli bir poşete koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Ejder meyveleri, derin dondurucuda yaklaşık 3 ay kadar muhafaza edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri