Elektrik mühendisi; elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinin tasarlanması, korunması, projelendirilmesi ve kontrol edilmesi üzerine çalışır. Elektrik üreten cihazın, elektrik dağıtımında kullanılan araç ve diğer teçhizatların üretiminde gerekli hesaplama ve kalite kontrollerini yapar.
eleman.net verilerine göre, Elektrik Mühendisi 2023 yılında ortalama 28.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Elektrik Mühendisi , Ocak 2023 yılında ortalama 22.880 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 14.036 TL maaş alıyordu.
Bina ve yol aydınlatmaları, fabrika ve bina otomasyonları, Elektrikle ısıtma, proje ve uygulama mühendisliği, Yüksek gerilim şalt cihazları üretimi alanlarında çalışabildikleri gibi, kendi danışmanlık ve müteahitlik bürolarını da kurabilirler.
Elektrik elektronik mühendisliği mezunları, gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında çalışabilir. Araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilir. Elektrik mühendisli firmalarında çalışabilir. Bu şirketlerde proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilir.
Elektrik mühendisi, elektriğin her türlü pratik uygulamasıyla ilgilenen kişidir. Elektrik mühendisliği; elektrik üretimi ve elektrikle alakalı uygulamalı araştırmalar yapar. Ayrıca üretim için gereken cihaz, ekipman ve sistemlerin tasarımını, saha testlerini, üretim denetimi ve testlerini de gerçekleştirir.
İlgili 28 soru bulundu
Telekomünikasyon mühendisi kısaca; bilginin ağlar üzerinden işlenmesi, iletilmesi, kullanılması için gerekli olan sistemi kuran meslek grubudur. Haberleşme sektöründe yer alan telekomünikasyon mühendislerinin çalışma alanı oldukça geniştir.
Elektrik mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Elektrik Mühendisliği , üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında eğitim almış kişiler, kamuya veya özel sektöre ait işletmelerde çalışabilirler, kendi iş yerlerini de açabilirler.
Elektrik Elektronik Mühendisi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Elektrik elektronik mühendisi olmak için üniversitelerin 4 yıllık Elektrik Elektronik bölümlerinden lisans derecesi almak gerekmektedir.
İYTE EHM kadınlar için uygun bir bölüm mü? Elbette uygun! İYTE bünyesindeki diğer tüm disiplinlerde olduğu gibi İYTE EHM'nin kadın mezunları sektörün önde gelen mühendisleri olarak çalışmakta ve her biri kendi alanlarında fark yaratmaktadırlar.
Hayatın pek çok farklı alanında çok önemli bir işleve sahip olan Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin hızla gelişen teknoloji ile gelecekte çok daha önemli bir role sahip olacağı öngörülüyor. Bu sebeple istekli, yeniliğe açık adayların tercih edebileceği bir alan.
Elektronik Mühendisi Nasıl Olunur? Elektronik mühendisi olmak için; bir üniversitenin elektronik mühendisliği bölümüne kayıt olarak lisans eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamak gerekir. Genellikle, lisans eğitimi 4 yıl sürer.
2 yıllık deneyimli mühendis: 25.000 TL. 5 yıllık deneyimli mühendis: 30.000 TL. 10 yıllık deneyimli mühendis: 35.000 TL. 20 yıllık deneyimli mühendis: 45.000 TL.
AVUKAT MAAŞI NE KADAR OLDU? Avukatlar (1/4) Ocak 2023'te 19 bin 365 TL maaş alırken, Temmuz 2023'ten itibaren 31 bin 562 TL maaş alacak.
2023 yılı itibari ile 23 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Yüksek Mimar maaşları 22840 TL'dir. En düşük Yüksek Mimar maaşı 18270 TL iken, en yüksek Yüksek Mimar maaşı 36160 TL'dir. Güncel Yüksek Mimar maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Elektrik Bölümü 2 yıl ve 4 dönemden oluşur. Bu bölümden mezun olmak için derslerin ve stajların başarıyla tamamlanması gerekir. Söz konusu stajlar genel ve mesleki olmak üzere ikiye ayrılır.
Elektronik Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Elektronik Mühendisliği, üniversitelerde Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Elektrik-Elektronik Mühendisleri ve benzer alanlar için verilen iş ilanlarında yabancı dil yeterliliği, askerliğini yapmış olmak, sürücü ehliyetine sahip olmak, esnek çalışma saatleri gibi ortak özelliklerin yanında en çok aranan özellikler programlama bilgisi, simulasyon ve çizim programlarıdır.
Elektrik mühendisi; elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinin tasarlanması, korunması, projelendirilmesi ve kontrol edilmesi üzerine çalışır. Elektrik üreten cihazın, elektrik dağıtımında kullanılan araç ve diğer teçhizatların üretiminde gerekli hesaplama ve kalite kontrollerini yapar.
Açıklamaya göre, işsizlik oranı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinin hayli üzerinde. TÜİK'e göre mühendislerin işsizlik oranı yüzde 10,3'ken EMO'ya göre bu oran yüzde 31,2, yani TÜİK'in üç katı. Son beş yılda mezun olan mühendislerin işsizlik oranı ise yüzde 36,3.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 283,80633, en yüksek 545,04138'dir.
Elektik enerjisinin üretimi, kullanılması ve dağıtımı gibi görevlerde bulunacak trafo, elektrik direği, tel sistemleri gibi işleri yürütecek kişileri yetiştirir. Ayrıca bölüm mezunları arızalanan makinelerin kurulumlarını, bakım ve onarım çalışmalarını yapmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri