Çözüm: Ekrana çok sert basmayın. Dahili bileşenlere zarar verebileceğinden cihazınızın ekranına ağır nesneler koymayın ve ekrana keskin ve sert nesnelerle dokunmaktan kaçının. Dalgalanma devam ediyorsa cihazınızın ekranında bir donanım sorunu olabilir.
Tabiki de çizebilir dikkatli olmak lazım.Ayrıca dokunmatik ekranlar tırnak ile değil parmak ile kullanmak için tasarlandı. Tabiki de çizebilir dikkatli olmak lazım.Ayrıca dokunmatik ekranlar tırnak ile değil parmak ile kullanmak için tasarlandı.
5- Telefonların pek çoğu artık tek parça halinde gelse de, içini açabildiğiniz bir telefona sahipseniz belli sürelerde bir cihazın içini temizleyin. Toz ve kir, parçaların verimli çalışmalarını engeller.
Markası ve modeli ne olursa olsun cep telefonlarının sahip olduğu ekranlar çarpma ya da düşme durumunda çatlayabilir veya daha da kötüsü kırılabilir. Bunun yaşanmaması için kırılmaz cam kullanımı oldukça önemlidir. Kırılmaz camlar darbeye ve yüksek sıcaklığa göre özel olarak tasarlanmıştır.
Peki, kırılmaz cam çıkarılıp tekrar takılır mı? Elbette bu mümkün ancak kırılmaz cam ile telefon arasında küçük bir toz zerresinin dahi kalmaması gerekiyor.
İlgili 42 soru bulundu
-Bir pamuğa diş macunu (taneciksiz ve beyazlatıcı olmayan) sıkıp cam yüzeye 10 saniye boyunca yuvarlak hareketlerle nazikçe uygulayın. -Mikrofiber beze veya pamuğa ince bir tabaka bitkisel yağ sürüp nazikçe birkaç saniye boyunca çizik yüzeyi silin. Aynı etkiyi vazelinle de elde edebilirsiniz.
Cevap "kesinlikle evet". Ama iyi bir ekran koruyucu almanız şart. Ekran koruyucuları, çiziklere ve çatlamalara karşı ekranın kendisi kadar açıklar, ancak ek bir güvenlik katmanı sunuyorlar. Ekranınız Gorilla Glass da olsa, bu çiziklere karşı sıfır risk demek değil.
Bebek pudrası telefonunuzda meydana gelen çiziklerin görünümünü hafifletecektir. Bunu için suyun içerisine bebek pudrası koyun ve erimesini sağlayın. Daha sonra ise telefon ekranınızı bu su ile silin. Zeytinyağı ya da evinizde olan herhangi bir yağ çeşidi ile ekranı silmeniz çiziklerin kaybolmasını sağlayacaktır.
Büyümez. İnternet & Teknoloji konusunda 722 cevap paylaştı.
Az miktarda diş macununu yumuşak bir bez ya da pamuklu kulak çubuğunun üzerine sürün. Diş macunlu bez ya da kulak çubuğunu, çizik görünmez olana dek ekrana dairesel şekilde sürün. Çiziğin görünmez olmasının ardından ekranınızı hafif nemli bir bezle silip, fazlalık diş macunlarını temizleyebilirsiniz.
Toz zerresinden bir şey olmaz.
Bu ürün gizlilik sağlamasının yanı sıra son derece sağlamdır. Cihazın ekranını dış etkenlere karşı korur. Telefonu yere düşürdüğünüzde cihazın yüzeyi kırılmaz ya da çatlamaz. Hayalet cam özellikleri sayesinde telefonlar hemen hemen hiç hasar almaz.
Satın almanız gereken ekran koruyucu aşırı güçlü olmamalıdır ve kırılmaya müsait bir teknoloji olmalıdır. Ekran koruyucu cam, esnek ve kırılgan olmadığında sert bir düşüşte arkasında ki cama zarar verebilir. Dolayısıyla kırılabilir ve zarar görebilir bir yapıda olması gerekiyor.
Akıllı telefon ekranında çeşitli faktörlerden kaynaklı yeşil çizgiler oluşabilir. Yaygın nedenlerin arasında ekran filmi bağlantısının kopmuş olması, ekranın hasar alması veya işletim sistemi kaynaklı hatalar bulunur.
En kötü çiziklerde ekranın değişmesi gerekebilirken hafif-orta çizikler evde halledilebilir. Bir telefon ekranındaki çizikleri gidermek için diş macunu (ekran plastikse) ya da cam cilasıyla (ekran camsa) cilalamayı deneyebilirsin. Problemin icabına baktıktan sonra ilerideki çizikleri önlemek için de önlemler almalısın.
Telefon ekranındaki çizikler konusunda en çok bilinen yöntem karbonat veya pudra ile temizlemedir.
Hayalet ekran koruyucular cep telefonlarına herhangi bir zarar vermemekte aksine oldukça koruma sağlamaktadır. UV ekran koruyucu zararları minimuma indirmektedir. Bu nedenle gönül rahatlığı ile tercih edilebilmektedirler.
Bunun için kullanabileceğiniz hayalet mat cam dışarıdan fark edilmez fakat 45 derece açıdan işlemlerin görünmesini önler. Bu karanlık açı markanın sunduğu ürüne göre değişiklik gösterebilir. İhtiyacınıza bağlı olarak 28 derece geniş açı tercih etme hakkına sahipsiniz.
Bu ekran koruyucuyu onlardan ayıran en önemli özelliği hem dayanıklılığı hem de 28 dereceden itibaren ekranınızı görememeleridir. Sıradan hayalet ekran koruyucular 45 derecen itibaren ekranı karartmaya başlarken bu koruyucu 28 dereceden itibaren ekranınızı karartır ve yanınızda dahi olsalar ekran içeriğiniz göremezler.
Bu nedenle öncelikle cihazın ekran bölümünü korumanız gerekir. Bu görevi başarılı bir şekilde yerine getiren ekran koruyucuları tercih edebilirsiniz. Ekran koruyucuların telefona zarar vermediğini, aksine telefona gelecek olası zararlardan koruduğunu bilmeniz gerekir.
Peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı veya kağıttan yapılmış diğer ürünler de ekran temizliği için tercih ediliyor. Oysa bu ürünler ekranı çizebiliyor. Elektronik ekran temizliğinde, gözlük kutuları ile birlikte verilen mikrofiber yapıdaki bezleri kullanmak gerekiyor.
Normalde yüzeyleri temizlemek için kullanılan alkol oranı 65 derecenin üzerinde olan temizleyicilerin virüsü etkisiz hale getirdiği biliniyor. Öte yandan virüsü öldürebilecek güçte çözeltiler, telefonun ekranına zarar vererek parmak izi algılama özelliklerini zayıflatabilme riski barındırıyor.
4- Kılcal Çizikler
Boya yüzeyindeki dairesel çiziklere kılcal çizikler denmektedir. Bu tür çiziklerin parmak ucuyla hissedilmesi hatta gözle görülmesi bile oldukça zor olmaktadır. Ancak gün ışığında belli olan kılcal çizikler mat bir görünüme neden olur.
Çatlaklar, Çizikler veya Kırık cam
Genel olarak çatlak veya kırık cam, kazayla oluşan hasar olarak kabul edilir ve standart garanti kapsamında değildir. Şekil 1: Çiziklere sahip bir ekran paneli örneği.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri