Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Ekmek ölçülü tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Ancak ekmeğin yanında bir de kalori oranı yüksek yiyecekler tüketirseniz, bu kilo almanızı sağlayacaktır. Günde 1 ince dilim ekmek tüketmeniz ve yanındaki yiyeceklere dikkat etmeniz kilo almanıza neden olmayacaktır.
Tam buğday ekmeği kolayca kilo almak için etkili bir besin kaynağıdır. Tam buğday ekmeği tükettiğiniz öğünleri, diğer tahıllarla karıştırmamaya özen gösterin.
Çok ekmek tüketmenin sağlığa zararları nelerdir? Fazla ekmek yemekle fazla karbonhidrat yani şeker alınmış olur, bu da pankreasın aşırı çalışarak insülin üretmesini tetikler. Aşırı insülin harcanmadığında şeker yağa dönüşüp depolanır. Yani çok ekmek yemek yağlandırır.
Çok fazla işlenmiş besin tüketiyorsunuz
Ekmek, bisküvi, cips, kraker gibi işlenmiş tahıllar ve şeker vücutta enflamasyona, enflamasyon da göbek bölgesinde yağlanmaya yol açar.
İlgili 20 soru bulundu
Su içmek kilo aldırmaz, aksine faydalıdır ve yeterli miktarda düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Suyun faydalarını sıralayacak olursak; İştah kontrolü sağlayarak kilo alımını engeller, kilo vermeye yardımcıdır. Vücut fonksiyonlarının düzenli bir şekilde, sekteye uğramadan çalışmasını sağlar.
Maydanoz, dereotu, tere, roka, taze nane, semiz otu, yeşil çay, ıhlamur, beyaz çay, hibiskus, karanfil gibi yağ yakıcı bitkiler sayesinde göbek eritmek, artık çok kolay. Çünkü bu bitkiler, vücuttaki fazla gaz, idrar, toksin ve suyu söktürüp karın şişkinliğini giderir, göbekteki fazla yağları yakar.
Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Bel ve karın bölgesindeki yağlanmadan yakınanlar dikkat! Hiç ekmek yememek ve öğün atlamak sanılanın aksine zayıflatmıyor; göbeğin büyümesine neden oluyor...
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kepek ekmeği, vücutta depolanmadan dışarı atılır. Bu sayede kilo almanıza neden olmaz. 1 dilim kepek ekmeği 54 kaloridir. Magnezyum, potasyum ve selenyum bakımından oldukça zengin olan keten tohumlu ekmek yüksek oranda lif içerir.
Karbonhidrat, kas gelişimi sağlamak için harcanan enerjinin vücuda yeniden kazandırılması ve bir tür yakıt olarak kullanılması için gereken besini sağlar. Tam tahıllı ve tam buğday ekmekleri sağlıklı karbonhidrat bakımından zengin gıdalardır. Bu nedenle yeterli miktarda ekmek tüketmek kas gelişimi için önemlidir.
Pirinç mi ekmek mi seçmeniz gerektiği beslenme hedeflerinize bağlıdır, çünkü pirinç daha fazla vitamin ve mineral içerir, ancak ekmekte kalori ve karbonhidrat daha düşüktür. Hangisini seçerseniz seçin, en iyi sağlık sonuçları için tam tahıllı versiyonu tercih edin.
Gıda İşleme Uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Ruhan Aşkın Uzel, her bireyin ekmek gereksiniminin farklı olduğunu belirterek, "Yetişkin bir kadın bireyin günlük ekmek gereksinimi günde 4- 6 dilim ekmek, yetişkin bir erkek bireyin günlük ekmek gereksinimi ise ortalama 6-10 dilim ekmek civarındadır” dedi.
Karbonhidratlı yiyeceklerin başında gelen ekmeği bırakarak ayda ortalama 4-5 kilo verebilirsiniz. İlk aşamada tümüyle ekmeği bırakmak yerine her öğünde sadece 1 dilim ekmek tüketilebilir. Ekmek yemeyi bırakmaya çalışırken gözden kaçabilen en önemli nokta ise ekmekteki karbonhidratın başka yiyecekten karşılanmasıdır.
Özellikle tam tahıllı ekmekler içerdikleri yoğun lif ve kepek nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahip. Aynı zamanda B grubu vitaminlerce de zengin olan sofraların olmazsa olmazı ekmeği sofranızdan eksik etmeyin.
Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz. Lahana, karnabahar, bürüksel lahanası, brokoli: Tüm bu sebzeler sağlıklıdır. Diyet dönemlerinde haşlanarak tüketilmeleri tavsiye edilir. Ayrıca zeytinyağlı şekilde tüketilmeleri halinde vücuda oldukça faydalıdırlar.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Vücudunuzun sindiriminde ve boşaltımında etkin rol oynayan su tüketimi, kilo vermeniz sırasında size büyük destek sağlar. Ancak uzmanlar tarafından, sadece su tüketerek kilo verme işleminin mümkün olmadığı belirtilir.
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
Bir hafta ekmek tüketilmediğinde vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat oranı azalır. Aynı zamanda karbonhidratsızlıktan deforme olan sinir sistemi; yorgunluk, stres ve sinirilik hali gibi sağlık sorunlarına neden olur. - Ekmek vücudun aynı zamanda şeker oranını dengeler. Şeker oranı düşen kişi tatlı krizleri yaşar.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri