Sıfır Daireye Elektrik Aboneliği Açtırma Ancak başkası adına elektrik aboneliği yapılması durumunda kişiye ait noterden onaylı vekalet gerekmektedir. Onaylanan başvuru için dağıtım bağlantı anlaşması ve 2022 yılı için ilk abonelik ücreti olan 349,5 TL ödeme yapılır.
Abonelik iptali, abonenin kendi başvurusu ile gerçekleştirilebilir. Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde elektrik işlemleri yapabileceğine dair ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ıslak imzalı yetki belgesi ile başvuru yapılabilir.
Kullanılan elektriğin, tüketenden başkasının ismi ile aboneliğinin bulunması halinde elektrik aboneliğinin tüketen kişinin üzerine alınması gerekir. Ayrıca bir tüketiciye ait elektrik aboneliğinin, bir başkasına devredilmesi işlemi ile aynıdır.
Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde abonelik (ya da sözleşme) sonlandırma ya da fesih yetkisini içeren ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ ıslak imzalı yetki belgesi ile vekil veya yetkili kişi de başvuru yapılabilir.
İlgili 36 soru bulundu
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 21 elektrik görevli tedarik şirketlerinin serbest olmayan tüketiciler ile son kaynak tedariki kapsamındaki tüketicilere sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Kira kontratı yok ise kira kontratından dolayı mal sahibi ile aralarında çıkabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğuna dair yazılı beyan ile birlikte ikametgah senedi Güvence bedeli ve damga vergisi tahsil edilir.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Kendi eviniz ya da kiralık daire olması fark etmeksizin konutlar için deprem sigortası yaptırılması gerekmektedir. Doğalgaz, elektrik ve su abonelikleri sırasında DASK talep edilmektedir. Bu nedenle DASK olmadan söz konusu abonelik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün değildir.
Kira kontratı veya Tapu Belgesi aslı ve fotokopisi ile sunulmalıdır. 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu uyarınca abonelik işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız gerekmektedir.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor.
Ev sahibi olanlar bulundukları şehirde elektrik dağıtımını yapan kuruma kimlik belgesi, tapu belgesi ve eski fatura örneği ile giderek işlemleri tamamlayabilir. Aynı şekilde kiracılar da söz konusu kuruma giderek, kira kontratı, zorunlu deprem sigortası (DASK) ve kimlik belgesini göstererek aboneliği üzerine alabilir.
Bu maddeye göre; İmar yerleşim alanında 24 saat içerisinde, İmar yerleşim alanı dışında 48 saat içerisinde, elektriğiniz açılır.
Kural olarak abonelik sözleşmesi kimin adına ise elektrik tüketim bedellerinden o şahıs sorumludur. Yeni abonelik talep edenden eski abonenin borçları talep edilemez.
Abone olmak istenilen yer ve evraklar kontrol edilir. Abonelik sözleşmesi SMS/e-posta ile iletilir ve tek tıkla onaylanır. Güvence bedeli tahsil edilir. 2 gün içinde elektriği açılır.
İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
Bu suçun soruşturması ve kovuşturulması kiracının şikâyeti ile olacaktır. Özel Hukuk kapsamında ev sahibinin bu eylemi kiracıya maddi ve manevi tazminat davası açma hakkı tanımaktadır. Çünkü kiracı, yeni bir su aboneliği için güvence bedeli veya farklı isimler altında masraflar yapacaktır.
İskansız ve Kaçak Geçici Elektrik Aboneliği. 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 11. maddesine göre 1/7/2022 tarihine kadar (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara elektrik ve su aboneliği alınabilecektir.
Çağrı Merkezi üzerinden işlem yapmak istiyorsanız 444 4 372'yi arayabilirsiniz. Ayrıldığınız evinize ait güvence bedelinizi size iade edebilmemiz için kendi adınıza ait vadesiz hesap numaranızı (IBAN), Müşteri Hizmetleri Temsilcimize ya da 444 4 372'ye bildirin.
Sisteme giriş seçeneklerinden birini seçip e-Devlet'e girin. Abonelik işleminin yapılacağı şehri seçin. Açılan sayfada size hizmet edecek firmayı seçtikten sonra “Yeni Abonelik Başvurusu ve Takibi” sekmesini seçerek yeni başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Kira sözleşmesinin yazılı olması şart değildir. Yazılı kira sözleşmesi olmasa da kiracı evden çıkartılabilir.
Bununla beraber daha önce abonelik işlemi yapılmış bir kiralık daireye taşınacaksanız abonelik işlemleri için gerekli belgeler genel olarak şu şekildedir; Nüfus kağıdı, Kira sözleşmesi, tapu belgesi vb. mülkiyet sahipliği gösteren belge.
E-Devlet Üzerinden Elektrik Aboneliği Nasıl Yapılır? E-devlet üzerinden elektrik aboneliği için ilk önce T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapın. Daha sonra bölgenin elektrik şirketinin ismini yazarak bireysel abonelik başvurusu bölümüne sonra yeni başvuru kısmına tıklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri