Ekmek kadayıfı veya kaymaklı saray ekmeği, Türk mutfağında yer alan, Afyonkarahisar kökenli bir tatlı.
Bir Diyarbakır tatlısı olan kadayıfın imalatını ilk kez Diyarbakırlı bir ermeni olan Ako adındaki bir şahıs yapmıştır. 1900 yıllarında ölmüştür. Kendisi tarafından yetiştirilen çıraklar, Diyarbakır kadayıfını bugüne kadar getirmişlerdir.
Afyonkarahisar'ın damak çatlatan tescilli lezzeti ekmek kadayıfının, ramazan ayının başlamasından sonra normal günlere oranla satışları arttı. Manda kaymağı ile servis edilen bu enfes tatlı, kentteki birçok kişi tarafından büyük ilgi görüyor.
Hanımdan Ekmek Kadayıfı 400 G+ Krema 80 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Vişneli Ekmek - Amasya
Diğer tarafta vişnenin üzerine iki su bardağı şeker ilave edilerek, fırından çıkan ekmekler kendi suyuyla pişirilir. Vişneler ve ekmekler soğuduktan sonra servis tabağına dizilir.
İlgili 45 soru bulundu
Pelte (Nevşehir yöresi)
Ekmek kadayıfı veya kaymaklı saray ekmeği, Türk mutfağında yer alan, Afyonkarahisar kökenli bir tatlı.
Kadayıf tatlısı Diyarbakır'daki Ermenilerin mahalli tatlısı olarak da bilinir. 18. yüzyıldan beri yapılagelen kadayıfın ilk kez Diyarbakırlı Ermeni olan Ako adlı kişi imalatını yapmıştır. 1900'lü yıllarında öldüğü söylenen Ako tarafından yetiştirilen çıraklar tarafından kadayıf tatlısı günümüze kadar yetiştirildi.
₺90,00 / 500 gr.
Mağaza stoklarıyla sınırlıdır. Ürünün stok, fiyat ve kampanya bilgisi teslimat bölgenize göre değişiklik gösterebilmektedir. Ekmek Kadayıfı, geniş gözenekli, mis kokulu hamuru ve lezzetine lezzet katan şerbeti ile tatlı sevenlerin vazgeçilmezlerindendir.
Arap Kadayıfı - Antalya
Antalya yöresinde çok sevilen ve tüketilen Arap kadayıfı Türkiye'nin bazı bölgelerinde “Taş kadayıf” ya da “Yassı kadayıf” olarak da bilinen bir tatlı türüdür. Arap kadayıfının yapımı hamurunun imal edilmesiyle başlar. Bu hamur irmikli un, sıcak su ve mayanın karıştırılmasıyla yapılır.
Ekmek kadayıfı Türk mutfağında bulunan şerbetli tatlılardandır. Arasındaki ceviz ve üzerindeki kaymak ile herkesin gönlüne taht kurmuştur. Ekmek kadayıfının kökeni Afyonkarahisar'a dayanmaktadır.
Kadayıf Hangi Yöreye Ait Bir Tatlıdır? Kadayıf da baklava gibi tescilli bir Türk tatlısıdır. Yöre olarak burma kadayıfı Güney Doğu Anadolu'da yer alan Diyarbakır ilimize aittir.
Ege Kadayıf. Ege Kadayıf 1970 yıllarında Sayın Ali Katrancı' nın çabalarıyla İzmir'de kurulmuştur.
Kadayıf dolması, Erzurum mutfağından Türkiye'ye yayılan bir tatlıdır.
Konya'da burma kadayıfı denilince akla gelen ilk marka olan Şark Kadayıfçısı Remzi Usta'nın hikayesini, bu lezzete adını vermiş olan Remzi Bural'dan dinledik.
Gurmecanlar on Instagram: “Karşızda Köfteci Yusuf 'un meşhur ekmek kadayıfı.. Bu gördünüz yarım porsiyon ve 3.5 TL.. Tam porsiyon söylemeyin bitiremezsiniz:))…”
Kadayıf yaparken mantık oldukça basit aslında, 1'e 1 ölçü hep en doğru sonucu veriyor. Örneğin 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker, 1 litre su gibi.
Burma kadayıf konusunda patent tartışmaları devam ederken, Diyarbakırlılar ata tatlısı olarak kabul ettikleri burma kadayıf için ülke geneline yayılmaya devam ediyor. 1986'dan beri hizmet veren 31 yıllık burma kadayıf markası Yaşar Usta, İstanbul'un sosyete mekanı olarak bilinen Şişli ilçesinde şube açtı.
Diyarbakır Burma Kadayıfı 30.10.2017 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Diyarbakır'ın geleneksel tatlısı "burma kadayıf"ın tescil edilmesi üretici ve vatandaşları sevindirdi.
Tek kat halinde dilimlediğiniz şerbetini içen ekmek kadayıfını kaymak ilavesi ile rulo şeklinde sardıktan sonra da ikram edebilirsiniz.Tatlıyı vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Günlük taze üretilen tel kadayıf fiyatı 16 TL' dir.
Eski adı Zümrüt Lokantası ama Mustafa Kemal Paşa'nın Afyon ziyaretinde bahtı açık anlamında adını ikbal olarak değiştirdiği işletme. Şu günlerde eski halini aratsa da İkbal İkbaldir… Artık büyük bir şirket olsa da, lokantanın yeri ayrıdır her zaman. Sade ve vişneli olmak üzere iki çeşit ekmek kadayıfı var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri