Panko; Japonya mutfağında çok sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Kızartma için sıklıkla kullanılan bu tarif; Türkçe dilinde ekmek kırıntısı şeklinde belirtilmektedir.
Panko, aslında bir çeşit ekmek kırıntısıdır. Özellikle kızartma tariflerinin dış yüzeyinde kullanılan panko, tavuk, sebze, köfte ve et yemeklerinin panelenmesinde kullanılır. Önce yumurtaya bulanan besinler, daha sonra pankoya batırılarak çıtır bir hale getirilir.
Panko, Japon mutfağında “tonkatsu” gibi kızartma yemeklerinde kaplama olarak kullanılan bir çeşit çıtır ekmek kırıntısıdır. Batı mutfağında bulunan bir çok ekmek kırıntısından daha kıtır ve hafif bir yapısı vardır. Doria, Korokke ve Hambagu gibi daha bir çok uzak doğu yemeğinin yapımında kullanılır.
Japonya başta olmak üzere Asya'da afiyetle tüketilen ve çok beğenilen bir kızartma çeşididir. Panko Nasıl Yapılır? Beyaz ekmek ile birlikte yapılmaktadır. Panko tam tahıllı ekmek ya da çavdar ekmeği ile kolay bir şekilde yapılır.
İlgili 23 soru bulundu
Geleneksel bir Çin lezzeti olan Tassya Panko Ekmek Kırıntısı, çıtır çıtır lezzetiyle Migros Sanal Market'in yemek harçları reyonunda yer alıyor. Altın sarısı rengi ile genellikle schnitzel gibi et yemeklerinin üstünde kullanılan ürün, kendine has aromasıyla dikkat çekiyor.
Panko; Japonya mutfağında çok sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Kızartma için sıklıkla kullanılan bu tarif; Türkçe dilinde ekmek kırıntısı şeklinde belirtilmektedir. Japonya dahil tüm Asya kıtasında çok fazla tüketilen ve kızartmalarda çokça kullanılan malzeme olarak tanımlanabilir.
İçine badem unu, tuz, yumurta, zeytinyağı, ince doğranmış kırmızı biber ve dereotunu ekleyin. Hepsini iyice karıştırın. Yağlanmış cam tepsiye veya pişirme kağıdına dökün (serçe parmağı kalınlığında). 150 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Geceden bir kavonoza 100 gr un, 50 gr su(yaklaşık 4 yemek kaşığı kadar) ve parmağınızın ucu kadar maya ekleyip tahta kaşık ile homojen bir karışım olana kadar karıştırıyoruz. Kavonozun kapağını kilitlemeden üzerine kapatıyoruz. Oda sıcaklığında en az 12 saat kadar dinlendiriyoruz.
Geleneksel bir Çin lezzeti olan Tassya Panko Ekmek Kırıntısı, çıtır çıtır lezzetiyle Migros Sanal Market'in yemek harçları reyonunda yer alıyor.
Panko, geleneksel ekmek kırıntısı yerine kullanılabilir. Örneğin, şnitzel ve paneli sebzede pane harcı olarak, güveç ve lazanyada çıtır topping olarak kullanılabilir. Çorba, sos, köfte veya her türden hamur için yoğunlaştırıcı bir malzeme olarak kullanılabilir.
Geleneksel bir Çin lezzeti olan Siyah Panko Ekmek Kırıntısı, çıtır çıtır lezzetiyle, altın sarısı rengi ile genellikle yemeklerinin üstünde kullanılan pane tarzında bir üründür. Kendine has aromasıyla dikkat çeker. Fırın yemeklerinin üzerinde de çıtır doku sağlaması amacıyla kullanılır.
Sanitta Panko Ekmek Kırıntısı, taze ekmek kırıntılarından üretilmiştir. Kızartmalarda kullanıldığında tuzlu ve gevrek bir tat verir. Kupa Endüstriyel Gıda güvencesiyle Güney Kore'den ithal edilmektedir.
Kullanım Önerisi: Panelemek istediğiniz gıdayı, un, tuz ve baharata bulayıp çırpılmış yumurtanın içine batırabilir ve her tarafına Panko ekmek kırıntısı serpiştirebilirsiniz. Tava da ya da fritözde bol yağ içinde kızartarak muhteşem lezzetlere imzanızı atabilirsiniz. Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir.
BİOTAR PANKO Japon Ekmek Kırıntısı Sarı 1000 Gr YURİÇİ KARGO İLE GÖNDERİLMEKTEDİR. Et, balık, köfte veya sebzeleri kızartırken daha çıtır olması ve hoş görünmesi amacıyla kullanılan bu ekmek kırıntısı “Panko” ismi ile anılan Japon mutfağına özgü bir malzemedir.
Breadcrumb, Türkçe adıyla “sayfa işaretleri yolu”, kullanıcıların ve arama motoru botlarının sitemizde yer alan hiyerarşiyi anlamasına ve bu yapı çerçevesinde hareket etmesine yardımcı olan bağlantılar kümesine verilen isimdir. Alt kategorilerden oluşan bir sitenin daha hızlı gezilebilmesini sağlayan bir sistemdir.
Ciabatta, maya ve buğday unu ile yapılan İtalyan tipi bir beyaz ekmektir. İç kısımda çok sayıda hava boşlukları ve gevrek bir kabuk ile karakterizedir. İlk ciabatta, 1982 yılında Veronese değirmenci ve fırıncı Arnaldo Cavallari tarafından yapıldı.
İtalya'da ortaya çıkan ve pek çok ülkeye yayılan panini, içine lezzetli sebze, ot ve et ürünleri ilave edilerek tüketilen bir tür sandviç ekmeği olarak tanımlanabilir.
Brioche (briyoş diye okunuyor) ya da benim tabirimle Briohhşşş, yüksek miktarda yumurta ve tereyağı içeren bir Fransız ekmeği. Tarifteki miktarlarda tereyağı ve yumurta içeren her şeyin olacağı gibi baş döndürücü bir lezzete sahip.
100 birim un için, 61±2 birim su ve 1,5-2 birim tuz eklenerek 20-30 dakika yoğrulur. Kürtün Araköy Ekmeğinde yoğurma bir kez yapılır. Hamur yoğrulduktan sonra kitle fermantasyonu gerçekleştirilir. Ortam şartları fermantasyonda etkili olup, ortalama süre 4 saattir.
Hamur üç gün mayalanmaya bırakılır ve daha sonra büyük, gözleme benzeri bir disk şeklinde şekillendirilir. Genellikle bir tavada ateşte kızartılır, burada hamur sıcak tavaya değdiğinde ekmeğin süngerimsi dokusu gelişir ve içeride hava kabarcıkları oluşur.
Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de pişirilen ekmek, asırlık ekşi maya ile yoğruluyor. Ekmeğin mayası her defasında bir önceki ekmeğin hamurundan alınıyor. Uzun süre elle yoğrulan hamurdan hazırlanan ekmek, taş fırında odun ateşinde yaklaşık 2 saat pişiriliyor.
Allahu Teâlâ: “Öyleyse ekmeği ayakta ye Ya İbrahim” diye vahyeder. Hz. İbrahim ekmeği ayakta yemeye başlar. Fakat ekmek kırıntıları dökülmesin diye boynuna mendil bağlar böylece kırıklar mendile dökülür.
"Panko", Japonca "pan" (ekmek) ve "ko" (un) sözcüklerinden oluşur ve özel bir beyaz ekmekten yapılır. Kabuksuz, çok ince öğütülmüş ve kurutulmuş olduğu için geleneksel galeta unundan daha hafif ve daha havadar olan küçük mikro pullardır.
Grafiksel kontrol elemanı olan Breadcrumb (Ekmek Kırıntısı), bir sayfanın arayüzünde kolay gezinmeyi sağlayan bir çeşit gezinti menüsü. Bu tabir Hansel ve Gretel masalında iki kardeşin eve dönüş yolunu hatırlamak için yerlere serptiği ekmek kırıntılarından faydalanmalarına dayanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri