Ekspertiz raporu için nasıl başvurulur? Ticaret/Sanayi Odası Internet adreslerininden temin edilen ekspertiz raporu talep formu ile söz konusu formda istenen evrak ile birlikte Ticari Belgelendirme Koordinatörlüğü'ne başvurulur.
Ekspertiz raporunu hazırlayan kişiler konut değerleme uzmanları veya gayrimenkul değerleme uzmanlarıdır. Bu hizmeti özel olarak gayrimenkul değerleme şirketleri verir. Bu rapor, evin tüm özelliklerini detaylı bir şekilde içerir.
Aracına ilişkin hasar ekspertiz raporunu www.sbm.org.tr adresine girebilir, ilgili alanlara T.C. kimlik numarası, hasara uğrayan aracın plakası ve hasar tarihini girerek alabilirsin. Hasar tarihini hatırlamıyorsan plaka bilgin ile SBM'ye SMS göndererek hasar raporunu görüntüleyebilirsin.
İkinci El Araba Satışlarında Ekspertiz Raporu ve Satış Yetkisi. Yönetmelik kapsamında, otoekspertiz raporunun bir kopyasının notere ibraz edilmesi gerekiyor. 8 yaşın veya 160 bin kilometrenin üzerindeki ikinci el araba satışları ise rapor zorunluluğundan muaf tutuluyor.
İlgili 23 soru bulundu
Bu tür bir işlem için ekspertiz ücret tarifesi 626,13 TL'den az ve 6.261,32 TL'den fazla olmamak üzere tespit edilen hasar tutarının %1'i olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bu hizmetlerin yanı sıra değer kaybı için 375,69 TL, kaza tespit tutanağı tanzim ücreti için de 676,23 TL olarak belirleniyor.
Yani aracın oto ekspertize girmesini isteyen taraf oto ekspertiz ücretini ödemekle yükümlüdür.
Eski Ekspertiz Raporunuza Erişin
Rapor sorgulama ekranından (https://otorapor.com/Arac/Rapor) eski ekspertiz raporunuza ulaşabilir, satın almayı düşündüğünüz araç daha önce otoraporlandıysa bu aracın eski ekspertiz raporunu sorgulayabilirsiniz. Sorgulama sonucunda aracın raporunu dijital olarak saklayabilirsiniz.
Ekspertiz raporunun hazırlanması ve bankaya teslim edilmesi için en az 2 iş günü geçmesi gerekmektedir.
Yanlış bir kullanım olsa da “eksper raporu” ya da “exper raporu” olarak da bilinen ekspertiz raporu, alım ve satım işlemlerinden önceki aşamada hasar tespitini ve mallara biçilen değeri, alanında uzman kişiler tarafından yapılan incelemeler sonucunda ortaya koyan bir belgedir.
Sigorta Eksperleri - Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK)
Belirtmemiz gerekir ki araçta ekspertiz raporunda yer almayan bir ayıp ortaya çıkarsa satıcı ve. ekspertiz bundan müteselsil sorumlu olur. Bunun anlamı şudur, alıcı ekspertiz raporunu hatalı veya yanlış düzenleyen ekspere veya satıcıya başvurabilir yahut her ikisine birden başvurabilir.
Faturanın tasdik edilmemesi durumunda sadece tetkik ücreti alınır. *Bu ücret 1.341,45.-TL den az, 6.707,25.-TL'den fazla olmamaktadır. Faturanın KDV'siz tutarı üzerinden hesaplanır. Piyasadan araştırma ya da komite kararı dışında eksper marifetiyle onaylanması durumunda özel imalat koşulları uygulanır.
Yanlış bir ekspertiz raporu verilmişse o bedeli ekspertiz firmasından tahsil edebiliriz. Bunun da yöntemi 10 bin 390 liralık alacağa kadar Tüketici Hakem Heyetine başvurmak, üzerinde de Tüketici Mahkemelerine başvurmaktır.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca yayımlanan “Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği” uyarınca tüketicinin talep etmesi halinde varsa konuta ilişkin ekspertiz raporunun bir örneğinin tüketiciye verilmesi gerekiyor.
MADDE 5 – (1) Sigorta eksperi, sigortacı, sigortalı veya sigorta ettiren ya da sigorta sözleşmesinden menfaat sağlayan kişiler tarafından atanabilir. (2) Müsteşarlık, eksper atamalarının güvenli ve bizatihi ilgili kişi tarafından yapılmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır.
Ekspertiz raporunun hazırlanması ve bankaya teslim edilmesi için en az 2 iş günü geçmesi gerekmektedir. Konut kredisi işlemleri dahilinde son aşama ise ön onay ve ekspertiz sürecinin hemen ardından kredi talebinin yasal olarak onaylanması gelmektedir.
Ekspertiz raporu, evinizin gerçek değerini belirlemek için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla hazırlanan bir tür analizdir. Bu değer belirlenirken konutun konumu, çevresindeki konutların değeri, büyüklüğü, yaşı ve eğer henüz proje aşamasındaysa inşaatın yüzde kaçının tamamlandığı gibi etkenlere bakılmaktadır.
Konut Ekspertiz Raporu Kaç Günde Çıkar? Konut kredisi başvurusunun ardından ilgili banka ekspertiz şirketinden değerleme raporu talep eder. Bu talep aynı gün içinde ilgili kuruluşlardan birine iletilir. Konutlar için ekspertiz raporu tamamlama süresi 2 iş gününden fazla sürmez.
Sağlık kurulu raporu sorgulama öncesinde alınan kurul raporlarına elektronik ortamda ulaşabilmek için gerçekleştirilen bir işlemdir. E-devlet platformu olan turkiye.gov.tr üzerinden ilgili raporlara ulaşmak mümkündür. Raporlar özel ya da devlet hastanelerinden alınabilmektedir.
Kusur oranına itiraz nasıl yapılır? Kusur oranına itirazda eğer iki tarafında sigorta şirketleri aynı ise 5 iş günü içinde SBM ye başvurarak, sigorta şirketleri farklı ise Sigorta Tahkim komisyonuna, Trafik Mahkemesien ya da Asliye Hukuk mahkemelerine başvuru ile yapılır.
Kaza ekspertiz raporu, bir trafik kazası sonucunda aracın hasarının tespiti ve onarım maliyetlerinin belirlenmesi amacıyla uzman bir ekspertiz tarafından hazırlanan resmi bir rapordur. Bu rapor, kazaya karışan aracın mevcut durumu, hasarın büyüklüğü, onarım maliyetleri ve diğer teknik detaylar hakkında bilgi içerir.
Noterlerin, satış sırasında ekspertiz raporundaki kilometre bilgisine satış sözleşmesinde yer verme, satış sırasında notere ekspertiz raporu ibraz edilmemesi durumunda ise alıcı ve satıcının taşıtın kilometre bilgisine ilişkin beyanına yer verme yükümlülüğü olacak.
Ekspertiz raporu, araca ekspertiz yaptırılmasını talep eden ve ekspertiz ücretini ödeyen tarafa aittir. Alıcı ekspertiz ücretini ödediyse raporun sahibi olacaktır. Ancak ekspertiz ücretini alıcının ödemediği durumlarda araç sahibi ekspertiz raporunu teslim alabilir.
Ziraat Bankası şube veznelerine MKK GABİM ödemesi olduğunu belirterek, TCK / Tahakkuk no / Vergi no bilgilerinizi vererek tahakkuk eden ödemeyi yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri