- Alüminyum korozyonunu önleyerek, direncini artırır. - Uygulanan yüzey boyama işlemine tabi tutulabildiğinden istenilen renk verilebilir. - Dekoratif bir görünüm sunar. - Elektriksel açıdan çok iyi bir yalıtkanlık kazanır.
Aluminyum yüzeylerde astar olarak, literatürde “etch/wash primer” olarak bilinen, içinde aşındırıcı kimyasallar olan özel astarlar kullanılabildiği gibi -yeterli derecede temizlik ve pürüzlendirme işlemini takiben- akrilik boyalar ve bazı Epoksi tipleri de astar olarak kullanılabilir.
Eloksal tabakasının renklendirilmesi tabaka içindeki gözeneklerin doldurulması veya modifikasyonu ile gerçekleştirilmektedir. Gözeneklerin doldurularak kaplamanın renklendirilmesi işleminde, genel olarak daldırma ve elektrolitik renklendirme yöntemler kullanılmaktadır.
Aluminyum ve Galvaniz yüzeyler genelde parlak, pürüzsüz yüzeylerdir. Çeşitli sebeplerden (estetik görünüş, korozyona karşı korumanın artırılması vs.) dolayı aluminyum ve galvaniz yüzeylerin boyanması istenebilir.
Eloksal işlemi nedeniyle, eloksallı alüminyum, kömür renkli bir yüzeye sahiptir. Bu özellik ona daha fazla zarafet verir ve parlak bir yüzeye sahip olacak kadar paslanmaz çeliğe yakındır. Eloksallı alüminyum, paslanmaz çeliğe benzer şekilde korozyona dayanıklı ve yenileyicidir.
İlgili 44 soru bulundu
Eloksal kelime anlamı: Elektrolitik yöntemle alüminyumun oksidasyonu işlemidir. Bu işlem aynı zamanda Anodik Oksidasyon veya Anodizasyon olarakta tanımlanır. Kaplamanın amacı alüminyumun korozyon direncini arttırmak ve ona hem estetik hemde fonksiyonel değerler katmaktır.
Eloksal tabakası çok sert ve böylece aşınmaya karşı çok dayanıklı olduğundan, alüminyuma üstün özellikler kazandırır. Eloksal kaplama çeşitli asit ve diğer kimyasallara karşı dayanıklı olduğundan, birçok ortamda alüminyumu korozyona karşı korur.
Alüminyum Rulo çekici bir görünüme sahip olması için ayrıca yüksek direnç sağlamak için iki kez pişirilmiş boyanır. Dış cephe paneller için Polyester veya PVDF boyalarıyla Alumax Alüminyum Levha Boya Hatlarında yüksek kalite ile boyanır.
Metalik pigmentler temelinde Alüminyum boya. Yüksek kaliteli, lekesiz ve aşınmaya dayanıklı korozyon koruması sunar. Tüm metal yüzeyler için uygundur.
Alüminyum ve alüminyum alaşımları, "kromat kaplama" veya "kromatlama" adı verilen, korozyona dayanıklı bir dönüşüm kaplamasıyla işlenir. Genel yöntem; alüminyum yüzeyini temizlemek ve ardından bu temiz yüzeye konsantre kromat kaplama ürünü kullanılarak asidik bir kromat bileşimi uygulamaktır.
Bu sebeple; aşındırıcı özelliği olan sıvılara karşı, makine parçalarında, savunma sanayisinde, havacılık ve otomotiv gibi daha birçok alanda özel veya sert eloksallı alüminyum malzemelerin kullanılması tercih edilir.
Etiketinde "boyalı yüzeyler için kullanılabilir" şeklinde bir ifade olan deterjan su ile karıştırılarak yüzey yumuşak bir bez ile silinir. Yüzey; temizlik işleminden sonra mutlaka su ile durulanmalıdır. Yüzeyde kalabilecek su, kuru ve yumuşak bir bezle kurulanmalıdır.
Eloksal kaplama, alüminyumun yüzeyine uygulanan bir elektrokimyasal işlemdir. Bu işlemde, alüminyum malzeme bir elektrolit çözeltisi içinde anot olarak kullanılır ve bir katot bağlanarak elektrik akımı uygulanır. Bu işlem sırasında alüminyumun yüzeyindeki oksit tabakası daha kalın ve daha sert bir tabakaya dönüşür.
Alüminyum profillerin boya gereksinimi yoktur. Arzu edilen renkte eleksol işlemine tabi tutularak profiller kullanılarak işlevselliği kazandırılır. Müşterinin kullanmasına uygun hale gelen alüminyum doğrama fiyatları kalite ve zarafeti yanında oldukça uygundur.
Selsil Sprey Boya Beyaz Alüminyum Ahşap, metal, seramik, plastik, beton, kağıt, kumaş, cam, karton gibi yüzeylere uygulayabilirsiniz. İNTERNET MAĞAZAMIZA ÖZEL FİYAT!
Parlak metalik görünümlü bir son kat boyadır. Uygulaması kolay, astarlanmış yüzeylere yapışması iyidir. Yüzeylerde UV ışınlarını yansıtan bir son kat boyadır.
Boya Yüzeyi
Kompozit paneller dünyadaki en son teknoloji olan bobin boyama teknolojisi ile boyanmaktadır. Üretimde Akzo Nobel firması tarafından Saray için özel olarak geliştirilen Multilayer PVDF ve Antigraffiti PVDF boyaları kullanılmaktadır.
Hammerite metal boyası gibi metal boyalar, çoğunlukla her yüzeyde kullanılmaya uygundur. Antipas ve astar özelliğine de sahip olan bu metal boyaları, her çeşit metal yüzeyi boyamak için idealdir. Standart metal boyalarının yanı sıra kullanılan sprey metal boyası çeşitleri ise boyama işlemini büyük ölçüde kolaylaştırır.
Limon suyu ve tuz karışımı, alüminyum yüzeylerin kararmasını gidermede etkili olabilir. Kararan bölgelere limon suyu ve tuz karışımını sürün, biraz ovalayın ve sonra iyice durulayın. Alaşım alüminyumun kararmasını gidermek için özel alüminyum temizleyici ürünler kullanabilirsiniz.
Polietilen maddenin iki yüzeyinin alüminyum levha ile kaplanmasıyla meydana gelen yapı malzeme alüminyum kompozit panel olarak tanımlanır. Film veya yapıştırıcı granül ile polietilenin alüminyum levhaya yapışması sağlanır. Üst alüminyum levha boyalıdır. Bu nedenle yüksek yüzey dayanımı söz konusudur.
Bakır, alüminyum, demir gibi farklı metaller, yağlı boya ile benzersiz ve etkileyici sonuçlar elde etmek için kullanılabilir.
Hidrokarbon reçine esaslı, alüminyum toz ihtiva eden son kat boyadır. Kalorifer, soba , demir parmaklık vb.. metal yüzeylerde kullanılır.
İşlemler uygulandıktan sonra aluminyum kendi doğal rengi olan mat gri renkte görünür. Buna naturel eloksal adı verilmektedir.Bulundukları sektöre ve sektörlerinin ihtiyaçlarına göre firmalar aluminyum malzemelerin eloksal işleminden sonra renksiz (naturel eloksal) veya renkli olarak kullanımını talep etmektedirler.
Eloksal Kaplama mekanik ve elektrokimyasal bir süreç sonucuyla alüminyum için uygulanabilen hususi bir yüzey kaplamasıdır. Alüminyum sağlamlılığı ile öne çıkan bir metal olmasına rağmen, kullanıldığı alanlara göre bir takım korozyonlara maruz kalmaktadır. Bu aşınmalarda alüminyumun mukavemetini azaltmaktadır.
Alüminyum ve alüminyum alaşımlarının korozyon dayanımı, elektrostatik toz boya tekniği ile geliştirilebilmektedir. Yöntem oldukça çevre dostu bir prosestir ve yüksek kalınlıkta , homojen bir kaplama yapılmasına imkan verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri