Elma kabuğu kaynatılarak içilirse, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür. Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu, bir dilim de limon. Bunların hepsini kaynatıp, isterseniz bal ile tatlandırıp sıcak sıcak içebilirsiniz.
- Elma kabuğu çayı en çok üst solunum yolları hastalıklarıyla artan öksürüğü keser. Ayrıca boğazlarda biriken iltihabı balgam olarak atılmasını sağlar. - Vücut içindeki sıvı oranını artırarak kan dolaşımını destekler bu da kalp ve damar hastalıklarının yaşanma riskini azaltır.
Elma kabuğu çayı için; iki bardak su bir kaba konulur ve bir adet elmanın kabuğu soyularak yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Tercihinize göre bir dilim limon, iki adet karanfil veya bir adet tarçın kabuğu da karışıma ekleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz.
Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde şekeri düşürücü etkisi bulunuyor. Ayrıca kolesterolü de düşürücü bir etkiye sahip. Bol posa içeriği sayesinde iştahı düşürür. Obeziteyle mücadelede önemli bir kaynaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Elde edilen elma suyu kısık ateşte koyulaşana kadar iyice kaynatılır. Ayrıca isteğe bağlı olarak elma suyunun içerisine şeker de eklenir. Böylece elma suyu da hazırlanmış olur. Elma Suyunun Faydaları Nelerdir?
Çünkü elma suyu bağırsakların çalışmasına yardım ederek sindirim sistemine destek olur. Eğer kabızlık ve ödem gibi sorunları doğal yolla iyileştirmek isterseniz; elma suyunu düzenli şekilde içebilirsiniz.
Elma suyunda yüksek oranda lif bulunur. Bu lifler sayesinde ise yağ yakımı etkili bir biçimde hızlanır. Zayıflamak isteyen kişiler elma suyunu içerek diyet yapabilirler.
Elma kabuğu öksürük için çok faydalıdır. Elma kabuğu kaynatılarak içilirse, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür.
Elma kabuğu, meyvenin içinde bulunan bazı bileşenlerin bir kısmını içerebilir ve bu bileşenler insan sağlığı için faydalı olabilir. Örneğin, elma kabuğu içerisinde bulunan pektin adlı bir bileşen vücudun sindirim sistemini düzenler ve kabızlığın önlenmesine yardımcı olur.
Zayıflatan elma çayı ile haftada 4 kilo verin makalemizde lif açısından zengin özleri ile sizi uzun süre tok tutar, acıkmanızı önler, bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler, kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur. Bu çay metabolizmanızı hızlandıracak, iştah kesecek, yağ yakımında büyük rol oynayacaktır.
1 adet elmanın çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. 1 Litre kaynamış suyun içerisine dilimlediğiniz elmaları kabuklarını soymadan atıp kaynatın. Kaynama işleminden sonra, süzün ve çay gibi sıcak sıcak için. Günde 2-3 defa içebilirsiniz..
Elmayı kabuğuyla tüketmeyi sevmiyorsanız reçel yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek de sağlıklı cips elde etmek. Yapmanız gereken tek şey elma kabuklarını bir tepsiye dizmek ve üzerine esmer şeker, biraz su ve tarçın serpiştirip fırına vermek. Elma kabuklarını, 4 bardak su ve 1 adet kabuk tarçın ile beraber kaynatın.
Elma kabuğunda bulunan çözünmez posa su tutarak sindirim yolunun temizlenmesini sağlayarak kanser riskini azaltır. İçerdiği kuersetin ve C vitamini sayesinde, kolon ve akciğer kanserleri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı kalkan vazifesi görür.
•Çayınız demlendikten sonra ocaktan alınır ve içine 5-6 karanfil, yarım çay kaşığı karabiber ve bir kabuk tarçın eklenerek 5 dakika daha demlemeye bırakılır. •Son olarak süzüp afiyetle çayınızı tüketebilirsiniz. •Günde 2 fincan elma çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Kan dolaşımını hızlandırarak cinsel gücü artırıyor. Sperm kalitesini de yükselten ve "mucize" diye tanımlanan bu meyvenin faydaları şöyle sıralanıyor... En lezzetli meyvelerin başında gelen elma, şifa dağıtıyor. Afrodizyak etkiye sahip bu meyve, cinsel hayatı da renklendiriyor.
Elmanın yüksek oranda lif içermesi, bağırsaklarınızı çalıştırarak daha aktif bir hale getiriyor. Üstelik elmanın düşük kalorili olması, kolay bir şekilde kilo vermenize sağlıyor. Gün içerisinde kolaylıkla uygulayacağınız elma diyeti ile sadece kilolarınızdan değil, vücudunuzdaki ödemden de kurtulacaksınız.
Yeşil elmanın içerdiği antioksidan bileşenler vücuttan toksinlerin ve fazla suyun atılmasını sağlar. Aynı zamanda metabolizma hızını arttıran yeşil elma, zayıflama diyetlerinin en büyük destekçisidir.
Elmanın birçok faydası vardır. Elmanın Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sık sık dile getiriliyor. Düzenli bir şekilde elma suyu tüketmek idrar yollarını temizler. Bağırsakların çalışmasına ve dişlerin çürümesini engelleyen elma İbrahim Saraçoğlu tarafından en şifalı meyveler listesinin başında yer alıyor.
Elma önemli bir C vitamini kaynağıdır. Çok güçlü bir antioksidan olan C vitamini, hücreleri yeniler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
Elma Suyu Nasıl Yapılır
Elmaların kabuklarını soyup dilimleyelim. Üzerine limonu ve şekeri ekleyelim. 2 litre su ilave edip kaynatalım. Yarım saat sonra ocağı kapatalım. Tarçın çubuğu ve karanfil ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve soğuyana kadar bekleyelim.
Meyveleri küp küp doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
Elma suyu karaciğerdeki atık ve de toksinlerin temizlemesine, vücuttan kolay bir şekilde atılmasına yardımcı olan meyve haline gelmektedir. Bu özelliği ile düzenli bir şekilde elma suyu tüketimi vücudun pH dengesini düzenler, bütün vücut sağlığını destekler. Bu nedenle elma suyu tüketimi sık sık yapılmalıdır.
Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın. Elma dilimlerini ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika çevirerek kızartın. Pişmesine yakın üzerine şeker ve tarçın serpip karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri