Öğrenciler, elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde, elektrik devrelerinin tasarımı, elektronik cihaz tasarımı, bilgisayar sistemlerinin tasarımı gibi konuları öğrenirler. Ayrıca, bu bölümde öğrenciler, elektrik enerjisi üretim teknikleri, elektrik dağıtım sistemlerinin tasarımı gibi konuları da öğrenirler.
Elektrik Mühendisliği Bölümü
Ayrıca Elektrik Mühendisliği; Elektronik, Haberleşme, Bilgisayar ve Makine mühendisliği konularının bir kısmının uygulama alanı niteliğinde disiplinler arası ortak bir platform oluşturmaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
Bu bölümden mezun olanlar; hizmet, sanayi ve enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalarda tekniker olarak çalışabilir. Endüstriyel ürünlerin imal edildiği fabrikaların verdiği iş ilanlarına başvuru gerçekleştirilebilir.
Elektronik Teknolojisi 2 yıllık ne iş yapar sorusu için öncelikle mezunların elektronik teknikeri ve elektronik teknolojisi teknikeri unvanını kazandıkları belirtilebilir. Elektronik teknikeri, her türlü elektronik cihazın üretiminde görev alır. Ayrıca bu elektronik ürünlerin ilgili satış departmanlarında çalışabilir.
eleman.net verilerine göre, Elektrik Elektronik Teknikeri 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Elektrik Elektronik Teknikeri , Ocak 2023 yılında ortalama 15.180 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.372 TL maaş alıyordu.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 283,80633, en yüksek 545,04138'dir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 298210, en yüksek 426'dır.
1944 yılında Yüksek Mühendis Okulu'nun İstanbul Teknik Üniversitesi'ne dönüştürülmesi sırasında Elektrik Şubesi olan fakültenin ismi, Elektrik Fakültesi'ne dönüştürülmüştür. 1983 yılında fakültenin adı Elektrik-Elektronik Fakültesi olarak değiştirilmiştir.
Elektrik/Elektronik Mühendisliği Bölümü sayısal puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Elektrik Mühendisi 2023 yılında ortalama 28.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Elektrik Mühendisi , Ocak 2023 yılında ortalama 22.880 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 14.036 TL maaş alıyordu.
Elektrik teknisyeni, elektrik sistemleri ile ekipmanların arıza tespitini yapmak ve elektrik donanımlarının kontrol, bakım veya onarımını sağlamaktan sorumludur. Bina, ticari kuruluş, fabrika ve benzeri mekanlarda bulunan elektrik tesisatı ve elektrikli ekipmanların kurulumunu gerçekleştirir .
Elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliğine göre daha geniş bir alandır. Elektrik mühendisi, elektronik mühendisinden farklı olarak güç sistemleri ve iletişim gibi farklı alanları da kapsar. Elektronik mühendisliği ise daha çok elektronik cihazların tasarımı ve iyileştirilmesine odaklıdır.
Elektrik mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Elektrik Mühendisliği , üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Elektronik Teknikeri Ne Demek? Elektronik teknikeri, çeşitli elektronik sistemleri veya cihazları test etmek ve onarmakla sorumludur. Elektronik malzeme üretim şirketleri, bilgisayar firmaları, telekomünikasyon şirketleri, kamu kurumları ve elektrik mühendisliği firmalarında istihdam edilebilir.
Üniversite Sayısı: Elektrik bölümü toplam 94 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği; elektrik, elektronik ve elektromanyetizma üzerine çalışan ve bunları kullanarak çeşitli donanım ve sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesi ile ilgilenen kapsamlı bir mühendislik disiplinidir.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra Mühendis maaşı 21.295 liradan 33.122 liraya yükselmiş oldu.
eleman.net verilerine göre, Tekniker 2023 yılında ortalama 17.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Tekniker , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Elektronik teknolojisi bölümü iki yıllık bir ön lisans programıdır.
“Elektronik teknikeri nerede çalışır?” sorusuna göre tamir edilecek cihazların ve kullanılan aletlerin türü değişebilir. Elektronik üretim, telekomünikasyon ve bilgisayar şirketlerinde özel sektörde iş bulma imkanı vardır. Kamu kurumlarında da kadrolu ve sözleşmeli çalışabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri