Zayıflatan elma çayı ile haftada 4 kilo verin makalemizde lif açısından zengin özleri ile sizi uzun süre tok tutar, acıkmanızı önler, bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler, kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur. Bu çay metabolizmanızı hızlandıracak, iştah kesecek, yağ yakımında büyük rol oynayacaktır.
•Çayınız demlendikten sonra ocaktan alınır ve içine 5-6 karanfil, yarım çay kaşığı karabiber ve bir kabuk tarçın eklenerek 5 dakika daha demlemeye bırakılır. •Son olarak süzüp afiyetle çayınızı tüketebilirsiniz. •Günde 2 fincan elma çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Peki, hazır elma çayı zayıflatır mı? Hazır elma çayları da genel olarak organik olduğu için kilo vermeye yardımcı olabilir. Elma çayı ile zayıflayanlar, çaylarına ekledikleri tarçın, zencefil ve zerdeçal gibi bitkiler sayesinde daha kolay kilo verdiklerini bildirmiştir.
Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
İlgili 27 soru bulundu
2- Çay, kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri de uykuyu açar ve enerji verir. 3-Elma, içerisinde doğal şeker bulunan bir meyvedir ve bu da uykunuzun açar ve kan şekerinizin dengelenmesini sağlar.
Elma Çayı Kaç Kalori? Elma çayı kalorisi sıfırdır, yani kalori içermez.
10 dakika demlendikten sonra süzülerek tüketilir. Özellikle hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen bu çay, yemeklerden sonra içilebilir.
Elma kabuğu çayı için; iki bardak su bir kaba konulur ve bir adet elmanın kabuğu soyularak yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Tercihinize göre bir dilim limon, iki adet karanfil veya bir adet tarçın kabuğu da karışıma ekleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz.
Bu sayede hem zayıflamaya yardımcı olmaktadır hem de zayıflamaya destek olur. - Antioksidan özelliği, cildi güzelleştirmektedir. - Elma çayı, tarçın ile tüketildiği zaman kolesterolü ve kan şekerini düzenler. - Elmanın içeriğinde bulunan fitokimyasallar, elma çayının kemik sağlığını koruması konusunda destek olur.
Elma çayın bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak elmanın ait olduğu meyve ailesine duyarlı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Ne sıklıkta tüketebileceğinizi beslenme uzmanına ve doktorunuza mutlaka danışmakta fayda vardır.
Yeşil elma göbek yağlarının yakılmasına yardımcı olan bir elma çeşididir ve aynı zamanda uzun süre tokluk sağlar. Yeşil elma en çok vücudun absorbe ettiği yağın azaltılmasına yardımcı olur ve bundan dolayı diyette olanların günde en az 1 en fazla da 3 tane tüketmesi önerilir.
Yeşil elmanın içerdiği antioksidan bileşenler vücuttan toksinlerin ve fazla suyun atılmasını sağlar. Aynı zamanda metabolizma hızını arttıran yeşil elma, zayıflama diyetlerinin en büyük destekçisidir.
İsteğe göre içerisine tarçın gibi çeşitli baharatların da eklenebildiği elma çayı, tatlı ama bir yandan da ekşimsi tadı, içerdiği vitaminlerin çeşitliliği ve kalori yakmayı hızlandıran yapısıyla bilinir. Tüm bu özelliklerin yanı sıra elmanın lifinden gücünü alan elma çayı kabızlığı da yok eder.
Eğer elma çayının tadını tek başına beğenmezseniz ya da bu çayı daha da faydalı bir hale getirmek isterseniz içine kuşburnu, ıhlamur, zencefil, portakal kabuğu, limon dilimleri, çubuk tarçın, karanfil ya da bal ilave ederek de tüketebilirsiniz.
Aç karnına tüketildiği takdirde atardamarlarda plak olmasını engeller, kalp kasını güçlendirir, kalpte iltihap oluşumunu engeller. Beyin sağlığına iyi gelir. Dişte plak oluşumunun önüne geçer. pH seviyesi yüksek olan bu meyve ağız kokusuna karşı da savaşır.
Toz elma için bardak başına 1 tatlı kaşı elma tozu kullanmak yeterlidir. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı elma tozunu bırakın ve altını kapatın. 10 dakika demlenme sonrası süzerek tüketebilirsiniz. Ayrıca çayınızı lezzetlendirmek için tüketirken çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.
4) Bağırsakları Çalıştırır
Çünkü elma suyu bağırsakların çalışmasına yardım ederek sindirim sistemine destek olur. Eğer kabızlık ve ödem gibi sorunları doğal yolla iyileştirmek isterseniz; elma suyunu düzenli şekilde içebilirsiniz.
Bu yönüyle vücudun canlı kalmasına yardımcı olur ve stres ya da yorgunluk gibi hem zihinsel hem de fiziksel olumsuzlukların önlenebilmesine katkıda bulunur. “Elma çayı neye iyi gelir?” diye düşünenler için öksürük konusunda da bazı insanların elma çayı tüketmeye yöneldiğini belirtebiliriz.
✓ Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. ✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar.
Elma ve tarçında bulunan bir diğer mucize özellik de lif açısından zengin olmaları. Kolorado Eyalet Üniversitesi'nden uzmanlar, bu liflerin vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasında etkin rol oynadığını belirtiyor. Bu sayede sindirim sistemi desteklenmiş oluyor.
Ara öğünlerde tüketilen elma sayesinde ana öğüne kadar tok kalabilirsiniz. Gece uyku öncesinde tüketilen elma ise; ani açlık krizlerini bastırır. Uykuda metabolizmanın çalışmasını sağladığı için gece elma yemenin zararı yok faydası vardır.
1 adet orta boy elma, yaklaşık 95 kalori değerindedir. Elma, diyet listelerinde ara öğün olarak tüketilebilir. Ancak daha önce söylediğimiz gibi, günde 1 adetten fazla tüketilmesi halinde kilo artışına neden olabilir.
1 Porsiyon (Orta) Fırında Tarçınlı Elma Dilimleri 84,86 kaloridir. Fırında Tarçınlı Elma Dilimleri içeriğinde 18,12 Karbonhidrat(g), 0,76 Protein(g), 0,74 yağ(g), 4,35 lif(g), 5,63 Sodyum(mg), 198,02 potasyum(mg), 127,77 Kalsiyum(mg), 11,50 A Vitamini(ui), 13,81 C Vitamini(mg), 4,23 ve Demir barındırır.
1 Porsiyon (Orta) Elma (Pişmiş) 49,50 kaloridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri