Çay, kahve süt gibi gıdaları tatlandırmak için damak tadına bağlı 1-2 çay kaşığı yeterli olur. Sütlü tatlı, reçel, kek, kurabiye, ya da şerbetli tatlıların yapımında; 1 su bardağı rafine şeker yerine 4/3 bardak elma suyu tatlandırıcısı kullanmak yeterlidir.
Elma özü, elmadan elde edilen yoğun bir özdür. Her türlü hamur işinde; çay, kahve gibi içeceklerde kullanabilirsiniz, doğal meyve şekeri içerir, glisemik indeksi düşüktür. Tariflerinizde 1 su bardağı şeker yerine ½ bardak elma özü yeterli olur.
Düşük bir glisemik indekse sahip olan organik elma suyu konsantresi, tüketildikten sonra şeker seviyesinde ani değişimlere yol açmadığı için güvenilir bir tüketim sağlıyor. Bu sayede ayrıca tokluk hissinin de uzun süre devam etmesini sağlıyor.
Sağlık açısından oldukça faydalı olan elma suyu konsantresi, usulüne uygun miktarlarda gönül rahatlığıyla şeker yerine kullanılabilir. İçeriğinde yüzde yüz doğal elmadan kullandığımız konsantre, standart bir şekerin verdiği tatları verdiği gibi aynı zamanda hem sağlıklı hem de besin içeriği çok zengin bir gıdadır.
Elmaları varsa katı meyve presiyle sıkın, yoksa rendeleyin ya da iyice incelene kadar robottan geçirin. Hazırladığınız elma püresini bir tel süzgeç ve tülbent yardımıyla iyice sıkın. Elde ettiğiniz elma suyunu en kısık ateşte koyulaşana kadar 2-3 saat boyunca kaynatın.
İlgili 21 soru bulundu
Çay, kahve, süt gibi sıcak ve soğuk içeceklerde, pasta, kurabiye, reçel ve sütlü tatlılarda şeker yerine kullanabileceğiniz katkısız, rafine şekersiz elma suyu konsantresi.
Pişmek üzere hazırlanan kek, muhallebi vs, karışımına koymaya da, pişmeden kullanıma da uygundur. 1 ölçü şeker kullanılan bir tarifte, yarım ölçü elma konsantresi kullanımı önerilir. 1 çay bardağı toz şeker olan bir tarifte şeker yerine elma konsantresi kullanmak isterseniz, yarım çay bardağı yeterli olacaktır.
Elma konsantresi eğer yüksek ısıya maruz kalırsa yani yanarak içindeki meyve şekeri maillart dediğimiz reaksiyona maruz kalıp hmf(hidroksimetilfurfural) oluşturur besin ögelerini yitirirse renginde bulanık esmerleşme olur bunu da oradan anlayabilirsiniz.
Safsızlık oranı çok düşük olan bu ürün tıpkı bal pekmez gibi yüksek derecede meyve şekeri içerdiği için kristallenme denilen şekerlenme reaksiyonu ürünün doğal yapısı gereği gerçekleşen bir reaksiyon olup bozulma ve/veya tağşiş belirtisi değildir.
Tüm ailenin güvenle tüketebileceği elma suyu konsantresi sayesinde, tatlı ihtiyacınızı en sağlıklı tariflerle karşılayabilirsiniz. Yoğun kıvamı ile kolaylıkla ölçebileceğiniz, cam şişesi sayesinde sağlıkla muhafaza edebileceğiniz elma suyu organik elmaların doygun tadıyla rafine şekerin sağlıklı bir ikamesi oluyor.
Elmaları varsa katı meyve presiyle sıkın, yoksa rendeleyin ya da iyice incelene kadar robottan geçirin. Hazırladığınız elma püresini bir tel süzgeç ve tülbent yardımıyla iyice sıkın. Elde ettiğiniz elma suyunu en kısık ateşte koyulaşana kadar 2-3 saat boyunca kaynatın.
Organik Elma Suyu Konsantresi Saklama Koşulları Nedir? Ambalajı açtıktan sonra yeniden saklamak için hava almayacak şekilde ağzını kapatınız. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Direkt güneş ışığından uzak tutunuz.
Organik elma suyu konsantresi, diğer doğal tatlandırıcılara nazaran daha az kalori içermesi sayesinde oldukça hafif bir tüketim sağlıyor. Aynı zamanda elmadan gelen vitaminler, mineraller ve diğer antioksidan bileşikler sayesinde boş kalori alımının da önüne geçiyor.
Elma suyu konsantresi kac kalori? Elma Suyu(Dondurulmuş Konsantre, Sulandırılmış), (1 bardak) içinde 112 kadar kalori mevcut.
Elma maskesi donuk ve kırışık cildinizi kaldırırken, düzenli elma tüketimi de ince çizgilerden ve kırışıklıklardan kurtulmanızı sağlar. Rendelenmiş bir elmayı yüzünüze sürün ve 10-20 dakika kadar yüzünüzde bekletin. Bu maske yüzünüzdeki kırışıklıklardan kurtulmanızı sağlarken, cildinizi iyileştirir ve temizler.
Önemli besin maddeleri bakımından zengindir
Meyve ve sebze suyu konsantreleri, ilave şeker veya tuz gibi katkı maddeleri olmadan % 100 meyve veya sebzelerden yapılırsa en sağlıklıdır.
Ambalaj açılmadığı veya delinmediği sürece meyve suyu bozulmuyor. Ambalaj açıldığında ise, havadan mikroorganizma bulaşıyor ve meyve suyu zamanla bozuluyor.
Elma suyu yaparken elinizin altında limon yoksa onun yerine bir çay kaşığı limon tuzu kullanabilirsiniz. Hazırladığınız elma suyunu sıcakken konserve kavanozlara doldurup uzun süre taze olarak muhafaza edebilirsiniz.
DİMES mevsiminde toplanan birbirinden güzel elmaları aynı evde sıkmışsınız gibi filtre etmeden hazırlar. Böylelikle, rendelenmiş elmadan gelen yoğun kıvamı ve lifli yapısı doğal olarak korunur. Türkiye'nin ilk ve tek yoğun kıvamlı ve lif kaynağı %100 elma suyudur.
Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Meyve suyu, nektar ve diğerleri, etiketinde yazılı son kullanım tarihine kadar açılmadan güvenle muhafaza edilebilir. Ancak, tüketmek üzere açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmelidir. Bu süre, buzdolabında saklanmak şartıyla, 2-3 günü geçmemelidir.
Evet, konsantre elma suyudiğer tatlandırıcılardan daha sağlıklı bir beslenme rutininin parçası oluyor.Öyle ki glutensiz beslenenler, vegan olanlar, rafine şekersiz yiyecek veiçecekler tüketenler, katkısız beslenmeye gayret edenler ve diyabet hastaları,güvenle organik elma suyu konsantresi tüketebiliyor.
Elma püresi şeker yerine birçok tarifte tatlandırıcı olarak kullanabileceğiniz bir besindir. Elmaları karanfil veya tarçın ekleyerek suda pişirip ezerek elde edebilir, minik gurmenizin muhallebi, kahvaltı ve tahıllarını bununla tatlandırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri