Ağdadan sonra birkaç saat duş almaman gerektiğini duymuşsundur. Çünkü ağda sonrası temizlenen gözenekler sıcaklığın etkisiyle daha çabuk yağ üretebiliyor. Ağda sonrası banyo için 2-3 saat beklemende fayda var.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ağda yaptıktan sonra duş almamaya özen gösterin. Ancak mecbur olduğunuzu düşünüyorsanız ağda yaptığınız bölgeye soğuk su temas ettirmeye çalışın.
Ağdanın hemen sonrasında su uygulamak her ne kadar rahatlatıcı gibi dursa da zararlı olabilmektedir; ancak ağdadan en az 1-2 saat sonra bölge üzerine doğal sabun ile masaj uygulayabilir daha sonra bölgeyi soğuğa yakın bir su ile durulayabilirsiniz.
Ağdadan sonra banyo yapmak hemen tavsiye edilmez, en azından cildin yatışması beklenir. Hemen duş alır ve mikrop kaparsanız sivilcelenme, uçuk, tahriş gibi sorunlara sebep olabilirsiniz. Özellikle ağdayı yanlış şekilde uygulayıp aşırı kızarma, morarmaya sebep olduysanız o gün yıkanmamak daha doğru.
İlgili 20 soru bulundu
Vücudunuza ağda yaptığınızda öncelikle bölgeye sıcak ağda uygularsınız. Daha sonra bunu bir bez ile kapatır, daha sonra bezi hızlıca çekerek bölgedeki kılları alırsınız. Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır.
Duştan hemen sonra veya duş alırken tıraş olmanızı öneriyoruz. Nemlendirme sakallarınızı yumuşatarak tıraş bıçağının daha kolay kaymasını sağlar. Yağ, kir veya ölü derileri gidermek için cildinizi temizleyin ve yüzünüzü rahat bir tıraşa hazırlayın.
Ağda işlemi sonrasında kozmetik ürünlerinin kullanımına dikkat etmeli, cildi tahriş edebilecek durumlardan kaçınmalısınız. Ağdadan sonra aşırı sıcak suyla banyo yapmamalı, sauna, buhar banyosu gibi yüksek sıcaklıklı yerlere girmemelisiniz.
Ya da sir ağda temizleme ve masaj yağı size bu konuda yardımcı olacaktır. Bu adımı atlamayın çünkü bu kalıntılar özellikle güneşte kahverengi lekelere neden olur. ·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz.
Kalınca (çok da kalın olmayacak şekilde) tüylerin çıkış yönüne doğru sürdüğünüz ağda, 10-15 saniye içerisinde tamamen kuruyacaktır. Daha fazla bekletmeden ağdayı tek hamlede tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekerek cildinizden soyun.
Uzmanlar duştan sonra ağda yapılmasını gerektiğini söylemektedir. Duştan sonra ağda yapmanın sağladığı yararlar ise şunlardır: Ağdadan önce cildin yumuşamasına neden olur. Ağda işleminin daha kolay yapılmasını sağlar.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
1. önce duş kese. ardından cilde dinlenmesi için biraz süre. hassas ciltliyseniz en az 1-2 gün mesela. ardından ağda. ağdadan sonra hemen kese yapılmaz.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz. Bunun için soğuk su ve sütü karıştırın. Temiz bir bezi bu karışıma batırarak cildinize uygulayabilirsiniz.
Cildin ısı nedeniyle tahriş olması hassaslaşması nedeniyle su toplama riskine karşı su değdirmeyin derler. Kılların yeniden çıkışı üzerinde bir etkisi olmaz, lazer epilasyon tercih ederseniz daha iyi olur...
Evde yapılan sir ağda sonrası kalan kalıntıların temizleneceğini düşündükçe ağda yapmak gözde daha da büyüyor. Sir ağdalar çam reçinesinden üretildiği için su ve sabun ile temizlenemez.
Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir.
Ağdanın ardından sivilce oluşmaması için ağda yapmadan önce bölgeden ölü deriler uzaklaştırılmalıdır. Ağda yapılan bölge doğru ürün ile temizlendikten sonra bol su ile yıkanmalıdır. Yüze ağda yapılmadan önce yüz bölgesi de iyice temizlenmelidir. Ağda sonrasında sivilcelerin önlenmesi için eller iyice yıkanmalıdır.
Ağda yapmak gusül gerektirmez. Fakat dinimizde hastalık,yaşlılık vs.gibi durumlar haricinde yabancı birine (kadın olsa bile) avret yerlerini açmak caiz değildir.Haramdır.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları aralarında uzayan kıllara jilet yapmanızın bir sakıncası yoktur. Lazer epilasyon işleminden önce de kısaltma işlemi zaten jilet ile yapılmak zorunda olduğundan lazer epilasyonun etkinliğini azaltmaz.Sadece ağda, cımbız gibi kılı köküyle birlikte koparan işlemler yapılmamalıdır.
Nemlendirici ve rahatlatıcı özellikleri nedeniyle ağda sonrası krem olarak uygulamak da vazelinin kozmetik kullanımı için uygundur. Ağda yaptıktan sonra tahriş olan cildi yumuşatacaktır. İnce bir tabaka şeklinde, hafif bir masajla ağda yapmış olduğunuz bölgelere vazelin sürün.
Ağda sonrası banyo yaparken batık oluşumunu önlemek için kabak lifi ile kese yapmalısınız. Ağda sonrası batık olmaması için hatta pürüzsüz cilt için peeling yapmalısınız. Ağda sonrası kızarıklık oluşumu var ise bezin içerisine buz küplerini koyarak buz kompresi yapabilirsiniz.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
Yüze ağda yapmak erkekler için de tıpkı kadınlarda olduğu gibi adımlardan oluşan bir süreçtir. Fakat hepsinden önce kişinin alerjik bir cilde sahip olmadığına emin olmak gerekir. Dudak üzerine, yanak kısmına, kaş bölgesine ya da biçimsiz şekilde tüylenen çene kenarına kadar her noktaya ağda yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri