Ekmek kadayıfı tarifi püf noktaları nelerdir? Ekmek kadayıfını şerbetlerken kekin soğuk şerbetin ise ilk sıcağının çıkmış olması gerekmektedir. Ekmek kadayıfın arasına krema yapabileceğiniz gibi kaymak da koyabilirsiniz. Ekmek kadayıfın yanına dondurma da oldukça yakışacaktır.
Esnaf lokantalarının, mahallenin en ünlü pastanesinin vitrininde tam kıvamında kabarmış görüntüsüyle göz kırpar ekmek kadayıfları. Üzerine mutlaka kaymak veya dondurma konur, yumuşacık dokusuyla bütünleşince lezzetine lezzet katılır. Yemek sonu onla lezzetlenir.
Hazır aldığımız ekmek kadayıflarının içine ceviz koyup ağzını kapatıyoruz yumurtaya bulayıp kızartıyoruz kızardıktan sonra kaynatmış olduğumuz soğuk şerbetin içine atıyoruz ve sonra servis tabağına alıyoruz afiyet olsun.
Tüm şerbetli tatlılarda olduğu gibi, kadayıf tatlısı da buzdolabına konmamalıdır. Aksi takdirde kısa süre içinde şekerleşmeye başlayacaktır. Kadayıf tatlısının üzeri başka bir tepsi ile kapatılabilir veya örtü ile örtülebilir. Bu şekilde oda sıcaklığında veya fırının içinde saklamak mümkündür.
Ekmek kadayıfını ocağın üzerine alın. Karamelli şerbetin yarısını üzerine gezdirip dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte pişirin ve şerbetini çektikçe üzerine tekrar şerbet ilave ederek 45 dakika pişirin. Ekmek kadayıfını soğuyunca dilimleyip kaymakla servis yapın.
İlgili 31 soru bulundu
Ekmek kadayıfı veya kaymaklı saray ekmeği, Türk mutfağında yer alan, Afyonkarahisar kökenli bir tatlı.
Tabii ki Türkiye denince ilk akla gelen tatlı baklava. Anlatmaya gerek bile yok. Baklavanın Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü coğrafyanın genelinde zevke tüketildiğini de hatırlatalım.
Kadayıftan yapılan diğer bir tatlı çeşidi ise künefedir. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Arap ülkelerinde yaygın olan künefe tuzsuz peynir kullanılarak yapılır. Yassı kadayıf ve ekmek kadayıfı ise, isim benzerliğine karşın tel kadayıftan çok farklı birer tatlı çeşididir.
Hanımdan Ekmek Kadayıfı 400 G+ Krema 80 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
₺90,00 / 500 gr.
Ekmek kadayıfı Türk mutfağının önemli tatlılarından birisi, şüphesiz ekmek kadayıfı denilince akla gelen ilk yer Afyonkarahisar oluyor.
En mühim püf noktası ise tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması.
Şehir içi ve şehir dışından birçok misafirimiz oluyor. Bir, iki hafta önceden sipariş verenler oluyor. Ekmek kadayıfı 7 8 gün oda sıcaklığına dayanabilir. Eğer bekleme süresi 12 güne kadar çıkacaksa dolapta durmasını tavsiye ediyoruz.
Şerbetli tatlıları muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken en önemli detay oda sıcaklığıdır. Bu yüzden şerbetli tatlıların üzerini iyice kapattıktan sonra mutfağın yüksek bir yerinde ya da fırın içinde saklayabilirsiniz. Tıpkı reçel ve balda olduğu gibi şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır.
Bu sebeple onları mümkün olduğunca buzdolabında saklamalı ve en kısa zamanda (3 gün içinde) tüketmelisiniz.
Tatlınızın hamur olmasının en büyük sebeplerinden biri sıcak kadayıfa sıcak şerbet dökmektir. Bunu önlemek için soğuk şerbet ile sıcak tatlı birleştirilmelidir. Hamur olan tatlının görseli bozuk olur bu sebeple servis etmek istemeyebilirsiniz.
Yapım aşamaları çok kolay, en önemli püf noktası şerbet soğuk olmalı fırından çıkan tatlı ise ilk sıcağını 1-2 dakika atmalı. Böylece hamur olmayan çıtır çıtır bir tatlınız olur.
Geniş bir kaseye 1 adet yumurta kırıp, iyice çırpın. Ardından sardığınız kadayıfları yumurtaya hafifçe batırıp, bekletmeden kızgın ve bol yağ içinde nar gibi kızartın.
Karamelize olan şekerin üzerine su dökülür. Ardından şekerin tamamı tencereye dökülür. Şerbet 25 dakika kaynatılır. Ekmek kadayıfı, uygun bir tepsiye konulur.
Bayat Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır? Kurumuş ekmeği küçük dikdörtgenler şeklinde kesip, erimiş margarinle pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.
Tel kadayıfla yapılan Türk Mutfağının en sevilen lezzetleri; tepsi kadayıfı, kadayıf dolması, kadayıf tatlısı tarifleridir. Bu sebepten de tel kadayıf dendiğinde aklına sadece şerbetli kadayıf tatlısı gelenler pek de haksız sayılmazlar. Kadayıf, sadece su ve undan oluşan içeriği ile birçok tatlı tarifine eklenebilir.
"Deniz kadayıfı son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz bitkiler arasında yer alıyor. Deniz kadayıfı tek başına yemeklerde ve salatalarda tüketilebildiği gibi yağı da cilde ve saça uygulanabiliyor.
Ekmek kadayıfının yapımını özetlemek gerekirse, önce temel mayalı hamur tarifiyle küçük bir ekmek hazırlanıp pişiriliyor. Ardından ekmeğin kabuğu soyuluyor ve ekmek kurutulmak ve kızartılmak üzere tekrar fırınlanıyor.
"Kadayıfın coğrafi tescili bizleri gururlandırdı.Türkiye'de baklava denince Gaziantep akla geliyorsa, kadayıf denince Diyarbakır akla gelmelidir. Yıllardır bu memlekete kadayıf yapılıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri