Kaygana, karalahana çorbası ve dolması, sarıkiraz kavurması, Trabzon yağı, Vakfıkebir ekmeği, minzi peyniri,hamsi, öğmeç, Trabzon pidesi, pepeçura, laz böreği, hamsikuşu, fasulye kavurması, mısır ekmeği ve daha onlarca farklı lezzet… Hepsi de Karadeniz yemekleri arasında birer vazgeçilmez.
Karadeniz'in meşhur yemekleri arsında neredeyse ilk sırayı alan kuymak herkes tarafından en iyi bilinen Karadeniz yemeği. Ancak yine de orjinaline uygun olarak bu yemeği yapmak oldukça zor. İyi bir kuymak yemeği yemek için Karadeniz gezisinde mutlaka yöresinde bu lezzeti tadın.
Karadeniz'in doğası, müziği ve insanları gibi yemekleri de kendine özeldir. Karadeniz'in coğrafi yapısı ve iklim şartları bu bölgeye has yiyeceklerin karakterini belirler. Mısır, fasulye, karalahana, yöresel otlar ve elbette hamsi bölge mutfağına imzasını atan lezzetler arasındadır.
Ağustos ayı Karadeniz turu için en ideal aydır, bu seneki iklim değişikliğinden dolayı Eylül ayının ortalarına kadar da bu süre sarkabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Herkesin merak ettiği bu 3200 km. 5. gece 6 gün süren biraz hızlandırılmış Karadeniz ve Batum turu maliyetime.
Ayder Yaylası geziniz sırasında yanınızda hırka, yağmurluk gibi kıyafetleri bulundurmanızda fayda var. Bunun yanı sıra yanınıza şemsiye de almalısınız.
Karadeniz Turu 2023 itibari ile çift kişilik oda kişi başı fiyat çeşitleri; 1600 TL ve altı Karadeniz Turları 1600 TL - 2450 TL arası Karadeniz Turları
Karadeniz bölgesinde seyahat etmek isteyenler ilk olarak Safranbolu'dan bu geziye başlayabilir. Yeni ve eski şehir olarak ikiye ayrılan ve muhteşem doğası ile karşınıza çıkan Safranbolu'nun tarihi evleri ve çarşısı meşhurdur.
Karadeniz kahvaltıları, diğer bölgelerin aksine içeriğinde kendine has birçok gıda barındırır. Mısır ekmeği ve mıhlama, bunlardan en önemlileridir. Kaygana, turşu kavurması, imansız peyniri, Trabzon ekmeği, tereyağı ise tadına doyamayacağınız diğer kahvaltı lezzetleridir.
Karadeniz denince akla gelen ilk ürün, büyük oranda fındık olmaktadır. Yağışın bol olduğu Doğu Karadeniz Bölgesi'nde fındığın yetiştirilme oranı oldukça fazladır. Ürün, özellikle Giresun, Ordu ve Trabzon'da yetiştirilmekle birlikte bölgede yaşayanların ihtiyaçları da fındık üretimiyle sağlanmaktadır.
Doğu Karadeniz'de Ağustos ayının sonunda neredeyse bütün sofralarda bulunan pepeçura, neredeyse Laz böreği kadar önemli bir yere sahiptir. Hafif mayhoş, hafif tatlı ve ferahlatıcı bir lezzettir. Laz böreği ve Hamsiköy sütlacı da, kuzeyin incisinin özgün tatlılarındandır.
Hasır bilezik ve telkâri usulü dokuma eşyalar, Şal, Sürmene çakısı, Bakır ibrikler, güğümler, süt tasları, kapaklı hamsi tavaları, maşrapalar, kapaklı sahanlar, tencereler ve mangallar.
Karadeniz'de Gezilecek Yerler Listesi
Karedeniz'de görülmesi gereken yerler denilince akla; Boztepe'si, Çifteköprü, Karaca Mağarası, Sera Gölü, Sümela Manastırı geliyor değil mi… Burnumuzda tütüyor vallahi. Gelin bu eşsiz yerleri yakından tanıyalım.
Karadeniz'i Karadeniz yapan şehirlerimizden Trabzon, listemizin ilk durağı. Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi ünlü mekanları ile hem yerli hem de yabancı turistleri çeken Trabzon, eşsiz manzaralara ve tertemiz bir havaya sahip.
En İyi Zaman : karadeniz bölgesi için en iyi dönem Haziran ve Ekim aylarıdır. Hem yaz yoğunluğu olmamış oluyor hem de hava olarak sizleri memnun ediyor. Bahsettiğimiz dönemlerde hava şartları gezmeniz için en elverişli zamandır.
Karadeniz Turu Planlaması
Başlıca Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya çıkışlı olmak üzere Türkiye'nin her yerinden katılabileceğiniz Uçaklı Karadeniz Yayla Turu coğrafi koşullar, ulaşım ve mevsim normalleri göz önünde bulundurularak Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında planlanmıştır.
Ayder Yaylası'na Giriş Ücretli Mi? Ayder Yaylası Kaçkar Milli Parkı içerinde yer almaktadır. Tüm milli parklarda olduğu gibi burada da misafirler giriş ücreti ödemek koşulu ile bu doğa harikasının tadını çıkartabilirler.
Yayladaki oteller ve kaplıcanın varlığı nedeniyle Ayder Yayları yılın her dönemi rahatlıkla ziyaret edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri