Asansördeyken enerji kesintisi olunca asansör duruyor.
Elektrik kesilince KTS otomatik olarak devreye girer, Kabin kaldığı yerden bir alt veya bir üst kata doğru harekete başlar, kat hizasında durur ve kapı açılır. Kurtarma işlemi tamamlanmıştır. Kurtarmadan sonra elektriğin gelmesini bekler. Elektrik gelince asansör otomatik olarak normal çalışma şekline döner.
Merdiven asansörünüz, elektrik kesintisinde bile çalışmaya devam eder.
Çıkılacak katın düğmesine basıldığında elektrik motoru çalışır ve palanga sistemindeki makaralar dönmeye başlar. Çelik halatların makaralara sarılması sonucu asansör kabini boşlukta yukarı doğru hareket eder. Asansörlerde bulunan fren sistemi sayesinde kabin istenilen kata ulaşıldığında otomatik olarak durur.
havalandırması çalışmıyorsa asansörün büyüklüğüne ve içerisindeki kişi sayısına göre zaman değişir ama evet oksijensiz kalınır.
İlgili 24 soru bulundu
Asansörler metal bir kutu şeklinde olduğu için Faraday Kafesi etkisi yapar. Bütün elektromanyetik dalgalar gibi, cep telefonuna ulaşmaya çalışan radyo dalgaları alternatif elektrik ve manyetik alan yaratır. Bu da metallerin içindeki elektronları (genellikle iyi iletkenlerdir) döndürüp durur.
Asansörde kaldığınızda paniklediğiniz takdirde hem enerjinizi hem de ortamdaki oksijeni hızla tüketirsiniz. Bu sebeple öncelikle sakin olmalısınız. Asansör içerisindeki hava rahat nefes almanız için yeterlidir. Elektriklerin kesilmesi durumunda da asansörde yanacak acil durum aydınlatması bulunmaktadır.
Asansörler deprem ve yangın esnasında kesinlikle kullanılmamalıdır. Asansörler herhangi bir sarsıntı olduğunda kendini güvenli moda alıp kapatıyor ve içerideki insanlar mahsur kalıyor. Böyle bir durumda yetkili bir kişi olmadığında asansörde mahsur kalan birini kurtarmak oldukça zor.
Apartmandaki asansör bakımı, onarım gideri, asansör masrafı, asansör tamiri kim tarafından ödenir.
Asansör tahrikinde DC ve AC teknolojileri kullanılır. Genel kural olarak yüksek katlı binalarda ( > 2.0 m/s) yüksek hızlı halatlı asansörlerde DC tahrik ; az katlı binalarda (< 2.0 m/s) daha yavaş hızlı asansörlerde AC tahrik kullanılır.
Elektrik kesildiğinde tüketiciye kesme ihbarnamesi bırakılır. Bu ihbarnamede elektrik sayacındaki son kullanım verileri ile enerjinin kesildiği tarih ve saat belirtilir. Kesilen elektrik, faizi ile toplam borcun ödenmesi ile açılır. Ancak sonraki ay gelecek faturaya kesme açma bedeli yansıtılır.
Asansörler durduk yere düşmez, düşmesi için bazı şeylerin olması gerekir. İlk olarak halatlar kopmaz, sadece 15-25 yıl arası olan asansörlerin halatları aşınır. Zaten eğer asansörünüze bakım yapılıyorsa bu durum fark edilir. 2. olarak elektrik kesilince asansörlerin frenleri kilitlenir ve asansör düşmez.
Arıza kaynaklı bölgesel bir elektrik kesintisi söz konusu ise, en kısa sürede bölgede görevli dağıtım şirketi çağrı merkezine veya Alo 186 hattına bildirmelisiniz. Bu durumda görevli personel arıza kaynağını tespit ederek gerekli çalışmaları yapacak, arıza giderildikten hemen sonra elektriğiniz açılacaktır.
Kapı kilidi asansör kapısının deliğine yerleştirildikten sonra elle sabit tutularak açılabilir. Bir elle sağa ya da sola çevirilerek diğer elle kapı tokmağından tutularak kilidin açılabilmesi mümkündür. Tam otomatik kapılı olan asansörlerde ise kapı açma anahtarının sabit tutulması gerekir.
Ortalama bir insan, saatte yaklaşık 25 litre oksijen tüketir. Bu da kilitli kaldığımızı varsaydığımız asansör içindeki oksijenin bize yaklaşık 25 saat yeteceği anlamına geliyor.
Asansörün iç kapılarının zorlanması, tekmelenmesi yada farklı şekillerde darbeye maruz bırakılması mekanik aksamların sıkışmasına sebep olabilir. Şayet basit bir arıza sonucu asansörde kalmış iseniz asansör servisi sizi kısa bir sürede kurtarabilecek iken sorunun biraz daha büyümesine sebep olabilir.
Örneğin, asansörün servis ve elektrik bakım ücretleri ile yıllık periyodik muayene bedelleri kiracıya yansırken, asansör değişimi ya da yeni parça ilavesi gibi masraflar kat malikinin olur.
Fakat buna yönetim planında bu şekilde bir madde yer almıyorsa asansörü hiç kullanmasalar bile zemin ve giriş katta oturan kişiler de diğer tüm sakinler gibi asansör masraflarını ödemek zorunda kalıyor.
5.500TL. ➢ Fiyatlara KDV Dahil Değildir.
Deprem anlarında en üst katta oturuyorsanız binayı terk etmeye çalışmayın. Çünkü deprem sırasında hem merdivenler hem de asansör sizin için çok daha büyük tehlikedir. Üst katlar alt katlara oranla daha çok sallanır. Paniklemeyin ve sakin olun.
Bu kesinlikle büyük bir yanlış. Deprem sırasında başta asansör olmak üzere merdivenleri de kullanmamak gerekir. Binanın temelinden ayrı olarak yapılan asansör ve merdivenler en çok sallanan ve en güvensiz yerlerdir. Bu yerlerin çökme ihtimali daha yüksektir.
Zemin (giriş) katında iseniz,
Deprem anında binadan kaçmak için sadece 10 saniyeniz var. Bu durumda giriş kat dışında kaçış için yeterli zamanınız yok. Zemin katında iseniz, derhal dışarı çıkın. Ancak dışarı çıkmanız binanın oluşturduğu tehlikeden uzaklaştığınız anlamına gelmez.
İskelet sisteminde kemiklerin içinde korunan yumuşak dokulu organların düşüş şiddetinden darbe almasını engellemek için en önemlisi duruş pozisyonunu doğru seçmek. Bunun için en doğrusu, ne ayakta durmak zemine çakılmadan hemen önce zıplamak. Düşüş anından az az hasarla kurtulmak için zemine cenin biçimde yatmalısınız.
Ortak alanlarda, Asansörde ve blok içinde sigara içmek yasaktır.
aynaya parmağını daya direk ayna ile parmağın bütünleşik yani uç uca duruyorsa kamera vardır normal aynaysa 1 cm gibi boşlukla oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri