Elmanın kabuklarını soyun, çekirdeklerini de çıkarın, küp küp doğrayın bir tencerenin içine elmaları koyun, üzerine çıkacak kadar su koyun ve kaynatın kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatın.
Kabukları soyulmuş elmanın çekirdeklerini ayıklayıp küpler halinde doğrayın. Tencereye elmaları ilave edip üzerine su çıkacak kadar kaynatıp suyu çekene kadar kaynatmaya devam edin. Sonrasında çatal ile yada blenderla ezin. Tat vermek için pekmez kullanılabilir.
½ küçük kase kadar meyve püresi; elma, armut, şeftali, kayısı, havuç, erik, muz, mandalina gibi meyveleri cam rendede rendeleyip verebilirsiniz. ½ meyveli kavanoz püresi ya da 50 ml kadar taze sıkılmış meyve suyu da verebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
1) 6. Aydan İtibaren Tüketilebilen Meyveler Nelerdir? Kaşık mamasına ve ek gıda takviyelerine başlangıç yapılan 6. aydan itibaren meyve tüketimine başlanabilir. Elma, muz, armut, şeftali ve kayısı gibi meyveler, ezilmeye veya rendelenmeye uygun oldukları için birinci aşama döneminde tercih edilmeye son derece uygundur.
- 6. Ayını dolduran ve ek gıdaya başlayan bebeğe, anne sütünden başka günde sadece 1 öğün ek gıda verilmelidir. Ve bu besinler daha çok muz, elma, havuç, brokoli gibi sebze ve meyveleri püre yaparak verilmesi önerilir.
2- Elma dilimleri (6+ ay)
Ama elma dilimlerini buharda yumuşatıp, kabuğunu alarak bebeğine verebilirsin. En risksiz ve en lezzetli meyvelerden biri olan elma, meyve püreleri ve mamalarda da bol bol kullanılıyor.
Anne sütü, yumurta sarısı, yarım muz ve biraz lor peyniri kahvaltısında olmalıdır. Çok az miktarda tereyağı, biraz ceviz ezmesi de temin edilerek tüm malzemeler püre haline getirilebilir. Bir diğer kahvaltı alternatifi ise pekmez, yumurta sarısı, peynir ve bebe bisküvisinden oluşan bir püredir.
Meyve süzgeci , içine meyve parçaları konulduktan sonra kapaktaki kilit yardımı ile kapatılmalıdır ve bebeğe bu şekilde verilmelidir. Özel tutma sapı sayesinde bebek bunu ağzına rahatlıkla götürebilecektir. Ürünün kilit kısmı güçlü olup açılmayacaktır fakat, yine de erişkin gözetiminde ürünün kullanılması gereklidir.
Elma: Yapılan diyetlerde ara öğün olarak elma tavsiye edilir bunun nedeni ise tok tutucu özelliğinin olmasıdır.
Erik, elma, armut, şeftali gibi meyveler bebeklere gaz yapabilir.
Büyük bir tencereye suyu , limon suyunu, şekeri ve vanilya şekerini koyun. Kaynamaya başlayınca doğradığınız elmaları ve tarçını ekleyin. Tencerenin kapağını örtün ve kısık ateşe alın. Elmalar yumuşacık olunca püre eziciyle ezin veya blenderdan geçirin.
Bebeğinizin henüz çiğneme ve ısırma yetenekleri gelişemediği için bu meyveleri püre şeklinde tüketebilmeleri önemli. Bu dönemde; elma, armut, şeftali, kayısı, erik, muz, mandalina gibi meyveleri; havuç gibi sebzeleri gönül rahatlığıyla rendeleyebilirsiniz.
Ay Bebek Beslenmesi. Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
6 aylık bir bebek 2 ya da 3 ara öğün ile beslenir. 6.ayında mide kapasitesi 180 ml olan bebeğiniz, ek gıdaları küçük miktarlarda tüketebilir. 1 çay kaşığı ölçüsünde tek bir ek gıda vermeye başlayabilirsiniz. 3 gün kuralına uyarak, aynı gıdayı 3 gün boyunca aynı miktarda vermelisiniz.
Önce elmanın kabuğu soyulur ve küçük parçalar olacak şekilde doğranır. Küçük bir cezvede üzeri geçmeyecek kadar su koyulup pişirilir. Yumuşadıktan sonra suyu pek olmayacak ondan sonra blendırdan geçirilir. Ayrı bir yerde muz ezilerek elmayla karıştırılır ve bebişlerimize afiyet olsun.
Ek gıdaya ilk başlandığında havuç, kabak, patates, elma, armut, muz gibi mevsime özgü sebze ve meyvelerin püreleri ya da yoğurt verilebilir. İlerleyen zamanlarda sebze çorbası, kabak dolması, yoğurtlu meyve ve sebze karışımları gibi birden çok besin içeren yemekler tercih edilebilir.
4-5 gün buzdolabında tadı bozulmadan saklanabiliyor.
Elmanın kabuklarını soyun, çekirdeklerini de çıkarın, küp küp doğrayın bir tencerenin içine elmaları koyun, üzerine çıkacak kadar su koyun ve kaynatın kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatın.
-havuç suyu, elma suyu, şeftali suyu, armut suyu: 5 aylıkken 1-2 tatlı kaşığıyla başlanan meyve sularının miktarı 6 aylıkken artırılabilir.
Yönergeler. İlk 6 ay sadece anne sütü tüketilmelidir. Anne sütü bebekler için en uygun besindir. Doktorunuza danıştıktan sonra anne sütünün yetmediği durumlarda 4. aydan itibaren ek gıda olarak Eti Cicibebe Bisküvisi tüketmeye başlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri