Elmayı sadece meyve olarak tüketmeniz önerilir. Gün içinde ara öğünlerde tercih edilen elma sayesinde tokluk hissi de oluşur. Kilo almanıza neden olmayan bu bol vitaminli meyve sayesinde, sağlıklı seçimler yaparak daha iyi bir bedene sahip olabilirsiniz. Orta boylarda 1 adet elma ortalama 50 kalori içerir.
Yeşil elma en çok vücudun absorbe ettiği yağın azaltılmasına yardımcı olur ve bundan dolayı diyette olanların günde en az 1 en fazla da 3 tane tüketmesi önerilir. Kuru elma C ve B vitaminlerini yüksek oranda içeren ve aynı zamanda lif kaynağı ile folik asit oranı yüksek bir meyvedir.
✓ Elma suyu, aynı zamanda ateş düşürücü olarak kullanılıyor. ✓ Günlük 3 adet elma yenmesi 2 ayda yüzde 10 oranında kolesterol düşmesine yardımcı oluyor. Günde 3 adet elma yemenin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı belirtiliyor.
Diyetin ana besin kaynağı elma olmakla beraber içerisinde ek gıdalar da yer alıyor. Elmanın yüksek oranda lif içermesi, bağırsaklarınızı çalıştırarak daha aktif bir hale getiriyor. Üstelik elmanın düşük kalorili olması, kolay bir şekilde kilo vermenize sağlıyor.
Kabuklu bir orta boy elma 95 kaloridir. Bu, gün boyunca tüm kalorilerinizi tüketirseniz, daha sonra atıştırmalık olarak bir elma yerseniz, kilo almanız için yeterlidir. Sağlıklı bir atıştırmalık olmasına rağmen, her gün fazladan 95 kalori yerseniz, bir haftanın sonunda 475 kalori fazla tüketmiş olursunuz.
İlgili 37 soru bulundu
Elmada bulunan melatonin, potasyum ve karbonhidrat gibi belirli bileşenler uyku kalitesini etkileyebilir.
Çünkü suyun kalorisi yoktur. Bunu şu şekilde de açıklayabiliriz: Canlılar yalnızca karbonhidratları, proteinleri ve yağı parçalayarak enerji sağlar, fakat suyun içerisinde bunların hiçbirisi yoktur. Bu sebeple kilo almaya etkisi de yoktur.
Ara öğünlerde tüketilen elma sayesinde ana öğüne kadar tok kalabilirsiniz. Gece uyku öncesinde tüketilen elma ise; ani açlık krizlerini bastırır. Uykuda metabolizmanın çalışmasını sağladığı için gece elma yemenin zararı yok faydası vardır.
Yeşil elmanın içerdiği antioksidan bileşenler vücuttan toksinlerin ve fazla suyun atılmasını sağlar. Aynı zamanda metabolizma hızını arttıran yeşil elma, zayıflama diyetlerinin en büyük destekçisidir.
Elma, lifli bir yapısı olması nedeni ile bağırsak tembelliğine iyi gelen, bununla beraber kolesterol ve karbonhidratların emilimini düzenlemeye yardımcı çözünür bir lif olan pektin içeriği en yüksek meyvelerden biridir. Elmada C, A, K, B6 ve E vitaminleri bulunur. C vitamini besinler yoluyla sağlanmalıdır.
Düzenli olarak sabahları tüketildiğinde yüksek lifli yapısı sayesinde lif ihtiyacımızın bir kısmını karşılar. Aç karnına rahatça tüketilebilir, diyet döneminde de zayıflamaya yardımcı bir besindir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Canan Efendigil Karatay, tüketim zamanı ve miktarının meyveleri sağlıksız hale getirebildiğini ifade ederek, "Meyvelerin şekeri ve her türlü şeker, tatlı zehirlerdir. Hiçbir zaman aşırı şekilde, özellikle akşamları geç vakitlerde tüketilmemelidir" dedi.
Yapılan araştırmalar, kahvaltı öğününü atlayan bireylerin obez veya fazla kilolu olmaya daha meyilli olduğunu göstermektedir. Daha geniş çaplı çalışmalarda ise, kahvaltıyı atlayan bireylerin kahvaltı eden bireylere göre 4,5 kat daha fazla kilolu olduğu gösterilmiştir.
Akşam yemeği yememek zayıflatır mı? Akşam saatlerinde metabolizma hızımız gün içerisindeki kadar hızlı değildir fakat akşam hiçbir şey yememek de kilo verme hızınızı yavaşlatacaktır. Çağımızın büyük bir problemi haline gelen obezite ve şişmanlığın önüne geçebilmek için herkes birçok yöntemle zayıflamak istiyor.
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri