444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilir, daha önceki faturanızın üzerinde bulunan 10 haneli Sözleşme Hesap No ile borç sorgulamanızı yapabilirsiniz.
Nerede olursanız olun faturanız kaybolmadan size dijital olarak iletilsin isterseniz, Enerjisa Mobil uygulamamızdan, Enerjisa Online Hizmetler Merkezi'mizden veya 444 4 372 numaralı Çağrı Merkezi'mizden dijital faturaya geçiş talebinde bulunabilirsiniz.
www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra Firmalar > Elektrik > Şehir sekmelerini takip ederek hizmetlerimizden faydalanmaya başlayabilirsiniz.
Faturanızın üzerinde bulunan Abone numarasını yazarak Hesap Numaranızı öğrenebilirsiniz.
E-Devlet'e T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra elektrik şirketinizin adı ile birlikte elektrik faturası borç sorgulama yazarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda buradan fatura ödeme işlemlerinizi de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
İster e-devlet üzerinden isterse bağlı bulunduğunuz il ve ilçedeki dağıtım şirketlerinin internet sitelerinden faturanızı sorgulamanız mümkün. Elinizde abone numaranız olduğu sürece elektrik faturanızı sorgulayıp, elektrik faturası tutarınızı öğrenmeniz çok kolay.
e-Arşiv fatura sorgulama işlemini, efatura.gov.tr adresine gidip fatura numarası veya firma adını girerek hızlıca yapabilirsiniz. e-Arşiv fatura sorgulama işlemi sırasında paylaşılmasını istemediğiniz bilgilerin gizli kalmasını sağlayabilirsiniz.
Aşağıdaki alana faturanızın sol üst kısmında yer alan 8 ile başlayan 12 haneli sözleşme hesap numaranızı girerek tesisat numaranızı hızlıca sorgulayabilirsiniz.
Faturanızı kaybetseniz dahi, önceki dönem faturalarınızın üzerinde yer alan sözleşme hesap numaranız ile birlikte Enerjisa İşlem Merkezlerinden, PTT şubelerinden veya online kanallarımız olan Online Hizmetler Merkezimizden, Enerjisa Mobil, e-Devlet ve Tek Tıkla Öde bağlantısı üzerinden ödeme yapabilirsiniz.
Elektrik müşteri numarasını her tedarikçi, tesisat numarası, abone numarası gibi farklı bir şekilde adlandırabilir. Ancak her şekilde bu numara, tüketiciye ait olan elektrik aboneliğini ifade eder. Abonelik kapatılıncaya kadar da abonelik ile ilgili işlemlerin tamamı bu numara üzerinden gerçekleştirilir.
Müşteri Bilgileri. Fatura No: Faturanın kesildiği anda sistemin verdiği ve ilgili fatura koduna ait olan mali seri numaradır. Sözleşme No: Her bir aboneliğe özel olarak verilen abonelik numarasıdır. Tesisat No Tekil Kod: Aboneliğin hangi tarifeye tabi olduğunu gösteren alandır.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz.
Kullanıcılar, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB e-Arşiv portal'e giriş yaptıktan sonra “Adıma Düzenlenen Belgeler” bölümünden çeşitli filtrelemeleri yaparak kendilerine düzenlenen e-Arşiv faturaların listesini görebilmektedir.
Mükellefler e-Fatura resmi sitesinden(efatura.gov.tr) VKN veya TC kimlik numaralarını girerek e-Fatura sorgulama işlemini yapabilir. E-Arşiv sorgulama için ise e-Fatura resmi sitesine(efatura.gov.tr) girerek fatura numarası veya firma adıyla işlem yapabilirsiniz.
Faturayı düzenleyenin adı, varsa şirket unvanı, iş adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarası Alıcının (müşterinin) adı, ticaret unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarası Malın ve hizmetin türü, miktarı, birim fiyatı ve tutarı
Evet; elektronik ortamda aldığınız faturanın, daha önce adresinize gelen kâğıt faturadan herhangi bir farkı bulunmamaktadır. E-Posta ya da SMS olarak aldığınız faturanın çıktısı da asıl fatura yerine geçmektedir.
Kullanılmış olan kaybolan fatura durumunda mahkemeye başvurulması gerekir. Kayıp belgelerin geçersiz olduğuna dair bir evrak ve zayi belgesi talep edilir ve vergi dairesine başvuru yapılır.
Ne yapabilirim? Öncelikle faturanızın basılıp basılmadığını kontrol etmelisiniz. Online Hizmetler Merkezi veya Enerjisa Mobil uygulamamızdan giriş yapabilir ve 'Faturalarım' sekmesinden en son faturanızı görüntüleyebilirsiniz.
e-DEVLET ile ÖDEME
e-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra arama alanına 'Borç Bilgileri Sorgulama ve Borç Ödeme' yazarak ödeme menüsüne kolayca ulaşabilirsiniz. Ödeme yapacağınız şirketi seçerek borçlarınızı görüntüleyebilir ve ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.
Tekil kod niteliğindeki tesisat numarası görevli tedarik şirketinin faturasında yer almaktadır. Tekil no, sisteme kayıt sırasına göre lokasyonlara atanan ve aboneye veya sayaca bağlı değişimlerden etkilenmeyerek sabit olarak kullanılan TR ile başlayan numaradır.
Elektrik sayaç numarası, dairelerin girişinde yer alan sayaç makinesinin üzerinde barkod halinde bulunur.
Fatura adresi, KDV Bilgi Değişim Sistemine (VIES) veya Ticaret Odasına kayıtlı resmi şirket adresidir. Fatura adresi faturada görünür ve bir posta adresi belirtmediğiniz sürece faturanızın basılı kopyasını normal posta yoluyla göndereceğimiz adrestir.
Fatura sorgulama işleminde faturanın güncel durumuna ilişkin bilgilere ulaşılabilir. Böylece ilgili faturanın geçerli olup olmadığı bilgisi anlık olarak görüntülenebilir. Geçersiz faturaların reddine ilişkin bilgiler fatura sorgulama sisteminde yer alır.
Bu nedenle faturanın düzenlenmesinde fatura bedelinin kimin tarafından ödendiği hususu önemli olmayıp, faturanın malı satın alan veya kendisine iş yapılan gerçek veya tüzel kişi adına düzenlenmesi gerekmektedir.
e-Arşiv Fatura ve e-Fatura gibi elektronik belgelerin sorgulanması için de ebelge.gib.gov.tr web sitesi kullanılabilir. Bu web sitesi üzerinden herhangi bir e-Fatura elektronik belgesini sorgulamak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri