Aldığın saç sirkesini saç ve saç derine uygulayabilirsin. Önce saç diplerine, ardından uçlara doğru ilerleyebilirsin. Daha rahat bir uygulama için sirkeyi saç ve saç derine masaj yoluyla nazikçe yedirebilirsin.
Sirke, keskin bir yapıya sahip olduğundan direkt olarak saçlara temas etmesi tavsiye edilmez. 100ml bir şişenin yarısı içme suyu yarısı elma sirkesi olacak şekilde doldurulur ve saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Bu işlem duşa girmeden önce uygulandığı gibi duştan son durulama suyundan önce de uygulanabilir.
Saçlarınızı yıkadıktan sonra, bir çay kaşığı elma sirkesini bir su bardağı suyla karıştırın ve saçınızı durulayın. 1-2 dakika masaj yaparak saç derinize temas etmesini sağlayın. Elma sirkesi saçlarınızın pH seviyesini dengeler ve saçlarınızı daha yumuşak ve parlak yapar.
Karışımı saç derinize birkaç dakika hafifçe masaj yapın. Elma sirkesi saçta ne kadar bekletilmeli diyorsanız özelliklerin tellere nüfuz etmesine izin vermek için elma sirkeli su karışımının saçınızda yaklaşık 1-3 dakika durmasına izin verin.
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
İlgili 37 soru bulundu
Asit düzeyi bakımından saç yapısına en uygun olan sirke, elma sirkesi olarak gösterilmektedir. Elma sirkesinin düzenli bir şekilde saç maskesi olarak kullanılması, saç dökülmesi gibi olumsuz durumların azaltılmasına yardımcı olmaktadır.
Besleyici ve koruyucu özellikleri de bulunan saç sirkeleri parlaklık katan ürünlerdir. Sürekli ve bilinçsiz olarak yıkanan saçlar zamanla deforme olur. Üstelik şekillendirmek için yapılan yöntemlerde zamanla saçları yıpratır.
Daha rahat bir uygulama için sirkeyi saç ve saç derine masaj yoluyla nazikçe yedirebilirsin. Bu şekilde birkaç dakika gibi kısa süre boyunca bekleyebilirsin. Son olarak saçlarını ılık su ile güzelce durulayıp banyodan çıkabilirsin.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Saç sirkesi, içerisinde bulunan maddeler aracılığıyla hem saç derinizi hem de saçlarınızı besler. Düzenli kullanımda hızlıca sonuç almanızı sağlayacak olan saç bakım sirkelerini hem saç toniği hem de saç parlatıcı işlevi ile kullanabilir, ışıl ışıl saçlarınızla girdiğiniz her ortamda parlayabilirsiniz.
İçerisinde bol miktarda asetik asit barındıran sirke zayıflayan saçların toparlanmasını sağlar. Düzenli bir kullanım sunucunda dökülmeleri durdurduğunu hatta yeni saçların çıkmaya başladığına şahit olabileceksiniz. Saç rengini açma işlemleri genellikle kadınların sık tercih ettiği işlemler arasında yer alır.
Kepek nasıl gider doğal yöntemler sayesinde diye düşünüyorsanız, elma sirkesi çözüm olabilir. Bir kasenin içine su doldurulur ve bir miktar sirke ile karıştırılır. Banyodan çıkmadan hemen önce son durulama, bu su ile yapılır.
Elma sirkesinin en büyük faydası saçınızda biriken saç ürünlerini (jöle, köpük, saç spreyi ya da serum) saç tellerinizden ve saç derinizden temizlemesidir. Bir bardak suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve saçınızı bununla birkaç dakika yıkadıktan sonra durulayın ve şekillendirin.
Bir saat bekletin ve sonra yıkayın. Saçlarınızı üç haftada uzatmak için elma sirkesini de deneyebilirsiniz. Saçınıza detoks yapmanın en iyi yollarından biri elma sirkesi kullanmaktır, aynı zamanda saç derinizdeki asit oranını da dengeleyerek saçların daha iyi uzamasını sağlar.
Pek çok kişinin yaşadığı saç dökülmesi, matlaşma ve cansızlık sorunlarında beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Su ile beyaz sirkeyi seyrelterek saçlarınızda kullanabilirsiniz. Beyaz sirke zayıflayan saçların toparlanmasına yardımcı olur. Saç rengini açma işlemlerinde beyaz sirke kullanabilirsiniz.
Elma sirkesi aynı zamanda kafa derisinin Ph'ını yeniden dengelemeye yardımcı olur. Nitekim saç derisindeki kaşıntıyı hafifletmek için elma sirkesi deneyebilirsiniz. Öte yandan kafa derisi kaşıntısının kepekten atopik dermatit ve sedef hastalığı gibi tıbbi durumlara kadar nedenleri olabilir.
Elma sirkesi saç rengini açar mı sorusunun yanıtı evettir. Sirke saç rengini açmak için kullanılabilir. Renk değişimi olmadan, sadece bakım için maske yapılacaksa, özellikle boyalı saçlarda sirkenin su içinde iyice seyreltilerek maske yapılması önemlidir.
İncelmiş saç tellerinizi kalınlaştırır saçlardaki kırılmaların ve kopmaların azalmasına katkı sağlar.
Saç Bakımında Kullanımı: Saç bakımı için de elma sirkesi oldukça faydalıdır. Saç derisinde oluşan kepeklenmeyi engelleyerek saçın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. Aynı zamanda saçın doğal pH dengesini koruyarak saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olur.
Elma sirkesini doğrudan normal konsantrasyonunda uygulamamalısınız. Bunun yerine, on altı ons su içinde bir çorba kaşığı seyreltin. Şampuan ve saç kreminden sonra durulama olarak kullanın, ancak saçınıza oturmasına izin vermeyin. Bunu yaklaşık haftada bir kez yapın.
Su ile seyreltilen elma sirkesi bir pamuk yardımı ile cilt üzerine kolayca uygulanabiliyor. Herhangi bir alerji riskine karşı ilk olarak ufak bir bölgeye uygulanıp cildin alerjik bir reaksiyon verip vermeyeceğinin gözlenmesi gerekiyor.
Elma Sirkesi
Bir sprey şişesinde eşit miktarda elma sirkesi ile suyu karıştır. Saçlarına sulandırılmış elma sirkesini uygula ve biraz bekle. Sonrasında saçlarını yıkaman yeterli.
Saç parlaklığını artırır
Saça topikal olarak uygulanan elma sirkesi, tırnak etlerini kapatır ve saça parlaklık katar. Bu şekilde, gözle görülür şekilde daha sağlıklı, daha az açık uçlu ve daha yumuşak saçlar elde edilir.
Elma Sirkesinin Saçlara Faydaları Nelerdir? Elma sirkesi, saç sağlığına birçok fayda sağlar. Elma sirkesi, saç derisindeki gözenekleri derinlemesine temizleyerek saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur, saç köklerini destekler, dökülmeyi durdurur ve doğal saç bakımı yapar.
Yağlı saçlar için özel olarak geliştirilmiş, saçlardaki yağı kontrol altına alan Arındırıcı Saç sirkesi, yağlanma problemlerinde etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri